3-1 mot Pantern

I förra hemmamatchen 3-0 mot Almtuna, i dag alltså 3-1 på IK Pantern och nu börjar det kännas som en vana och att vi verkligen kan börja kalla T3 Center för vår gröngula ”borg”.

Men spelet lämnar fortfarande rätt mycket att önska även om det är en styrka att stapla segrar trots att det hackar rent spelmässigt. Tyder ändå på en viss klass. Jobbigt bara #86 Wargh återigen skadade sig (läs HÄR) och även om vi inte hittils fått kontakt med Dalle Johansson känns det som att den där åttonde backe börjar bli rätt prioriterad.

Till sist då 3-1 efter periodsiffrorna 0-0, 1-1, 2-0 och våra mål av #19 Quist, #28 Sandström och #54 Maegaard-Scheel inför 3 354 i T3 Center. Här hade jag dock gärna sett en räkning av sportens man på plats, kändes definitivt inte som

I vårt försnack hade vi inför pratat om följande tre nycklar:

 1. Kan inte påpekas nog ofta! Piggare inledning än tidigare, första 10 minuterna sätter an tonen!
 2. Att målet senast får fart på kedjan Palmebjörk, Edblom, Maegaard-Scheel!
 3. Farten. Pantern är ett stort och tungt lag som vi ska åka ifrån. Farten är nyckeln till ett bra anfallsspel!

..och hur gick det?

Inledningen inget vidare och efter första sa jag till läktargrannen att nu kan det inte bli sämre i andra i fall. Tyvärr skrattade vi rätt gott även efter den perioden, ..”men nu kan det iaf inte bli sämre” och det blev det inte heller. Till sist ytterligare två baljor och ny seger fast mot nykomlingen Pantern ska man kunna förvänta sig mer i själva spelet, faktiskt inte bara tre poäng.

Något bättre fart i kedjan 34, 15 och 54.. fast det finns så otroligt mycket mer att hämta. Återigen den tredje med #19 Quist, #6 Karlsson och #21 Hetta som skapar mest och bäst. Och när det gäller farten, som Lukas Sandström sa efteråt är Pantern ett lag likt Asplöven som kör i alla lägen, de checkade stenhårt och många gånger hade vi svårt att ens ta oss ur egen zon. Det var inte vid så få tillfällen som två av Panterns spelare hann byta i offensiv zon och de övriga tre höll hela vår femma sysselsatt.

Special teams kan vi dock ta med oss, återigen mål i PP två st och 40% samtidigt som vi stängde vårt boxplay. Denna kväll sex minuter.

Matchens tre Björklöv

Svårt att inte nämna #47 Lindskoug även om kassen kom ur väldigt snäv vinkel, vi tyckte även att #19 Quist stack ut i vår bästa kedja för kvällen och sedan då denna outtröttlige #22 Johansson. Pricken över i:et hade varit om Nicke fått sätta pucken i boxplay, men återigen ett storstilat jobb.

Nickes tröja lär de få tvätta två gånger efter matchen, som han jobbar och sliter alltså.

Matchens?

..är väl dels hur allvarlig skadan på #86 Wargh är och då även när Dalle ska landa sin åttonde back.

Sedan är det ju allvarligt att vi ännu inte fått till inledningen på matcherna och även själva spelet, men när inte killarna själva vet vad det beror på är det inte lönt att vi spekulerar. Vi kan bara konstatera att spelet hackar mer än lovligt, att vi bara har en fungerande lina och att den fjärde linan återigen står för ett stort och otroligt nyttigt jobb.

* * *

Och hur känner du själv efter matchen, dina spontana tankar och kanske även valet av våra Löv. Fältet som vanligt fritt så skriv gärna ett par rader.

4 thoughts on “3-1 mot Pantern

 • 19 september, 2015 kl. 22:46
  Permalänk

  Jag är jävligt orolig, även om det är tidigt på säsongen, så borde det i alla fall finnas några som helst linjer i spelet. Var är grundliret? Var är skridsoåkningen, var är jävlar anamma?
  Pantern gjorde det bra, men hur kan ett lag med så stora spelare vara så överlägsna i närkampsspelet, och samtidigt dubbelt så snabba? Känns som att Lövenspelarna inte kan förutse var pucken ska hamna, de startar jakten för sent. Ser man på motståndarna (både AIS & IKP) så är de steget före både i tanke och handling, vilket gör att vi får jaga puck tills syran kommer, och då finns det ingen ork att anfalla…
  Det ska inte finnas någon vettig ursäkt att spelarna inte kör 110% i våran egen borg. Alla KAN åka fort på rören och kämpa, vi SKA vara bättre än ett kvartersgäng från skåne på besök i björkarnas stad.
  Det pratas om att det är en styrka att vinna fast spelet inte stämmer, visst, men det är inte kul att riskera hjärtinfarkt vid varje match man tittar på, och att betala för att få ångest? Njaeh, tror inte det.
  Hoppas på radikal bättring, och det snabbt, annars blir det förluststreak a’la 2013-2014 – 14 raka torsk…

  Svar
 • 19 september, 2015 kl. 23:40
  Permalänk

  Nu missade jag period 1 p.g.a att sändningen inte funkade för mig. Andra perioden var ju faktiskt rent bedrövlig att se som Lövensupporter. Att vi har så evinnerligt svårt att ta oss in i anfallszon på hemmaplan mot ett förmodat bottenlag är inte bra. Visst kan det vara som de säger att spelarna vill för mycket men vi har ju flera rutinerade lirare som borde klara av detta bättre. Nu blev det ju bättre i 3:e akten i alla fall. Bra att BP och PP funkar. Är ju ändå en styrka att ha 9 poäng av 12 möjliga med ett hyfsat knackigt spel. Lider som faan med Tommy, hur mycket oflax kan karln ha egentligen, det räcker nu. Viktigt att Felix fick måla, han kanske kommer igång nu. Tyckte också att man såg en del av Edbloms kapacitet i sista akten. Kevin stabil såklart, LEJ gör mycket bra men bäst idag var nog Niklas J av det jag såg. Nästa match så får man se grabbarna live igen. Hoppas på många Lövare på bortastå.

  Svar
 • 20 september, 2015 kl. 01:19
  Permalänk

  VAR ÄR P.Edblom?
  Har har gjort i princip inget alls sedan ankomsten i löven.
  Få honom att vakna och ge honom chans att styra mer spel.
  Som det är nu är han som en vilsen själ.

  Nicke.J Lucas.S och Wille är ju godkända.
  Det jobbar och sliter , Lucas får måla!

  I övrigt HJÄLP!

  Svar
  • 20 september, 2015 kl. 16:31
   Permalänk

   Det finns inom Edblom, är fullständigt övertygad att det kommer att lossna för honom. Killarna vet att det inte funkar just nu, men kommer jobba hårt för att bryta trednden. Det kanske du hörde i intervjuerna igår. Tänk bara hur det förhoppningsvis går när spelet klaffar? 🙂

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: