Torsk mot Tingsryd

Till sist en rätt klar förlust i en återigen väldigt målrik tillställning borta mot Tingsryd AIF med 6-2 i Nelson Garden Arena. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (3-0, 0-1, 3-1), skotten 24-32 inför 1 595 betalande i Nelson Garden Arena den här kvällen.

Tungt att efter de två senaste lite snöpliga poängtappen mot såväl KHK som Västervik senast direkt inte få bryta mönstret och följa upp med en seger. Då vi hade två raka bortatorsk inför Nelson Garden Arena och mötet med TAIF kanske inget oväntat resultat, men sättet vi ändå faller på. Nu tämligen klart och det bådar inget vidare.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #52 Tornberg och #5 Häman Aktell (grattis till första kassen Hardy), sedan noterbart att två nya backmål i kväll apropå forwards målproduktion. (länk)

Sedan denna gång kvintetten Simon Åkerström, Simon Backman, Cody Murphy, Lukas Ericsson och Oskar Stål Lyrenäs (skadade).

Kvällens laguppställning:M

Målvakter:
30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:
26 Jacob Stenqvist – 8 Mikko Pukka

4 Jonas Emmerdahl– 37 Jacob Andersson

5 Hardy Häman Aktell – 7 Alexander Hellström

52 August Tornberg

Forwards:
40 Sebastian Selin – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

11 William Eriksson –22 Jacob Peterson – 29 Alexander Wiklund

48 Filip Cruseman – 77 David Lindquist – 21 Erik Rainersson

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson

10 Emil Norberg

Där extrabacken Tornberg fick 19 byten (16:56 min) medans Norberg symboliskt luftades i ett byte och 26 sekunder.

* * *

Matchen som sådan?

I den första perioden fick ett fint läge redan i det andra bytet när Peterson träffade virket, därefter ett par vassa chanser för hemmalaget innan vi fick ett PP-läge i den femte minuten. När vi tidigare har klagat över vårt ineffektiva PP så lyckas vi tom. överträffa oss själva genom att ge TAIF ledningen i SH. Knappt två min senare 2-0 och då tog Fagervall en ovanlig, men fullt motiverad time out. Tyvärr dock utan effekt och hemmalaget kunde göra ytterligare ett mål under perioden. I slutet på första en rätt märklig sekvens där domare Schilken verkar ha kontakt med videodomare men hinner ändå markera för nedsläpp och efter ytterligare en lång sekvens ringer man till sist på målet som dock inte godkändes för Lindqvist. 3-0 speglade tyvärr perioden tämligen väl.

Skott: 11-8

I andra inte riktigt lika mycket TAIF utan gästerna jämnade ut det hela, det fanns ett antal lägen där ex.vis Granlund hittade virket i SH. Men det kändes tyvärr som en sån där kväll där inget vill gå Lövens väg. Även Lundberg hade bl.a. ett friläge där han försökte sin patenterade som Williamsson tydligen läst på. Just en målvakt som Tex Williamsson är väl för övrigt något man gärna skulle vilja se i Löven? Visserligen inte purung och med bara tre säsonger i HockeyAllsvenskan, men alltid pålitlig och stabil. Nödvändig och sen reducering till 1-3 från August Tornberg med bara sekunden kvar på perioden. Snacka om viktigt, matchen lever trots allt.

Skott: 6-11

I tredje lite rotation då bl.a. Marcus Jonsson och Sebastian Selin bytte lina med varandra, men om man hade hoppats att August sena reducering skulle ha varit psykologiskt viktigt blev om möjligt hemmalagets Ljunggren 4-1 bara 53 sek in på sista rundan än mer psykologisk. Redan där och då kändes den kassen rätt avgörande. Noterbart apropå rotationen blev #77 David Lindquist inte noterad för ett enda byte i sista perioden, oklart pga. skada eller om Linkan helt enkelt blev petad. Kul att Hardy därefter fick hänga reduceringen och sitt första mål i den gröngula tröjan, men någon vidare anstormning fick vi inte och även om Fagervall plockade Pettersson i ett tidigt läge och vid tekning i offensiv zon slutade det hela med mål i baken. Hemmalaget fick dessutom sätta sjätte påsen md bara 56 sekunder kvar vilket gjorde målskillnaden ett mål ännu sämre.

Skott: 7-13 (tot. 24-32)

Special teams? 

Björklövens PP i kväll 33% (07:05 min) och i kväll var vårt BP 100% (04:00 min)

Dålig effektivitet trots en kasse, sedan en insläppt i årets första PP. Dock skönt att återigen helt stänga ner deras PP. Så bra jobb i boxen!

Mer statistik

Tekningar: 29-20, alltså en tämligen klar hemmaseger men i kväll föll vi även i block via 10-3 även om vi fick en seger i grenen tacklingar med 7-5.

Mest istid?

 1. #26 Stenquist, 21:32 min
 2. #37 J Andersson, 20:43 min
 3. #79 Lundberg, 20:30 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Komma ut starkt, stå emot TAIFS inledning och spela efter systemet, byte för byte.
 • Sätta första målet
 • Nu måste vi börja leverera i PP

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Njae, Peterson som sagt en i virket i vårt andra bytet sedan väl mycket TAIF. Trots att vi hade PP fick de sätta första kassen och även om vi därefter reducerade i PP så har vi alltjämt problem i dag alltså 1-1 i PP, 1-5 i spel 5-5 även om vi visserligen stänger ner deras PP i 4 min.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

..det är väl boxen möjligen, sedan att backarna fortsätter producera. Sedan vill jag även nämna matchcoach Fagervall, dels bl.a. en tidig time out (vilket är ovanligt) och att han sedan plockade Pettersson redan med 2 min kvar och vid tekning i offensiv zon (även det ovanligt). Nu hjälpte inget denna kväll, men Jocke försökte iaf med ovan nämnda ex. ge sitt lag chansen.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 19 matcher (maximalt 57 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#37 J Andersson, en ny assist och återigen rätt mycket istid.

två loggor

#33 Jonsson, återigen ett uppoffrande jobb och uppgraderas till första linan i sista perioden.

en logga

#7 Hellström, som vanligt väldigt fysisk och var inte inne på ett mål bakåt. Ändå märkligt nog minst istid bland backarna.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Tingsryd i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Torsk mot Tingsryd

 • 3 januari, 2019 kl. 23:19
  Permalänk

  Usch.. riktigt riktigt dåligt..f-n blir ju bara värre o värre! Trodde motsatsen, nu måste man hitta förstärkningar, bara Cody..kommer väl inte tillbaks, hjärnskakning?
  Nytt va?

  Svar
 • 4 januari, 2019 kl. 06:55
  Permalänk

  1 säsong kvar med Fagervall och Jäger. Denna fantastiska duo kommer få fart på laget uppbackade av VD och styrelsen som är duktiga på att kommunicera vad som görs parallellt. Alltid ett aktivt agerande enligt plan för framgång.

  Svar
 • 4 januari, 2019 kl. 10:33
  Permalänk

  Laget såg inte ut att vara redo för match igår.
  Hur såg förberedelserna ut?
  Enligt folk i Tingsryd så hade Löven ingen matchvärmning…. varför??

  Svar
 • 4 januari, 2019 kl. 12:59
  Permalänk

  Varför kontrakt på 3 år?

  Svar
 • 4 januari, 2019 kl. 14:05
  Permalänk

  Tycker det är jävligt illa nu i denna förening. Varje år en ångest över att slippa kval, att lyckas ha 2 lag bakom sig när serien är slut. Ska vi nån förbannade gång lyckas i denna klubb. Själv har jag cmore men tittar inte längre på matcherna då man är så usla, ha så många spelare som jag inte fattar hur de kan ha detta som jobb och bli avlönad. Hur länge har man inte prata om SHL inom si och så många år, sanningen är ju att vi blir bara längre och längre ifrån varje säsong. Att se på matcher från SHL är ju som att se en annan idrott mot det som vi presterar. Nån jävla gång borde man väl tycka att en topp 2 placering skulle ske med de förutsättningar löven har i jämförelse med vissa andra klubbar. Själv hoppas jag innerligt att jag snarast möjligt slipper allt som har med Fagervall att göra, orkar inte med honom och det står jag för. Sa jag förresten att jag är ofantligt less.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: