Ytterligare ett exlöv lägger av!

Tidigare har Tegs tillika exlöven Jens Ledin och Jimmy Andersson vart att lägga skridskorna på hyllan. Nu väljer Vännäs exlöv Oscar Persson att gå i samma fotspår. -Har inte riktigt kvar motivationen, och har ganska mycket med jobb/företag som kräver all min tid, berättar Oscar för bloggen.

24-årige Oscar kan se tillbaka på en karriär det det blev totalt 8 matcher i Björklövens A-lag med 2 mål och 2 assist som facit. Han har även hunnit med 93 matcher i Vännäs, där han som assisterande lagkapten under två av tre säsonger totalt producerade 28 mål och 55 assists. Han har även passat på att prova på ett äventyr säsongen 14/15 i Frankrike och dess tredjeliga med laget Cergy där han svarade för 39 poäng (13+26) på 16 matcher. Men nu är alltså hockeykarriären över…tror Oscar. -Haha, ja man ska aldrig säga aldrig. Jag tar de som de kommer! Sen får se hur det kommer kännas i vinter, antar att de kommer kännas rätt tomt utan hockeyn!

Ja, du nämner jobb/företag som en av aneldningarna Vad är det du jobbar med?
-Jag är platschef på ett ställe som heter Företagsväxter. Sen har jag startat ett bolag som heter Andelsbryggor i Norr som jag håller på med på fritiden.

När Oscar får titta tillbaka på karriären så blir nog höjdpunkten när han spelade med juniorlandslaget i Penticton, Kanada säsongen 10/11 med U19 landslaget. Där mötte han också den bäste spelare han anser sig ha mött i karriären. –Nikita Kucherov, idag poängspruta i Tampa Bay i NHL. -Han var riktigt duktig! Valet faller på ryssen, trots att Oscar exempelvis spelat mot Foppas Icebreakers. -Matcher på liv och död väger tyngre, därför kommer ingen därifrån med, förklarar Oscar.

6030230155_d189faed25_b (1)
Oscar mot just Icebreakers säsongen 09/10. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

När Oscar ombeds ta ut en drömfemma med spelare han spelat med kommer följande ut. Målvakt Tim Harrysson (Idag i Kumla) , backar Daniel Gunnarsson (Karlskrona HK) och Adam Larsson(Edmonton Oilers). De två forwards som får plats bredvid Oscar själv blir Marcus Sörensen (San Jose Barracuda, tidigare Djurgården) och Tobba Hollström(Vännäs HC).

Men nu väntar alltså ett annat liv för Oscar Persson. – Och just nu känns det bra! Skönt att ha tid att umgås med tjejen på kvällar, och som sagt inte bli sönderstressad av jobb osv, avslutar han.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: