Torsk (0-2) mot AIK

Till sist en rätt resultatmässigt sett tung och samtidigt väldigt knapp torsk mot gästande AIK hemma i T3 Center. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (0-1,0-0,0-1), skotten 33-25 inför fina 4 046 åskådare i T3 Center den här kvällen. Tungt att att vi snabbt inte kunde studsa tillbaka och återigen vinna en hemmamatch i T3 Center. Matchen som sådan lämnade ändå möjligen en del att önska, detta oavsett att nya coachduon Fagervall/Jäger möjligen justerat en del i både tänk och uppställning.

För även om nu defensiven känns betydligt säkrare och trovärdig på allvar så fuskar vi i några lägen och det är det som gör att vi hamnar i underläge. När vi sedan saknar rejäl offensiv kraft och effektiva spelare går vi mållösa och så länge det fortsätter kommer vi tyvärr aldrig att vinna.

Simpel as that.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: –

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista över indisponibla #42 Wikström, #7 Lindquist, #10 Thörnberg, #19 Farley samt då sjuke #14 Murphy.

Sedan åter denna gång #12 Pavel som back nr sju, men då Cody sent blev sjuk kallades 01:an #25 Filiph Åström återigen in som extraforward.

Laget mot AIK:

31 Linus Fernström (35 Adam Werner)

1:a

4 Jonas Emmerdahl – 16 LEJ, 29 Isak Stenlund Ädelgran – 22 Nicklas Johansson – 36 Zach Hamill

2:a

5 Linus Högberg – 8 Mikko Pukka, 40 Emil Norberg – 6 Kim Karlsson – 91 Joakim Högberg

3:e

57 Stefan Andersson – 37 Jacob Andersson , 28 Lucas Sandström – 24 Tobias Hage – 18 Axel Ottosson

4:e

Extra: Backen 12 Pavel, forwarden #25 Åström samt linan 33 Marcus Jonsson, 74 Stefan Öhman och 20 Mattias Granlund.

Där extraspelarna backen #12 Niklas Pavel fick ett byte medans #25 Filiph Åström denna gång blev kvar på bänken hela matchen. Inget konstigt sett till matchbilden, men enligt media hade Fagervall inför ”lovat” Åström matchtid..

* * *

Matchen som sådan?

Njae, inledningen inget vidare va? Lite på hälarna vilket gav AIK tidigt momentum, möjligen även genom deras två raka segrar.

Därefter växer vi genom vår ”fjärdelina” succesivt in i matchen, dels genom deras hårda jobb och enkla spel. Sedan även en klockren time out signerad coach Fagervall där han pratade i termer av att ”sluta sprida puckar i egen zon, spela klart alla situationer, det sitter i skallarna, vi har lägen, se bara till nästa byte, ritade positivt på tavlan etc.”

Tyvärr går vi mållösa från T3 Center i kväll och även om det inte var direkt välförtjänt får vi svårt att vinna om vi inte gör mål. Men vi hade verkligen behövt poängen i kväll.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (8 min) och i kväll var vårt BP 67% (4:58 min).. AIK lägger så klart grunden till segern genom sin kasse i PP, och under det läget visade de upp en helt annan fantasi och ett annat pucktempo än vad man som gröngul är bortskämd med.

Mer statistik

Tekningar: 29-33, alltså en rätt klar seger men i kväll var det lite olika i grenarna då blockade skott slutade 15-7 men tacklingarna föll vi via 1-2.

Mest istid?

 1. #4 Emmerdahl, 23:14 min
 2. #16 LEJ, 22:43 min
 3. #5 L Högberg, 22:12 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Fortsatt tillknäppt defensiv även på hemmaplan
 • Första målet
 • Special teams

Här ska det inte bjudas på frejdig gladhockey utan fortsätta på den inslagna vägen med enkelt och tillknäppt spel och ta tillvara på lägena när de kommer. Sen är alltid första målet av yttersta vikt. Powerplay måste återigen upp i nivå för att få de enkla målen och fortsätta täta till vårt boxplay. Vi kan inte förlita oss på motståndarskridskor.

..och hur gick det?

Tyvärr var det väl mer AIK som följde våra nycklar, de hängde första kassen och genom sitt effektiva special teams belönades de med tre poäng. Vi led så klart av att #14 Murphy sent kastade in handduken pga. sjukdom och någonstans här tycker jag man borde vaskat om mer i linorna..

Absolut inget större fel på vårt defensiva spel som på allvar börjar bli effektivt och äntligen trovärdigt på nåt sätt. Med en Pavel på sex backar blev vi möjligen lite mer dirty vid egen kasse, så spelar nästan alla lag medans vi likt blyga korgossar snabbt söker efter sarghörnet och gärna undviker situationer i stället för att pinka in revir och markera vilken zon som är obekväm.

Sedan även om det är bloggkollegan som i sina reflektioner främst brukar reflektera kring detaljer kan jag inte låta bli att nämna situationen i tredje efter en, möjligen två eller kanske tre icing från AIK och laget är rejält trötta och kaptenen Sandberg ”tjuvar” och det blir offside i stället för icing på lobben från egen zon.

Avsiktlig offside of course, men ska man teka i egen zon rätt skönt att kunna byta manskap.. kallas rutin. Intressant om än liten detalj.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Ändå en hel del, stundtals bortsett från några individuella misstag ett bättre försvarsspel.. Och sedan kändes #31 Fernström återigen väldigt trygg i kassen.

..och möjligen då att det fortfarande är 10 matcher (maximalt 30 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#74 Öhman, vår kapten

två loggor

#33 Jonsson, nyttig energispelare

en logga

#31 Fernström, stabil sista utpost

Sedan var det återigen svårt att sätta de tre. Vår 4:e kedja kvällens bästa enhet så på sätt kunde de som enhet valts, men sedan var Linus återigen väldigt bra i kassen. Även om Linus Högberg prisades som bästa Löv tyckte nog bloggen att backkollegan #8 Pukka var strået vassare..

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot AIK i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

12 thoughts on “Torsk (0-2) mot AIK

 • 3 februari, 2017 kl. 22:56
  Permalänk

  Backsidan ser betydligt stabilare ut !
  Finns fortfarande orosmoln …
  Dock så finns ingen offensiv o tala om alls .
  Rätt talande för ett lag som kommer spela negativt kval !

  Tyvärr så väntades det alldeles för länge me o fixa detta lag . Herr Åkerblom skulle ej stannat mer än Max 15 matcher . O backsidan skulle ha förstärkts redan under den perioden . Nu är försent att fixa dessa misstag !

  För många viktiga spelare borta ! Ersätt dom med lån ?!

  I ett negativt kval kan allt hända !?

  Fagervall står inte kvar som tränare i div 1 !

  Svar
  • 3 februari, 2017 kl. 23:08
   Permalänk

   Tycker som du, defensiven är bättre, men offensiven haltar betänkligt och annat är väl inte att vänta med Farley, Lindqvist, Murphy och Thörnberg borta. Håller även med om att man väntat alldeles för länge med att agera. Förstår att man inte med klubbens anseende i blickfånget kunde skeppa MÅ efter 15 matcher. Misstaget skedde tyvärr redan ifjol, då man kanske skulle skeppat redan efter Leksand borta i omgång 26 som det ryktades om. Nytt misstag att behålla och låta bygga. Nytt misstag att vänta för länge i år. NU står vi här med klubbens existens i potten. Vem är ytterst ansvarig? Styrelsen…

   Svar
 • 3 februari, 2017 kl. 23:26
  Permalänk

  Saknar jädrar anamma i anfall, och direktskotten som bortblåsta. Var det LEJ som valde ta emot pucken i slutet istället för att trycka till direkt? Troligen hade den suttit då. Men nästa match kommer det fungera, jag vägrar tro annat.

  Svar
  • 4 februari, 2017 kl. 00:19
   Permalänk

   Vi väger för lätt framför mål och därför tar vi ytan i trygga hörnen och längs sargerna. Direktskott kräver kvalité i passningarna vilket saknas. Kvalité i passningarna får du när du rör sig rätt så du får tillräcklig tid att anlägga passet.

   Jo, var nog LEJ…

   Vi ger aldrig upp. Stackars SSK. 😉

   Svar
 • 4 februari, 2017 kl. 00:06
  Permalänk

  Värva 2 nya forwards! Gärna med lite storlek.

  Svar
  • 4 februari, 2017 kl. 00:15
   Permalänk

   Vi vet ju att vi med fullt lag har en bra offensiv. Det är ju defensiven som felat hela säsongen. Nu är den i hyfsat fas, men då saknar vi fyra offensiva krafter i Farley, Lindqvist, Murphy och Thörnberg. Visst behöver vi storlek, men med dessa hade vi dagsläget varit jäkligt giftiga. Inget vill gå i fas i löven i år…

   Svar
 • 4 februari, 2017 kl. 00:25
  Permalänk

  Att låta LEJ få en enda sekunds speltid är ett hån mot den hockey löven försöker spela nu. Han passade in i det tidigare (misslyckade) spelsystemet, men ser man till hur löven försöker spela nu så är det som att han försöker förstöra för sitt eget lag. Även om han själv trot att han är erik karlsson så borde tränaren genomskåda det och prioritera de spelare som fungerar i det spel man nu kör på.

  Svar
 • 4 februari, 2017 kl. 00:38
  Permalänk

  Jag menar inte att vi ska ge upp det här redan…det är många poäng kvar att spela om men…. Tendensen pekar dock tydligt åt att vi med stor sannolikhet kommer att få spela kval. Hoppas man redan nu ligger steget före och så smått börjar förbereda sig genom att studera kommande kvalmotståndare. Det är väl att hoppas på för mycket med tanke på hur senfärdigt det ageras inom löven!?. Om man ska se något positivt med kval är väl att det blir oerhört spännande och att det kan bli lite klirr i kassan?

  Svar
  • 4 februari, 2017 kl. 01:07
   Permalänk

   Självklart måste ju klubben se sanningen i vitögat och så smått börja förlika sig med taken att kval kan bli realitet. Varför inte skicka pappersvändare Dalle söderut på en scoutresa? Fast å andra sidan, om han inte gjorde det som SC, varför skulle han vilja göra det nu, som avpolletterad fd.?

   Svar
   • 5 februari, 2017 kl. 00:55
    Permalänk

    Instämmer helt! Tror nog inte Dalle skulle göra det jobbet med alltför stor entusiasm….På ett sätt är det nästan en bedrift att hamna i den här situationen ..med tanke på lövens förutsättningar. Ska försöka avsluta positivt…Får Fagervall alla spelare att dra åt samma håll så ska!?? inte vi kunna åka ner i 1:an…

    Svar
 • 4 februari, 2017 kl. 06:45
  Permalänk

  Tycker Granlund var hetare än Messy i afton. Jag hade satt Fernström Öhman Granlund som kvällens löv.

  Saknaden av Murphy blev tydlig och Hamill såg mer vilsen ut än vanligt.

  Sen är det så tråkigt att se min i vanliga fall favorit Kimpa kladda så jävulskt med pucken, spela till den som har fart och gå på mål sen man passerat anfallsblå. Gäller fler än han och låt pucken jobba i PP hur i helvete kan vi inte ha ett enda mål på 8min???!?!

  Svar
 • 4 februari, 2017 kl. 07:57
  Permalänk

  Svårt att göra nåt med Dalles felbygge.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: