Wikström och lite annat

Då blev det då äntligen klart med Johan Wikström och nu måste det helt klart plockas bort någon ur forwardskollektivet och jag har svårt att se att det i ett förstaläge kan bli någon annan än Mason Graddock. Han har inte på något sätt varit dålig men inte heller stucket ut så pass att han kan erbjudas ett permanent kontrakt i det läget klubben är nu. Han är också den man lättast kan plocka bort, helt enkelt eftersom det inte kostar något. Sedan kan det ju mycket väl bli fler som måste lämna. Just nu är det 16 forwards… Enklast måste vara Graddock bort och Dennis Boström till juniorlaget. Sen har vi råd med två skador åt gången.

Jaha, vart ska då Wikström in? Ja, det är ju givetvis ett av de angenämaste problemen just nu. Hur glad jag än är för Wikström så efterlyser jag fortfarande en back eller två. Med Kingen på skadelistan (om än lindrig) är vi sårbara. Med logiken i förarsätet så vet man att det kommer skador och varför börja värva då? Ge istället en potenitell back tiden att växa in i truppen och minska risken för panik eller videojuggevärvning. Ett lag är inte bättre än sin svagaste länk. Den borde kanske The S köra som floskel? Å andra sidan är det ju sant. Varför ska vi sen ha en grym konkurrens bland forwards, men ingen what so ever bland backar?

Sen tänkte jag på en annan sak. Jens har inte varit helt nöjd med horden av aktiviteter på isen innan match och tänker då främst på utdelningen av priset till föregående matchs bästa lirare från ICA Superteg och presentation av unga Lövare. Nu lär de få stå än längre vid första hemmamatchen mot Piteå om Peter Tsimikalis, Alexander Macijevski och Johan Wikström ska presenteras, för det måste väl ske? Å andra sidan är väl även det ett angenämt inslag? Slänger vi på en back eller två och kanske även en målvakt så får vi förkjuta matchstart till 19.15. : )

0 thoughts on “Wikström och lite annat

 • 5 januari, 2011 kl. 16:56
  Permalänk

  Salo har kickat Jean-Luc Grand-Pierre, rykten säger karlskrona. Vad säger du?

  Svar
 • 5 januari, 2011 kl. 18:23
  Permalänk

  Tror inte det är så självklart att det blir Graddock som får lämna. Tyckte han hade riktigt bra fart, grym backchecking och har dessutom knappt fått chansen att visa upp sig det lilla han spelat. Sägs ju dessutom att han är riktigt billig. Men visst, kanske ligger närmast till hands trots allt.

  Hur tror ni laget påverkas av alla nyförvärv samt att spelare måste lämna nu när det ska dra igång på allvar? Jens har inte gått ut med att han vill ha ny målvakt men nog lär de veta att fansen inte riktigt har förtroende för dem. Påverkar det nåt?

  Svar
 • 5 januari, 2011 kl. 23:09
  Permalänk

  Svar till Plutt (2011-01-05 16:56)
  Knappast aktuell för Löven. Tror Jens vill ha svenskt.

  Svar
 • 5 januari, 2011 kl. 23:12
  Permalänk

  Svar till IF (2011-01-05 18:23)
  Finns ju andra som jag hellre skulle se lämna, men enkelheten gör att Graddock riskerar att försvinna.

  Det där med lagkemin kan ju alltid påverkas när nya ansikten kommer in, roller ändras som kan betyda mycket i slutändan.Vi får hoppas att man scoutat bra med killar som flyter in i gruppen på ett enkelt sätt.

  När det gäller målvakterna får vi hoppa satt de inte läser media. : )

  Svar
 • 6 januari, 2011 kl. 13:46
  Permalänk

  Svar till Plutt (2011-01-05 16:56)
  Jag tycker det hade varit cool värvning Plutt, men i likhet med L-B tror jag Jens helst kör svenskt..

  Svar
 • 6 januari, 2011 kl. 14:00
  Permalänk

  Svar till IF (2011-01-05 18:23)
  Jag är heller inte lika säker IF. Mason har varit bra de få framträdanden han gjort. Han står för karaktär och attityd, jag skulle gärna se att han rymdes i truppen iaf.

  Sedan är frågan hur truppen påverkas klart intressant. Nu har visserligen Jens varit mycket tydlig från start med att laget skulle förändras, det återstår att se hur laget påverkas. Jag tror oavsett att det är viktigt att de som kommer in sent visar attityd och levererar tämligen snabbt.

  De säsonger som gick allra bäst hade vi liten eller ingen spelaromsättning, om man får välja tror jag det är att föredra.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: