Zack Hamill

Han har ännu inte landat i Umeå, men är redan en rejäl snackis, både i Umeå, men även runt om i HockeySverige. Pratar givetvis om Björklövens senaste förvärv Zack Hamill.

Image result for Zach hamill

Vikfancentral verkar ha bra kontakter och hade fått fram följande från en NHL-scout:

På isen är Hamill ingen dålig spelare, bra händer – kan både passa och skjuta. Väldigt, väldigt bra på straffar. Också en orädd spelare som ger sig in i trafiken framför mål. Skridskoåkningen är medel. Saknat lite driv att bli bättre dock, viktig säsong nu att se var det tar vägen.

Vikfancentral har ju tidigare citerat en annan (?) NHL-scout med Europakoll om Hamill då det lät som följer:

– Skicklig och begåvad spelare. Playmaker med bra händer. Men frågetecken för ”off-ice” och petades i slutspelet senast för Iserlohn i Tyskland. Ingen slump att han spelat ner sig från schweiziska toppligan NLA till Björklöven på mindre än ett år…

Här i Umeå är det sportchef Daniel Johansson som uttalat sig som givetvis bara har superlativer att säga om Zack. -– Han ska vara duktig i powerplay och en spelare som lyfter omgivningen, förklarar Daniel Johansson till vk.se och fortsätter. – En spelare som spelat så många matcher i AHL och fått prova på NHL och dessutom visat sig duktig i högstaligor i Europa borde vara en tillgång i hockeyallsvenskan, menar Daniel Johansson.

– Jag har sett matchklipp och lyssnat på intervjuer av honom och fått ett bra intryck, säger Björklövens huvudtränare Markus Åkerblom. Utöver matchklipp och intervjuer så han man använts sig av både John Slettvolls och Jesper Jägers kontakter i Schweiz när man gjort bedömningen, där alla referenser har varit av det positiva slaget.

Han väntas ska dyka upp i Umeå imorgon, träa med laget på torsdag och sen får vi hoppas att pappersexercisen går så fort den någonsin kan.

Tror vi på den här värvningen? Givetvis! Kan man inte tro på en spelare som gör ett näst intill identiskt mål som vår heliga nr 9…i just nr 9 (Även om det nu är nästan 10 år sedan)? Nä.

Här gör Hamill ett mål under sin sejour i Finland.

Ytterligare ett mål från Hamill i den matchen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: