Torsk i premiären

Till sist en rätt resultatmässigt klar torsk mot BIK Karlskoga med 2-4 i årets premiär. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-0,2-1,1-1), skotten 28-24 inför 2 653 åskådare i Nobelhallen den här kvällen.

 

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #13 F Andersson i spel 5-4 samt #33 Jonsson i spel 4-5

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi allt jämt har en liten lista över indisponibla #4 Emmerdahl,#42 Wikström, #14 Murphy samt #29 Stenlund-Ädelgran.

Sedan denna gång #57 S Andersson och #11 Vikström som extraforward.

Laget mot BIK Karlskoga:

Målvakter:
Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:
Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Niklas Pavel – Jacob Andersson

Stefan Andersson

Forwards:
Alex Hutchings – Fredric Andersson – Mattias Granlund

Austin Farley – Axel Ottosson – Erik Rainersson

Nicklas Johansson – Tobias Hage – David Lindquist

Emil Norberg – Kim Karlsson – Marcus Jonsson

Andreas Vikström

Där backen #57 S Andersson fick speltid, medans #11 Vikström blev kvar på bänken.

* * *

Special teams?

Björklövens PP i kväll 33% (4:59 min) och i kväll var vårt BP 50% (6:42 min).

Lite hopp i matchen när Messy Jonsson stänkte in 2-3 med 8:10 min kvar av matchen i boxplay, när hemmalaget sedan ändå nyttjade sitt PP bara 33 sek kvar senare rejäl uppförsbacke.

Annan statistik?

Mest istid på #49 Backman med drygt 22 min, av forwards spelade #20 Granlund mest med knappa 18 min.

Återigen är vi starka i grenen tekningar 64% på #13 Andersson, 58% på #24 Hage samt 55% på #6 Karlsson.

Slutligen föll vi blockade skott med 2-13 och tacklingar med 6-9.

När det gäller det fysiska spelet noterbart att forwards stod för fyra av dessa och bara en tackling vardera av backarna från #37 J Andersson och #49 Backman.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Självklart starten
 • Special teams
 • Stå emot provokationerna

..och hur gick det?

Befriande med en helt annan start jämfört med i de senaste matcherna, med tidig utdelning så klart en helt annan matchbild.

Special teams lär vi nog få återkomma till fler gånger under säsongen kan jag misstänka, vi har förtvivlat svårt att snabbt komma in i zon och sedan få till något etablerat. Visserligen en påse från kaptenen i spelformen, men det var mer i ett flygande anfall än traditionellt uppställt i offensiv zon.

Positivt med ett mål i shorthanded, men två insläppta i boxplay på fyra försök och att vi nyttjar ett av tre lägen framåt i PP gör att siffrorna inte direkt avskräcker. Här dock helt avgörande med 0-2 i spel 5-5.

BIK Karlskoga gick inte alls att känna igen, nästan så man sakande Wessner och Berglund m.fl. Det var sannerligen annat förr.

Vad tyckte sambon?

Lätt besviken var hon över vi fortfarande har så förtvivlat svårt att göra mål. – I själva spelet är ni ju inte så mycket sämre än de andra men så länge jag sett kan ju inte Löven göra mål. Var det inte några nya spelare till den här säsongen? För alla andra lag ser det ju så enkelt ut när de får chanser, ni gör ju inte ens mål fast ni är ensam med målvakten.

Svårt att säga emot..

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Ändå en hel del, en helt klart bättre inledning än på slutet och vi ser återigen ut att orka rent fysiskt i 60 min. Det är positivt.

Vi fortsätter vinna tekningar och målar dessutom i PP, sedan kändes det tyvärr vid vissa moment som att Karlskoga var lite hetare än oss och att deras passningsspel var något mer precist och med ett något högre tempo. Här måste vi helt klart upp i nivå till mötet med ligafavoriten Leksand på fredag.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 51 matcher och hela 153 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#13 F Andersson, kaptenen som i kväll klev fram genom bl.a. 64% i tekningar och ett av våra mål.

två loggor

#18 Ottosson, visserligen en onödig utvisning efter det missade friläget. Annars motorn i vår enda kreativa enhet som det känns nu när vi sätter samman linorna så jämt som bara är möjligt.

en logga

#35 Werner, möjligen en lite otacksam match och det är inte alls säkert att alla håller med bloggen när några av målen kändes lite märkliga. Dock ett flertal högkaratiga räddningar som därför belönas med ett Löv.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot BIK Karlskoga i dag.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

Glöm inte heller att buda på Wennerbergs signerade handskar.. Budstopp 22:36! Klicka på bilden för att ta dig till auktionen..

4 thoughts on “Torsk i premiären

 • 19 september, 2017 kl. 22:30
  Permalänk

  Vi måste börja täta till i BP. Linan Linkkan-Hage-Nicke J tyvärr för anonyma i denna match. Kapacitet finns i laget är ändå känslan. Innan denna ”premiärvecka” har jag sagt hela tiden att den största vinstchansen har vi på fredag. Så nu kör vi! Borde det inte bli slutsålt på fredag? Vet Umeborna om att Leksand kommer hit på fredag? Känns som att man inte har sett så mkt reklam….

  Svar
 • 19 september, 2017 kl. 23:02
  Permalänk

  Orkar inte fundera så mycket på matchen ikväll men en reflektion över att Karlskoga vann blockade skott med 13-2 det beror ju mest på att Löven nästan aldrig tar ett snabbt avslut. Tycker att det oftast är så att dom ska ta fast pucken för att se om dom kan hitta pass och hamnar då i tidsnöd innan dom skjuter och då är oftast motståndare fw i vägen, nej klipp till så fort chansen ges.
  Era matchens löv är väl okej men jag vill nog byta ut Werner mot Puuka eller Pavel som jag tyckte gjorde stabila insatser.

  Svar
 • 20 september, 2017 kl. 00:08
  Permalänk

  Pucken studsade tyvärr inte rätt väg i kväll. Tippar att den är snällare på fredag.För inte blir det två förluster på raken?

  Svar
 • 20 september, 2017 kl. 00:50
  Permalänk

  Klyschan små marginaler =
  Hade Granlund kunnat slå en 2 meterspassning till kapten Andersson så hade vi nog haft 1-0 till oss redan efter ca 25 sek….istället missas den passningen o går till Pukka och i täck. Suck
  I boxen när de gör 1-0 istället senare så är det väl bara våra egna spelare som skymmer Werner eller ser jag fel?
  I andra när vi faktiskt spelar rätt så bra o de inte skapar ett skit så kommer helt plötsligt 2-0 med en jävulsk styrning från deras formstarkaste spelare. (Typiskt)
  Sen rasar allt i försvar o eget ansvar för en stund…
  I tredje försöker Bik bara ligga rätt o bevaka sin ledning.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: