Wow vilket resultat Löven!

Björklöven visar trots detta djäkla Covid -19 upp ett riktigt fin resultat på sista raden för räkenskapsåret 19/20. Här gäller då 1 maj 2019 t.o.m. sista april 2020.

VD Anders Blomberg Arkivfoto: Löven4Ever

En nöjd VD Anders Blomberg (inte Blomgren..) redovisade i dag bl.a. följande siffror för Björklöven:

 • Koncernens intäkter för perioden uppgick till 45,9 MSEK (35,8 MSEK)
 • Koncernens resultat efter skatt uppgick till 2,1 MSEK (-4,1 MSEK)
 • Koncernens egna kapital uppgick vid verksamhetsårets slut till 2,4 MSEK (0,3 MSEK)

HÄR ett klipp från hemsidan.com med nämnde VD Blomberg.

*

Spontant riktigt häftigt med en ökad omsättning med drygt 27%, eller att resultatet detta år är 6,2 miljooo ooner bättre jämfört med 18/19 eller att vi nu kan redovisa ett eget kapital för koncernen på 2,4 miljoner.

Just det egna kapitalet för koncernen otroligt viktigt med tanke på Elitlicens och att vi trots allt var i kontrollår. Även om reglerna förändrats med tanke på Corona otroligt viktigt att bygga upp ett eget kapital och att det är eget kapital baserat på den dagliga verksamheten där intäkterna hela tiden överstiger utgifterna så att det egna kapitalet är reell uppbyggd vinst och inte enbart något bokföringstekniskt.

Betänk då sett till resultatet och intäkterna att vi enbart fick en slutspelsmatch eller två om vi räknar in #fyllhallen som sägs täcka ungefär en match. Anders Blomberg nämner i intervjun dessutom ökade kostnader som man drabbats av och det torde väl rimligen stavas bonusar för ligaseger och möjligen även en finalplats, dessa tillkommande kostnader torde rimligen inte kunna bero på kostnader för resor etc. som inte gick att avboka.

*

Vad resultatet sedan hade kunnat landa på ifall säsongen fortsatt så klart omöjligt att spekulera i, men även om omsättningen ökat med 9,9 miljoner jfr 18/19 så hade mellan 3 och maximalt 7 hemmamatcher i finalserien, play off och direktkval till SHL gett ytterligare intäkter på ca 3 – 9 miljoner om vi bortser ifrån pengarna från #fyllhallen.

Sedan vad resor och ytterligare bonusar hade kostat oss helt omöjligt att gissa kring, men en till bussresa till Övik är inte speciellt dyr, hade vi torskat mot MODO och sedan fått spela i play off mot Timrå så hade även den resan varit överkomlig rent ekonomiskt. Vad det kostar att ta sig till Oskarshamn eller Leksand och Dalarna har jag heller ingen aning om, men den dyraste torde då vara till Oskarshamn.

Blomberg nämner dessutom den uteblivna landskampen med Tre Kronor och vad den hade kunnat ge har vi inget bra svar, men garanterat väldigt fina pengar det med.

Men inte lönt att spekulera vidare kring hur bra resultatet hade kunnat blivit, resultatet sett till säsongen och det oväntade och snöpliga slutet otroligt bra. Bara att lyfta på hela hatten!

Ev. bonusar är så klart till för att locka spelare som vill göra resan och ha en extra morot att slita för och sikta emot, bonusar har jag generellt inget emot.

#28 Adam Plan Foto: Lucas Norlin

Sedan sett till hur säsongen utvecklade sig och att man sent signade både Axel Ottosson och inte minst sent löste ut Adam Plant från Västervik som tyvärr bara noterades för 5 matcher något som även det påverkade resultatet när säsongen slutade som den gjorde.

Men båda dessa och de andra spelare man tog tidigare under säsongen hade man ju uppenbarligen täckning för rent ekonomiskt, sedan hann de tyvärr inte betala sig fullt ut när vi inte fick spela färdigt säsongen. Satsningen som gjordes denna säsong dock betydligt mer kontrollerad när vi nu ser det ekonomiska resultat vi faktiskt gör.

Vi får se om det blir en blir djuplodande analys längre fram när rapporterna släpps, just i dag lyfter jag på hatten för VD Blomberg och Lövens styrelse.. väldigt bra jobbat! Det ska bli sjukt intressant att se vad övriga lag i vår liga men även lagen i SHL kommer att presentera för resultat framöver denna rätt speciella säsong.

Kommentarer eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Wow vilket resultat Löven!

 • 20 maj, 2020 kl. 21:11
  Permalänk

  Bugar djupt för alla som stöttar föreningen genom både att gå på matcher och köpa souvenirer.

  Hoppas på spel med publik så vi får visa att det inte var en engångshändelse varken på eller vid sidan av isen. För Evigt För Alltid, Björklöven.

  Svar
 • 20 maj, 2020 kl. 22:18
  Permalänk

  Ett enormt tack till alla berörda som styrt upp ekonomin. Detta är ett fantastiskt resultat med tanke på det abrupta slutet av säsongen. Detta borde ju visa sponsorer att vi nu har kompetent folk som sköter ruljansen. Sen visar ju de 3 insamlingarna ( fyllhallen, supporterspelaren och 50-åringen ) vad vi supportrar är kapabla till, inte precis småpotatis.

  Svar
  • 22 maj, 2020 kl. 12:07
   Permalänk

   Glöm inte insamlingen till Olle Liss

   Svar
 • 22 maj, 2020 kl. 12:09
  Permalänk

  Alltså löven ökade intäkterna med 10,1 miljoner. De är grymt man blir imponerad.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: