Wiklund: -Det finns ytterligare att plocka ut!

Vi laddar just nu inför den tredje semifinalen och vi fortsätter ta pulsen på några spelare. Möt här forwarden #29 Alexander Wiklund som berättar om känslan just nu, hur det var när han lirade i Bofors och nycklar till en fortsatt segerrad.

Wiken är redo för två raka hemmamöten med BIK Karlskoga. Foto: Lucas Norlin

Hur är känslan så här i slutspelstider?
– Känslan är kanon. Nu är vi äntligen i den delen av säsongen som vi längtat till sen säsongen avbröts förra året. 

Vad säger du generellt om din egen säsong så här långt? 
– Är väl överlag ganska nöjd med min säsong. Har vart som lagets, lite för mycket upp och ner för att vara helt nöjd! 

Två ganska tuffa matcher nere i Karlskoga. Hur känns det i kropp och knopp just nu?
-Kroppen känns som vanligt efter matcher. Första matchen var lång men vi har fått ordentligt med vila och återhämtning sen dess så vi ser fram emot att få komma ut på hemmaplan.

I match 1 kom ni ut oerhört starkt, hade matchen i nästan två perioder, men blev lite passiva i tredje. Såg betydligt bättre ut igår. Något ni pratade om? 
– Klart att vi inte är nöjda med att vi tappade match 1 till Karlskoga efter hur inledningen av matchen såg ut. Vi pratade såklart om att vi inte kan ge bort momenten i matchen och släppa in motståndarna på det viset, men det tyckte jag vi lyckades bra med i match 2.

Hur gillar du annars  BIK Karlskoga som motståndare?
– BIK spelar en intensiv hockey med mycket snabba spelvändningar. Men tycker att deras spel passar oss ganska bra ändå när vi sätter press på dom.

Några likheter med när du spelade där nere, även om det åtta år sedan du var där? 
Egentligen är väl det väl inte mycket som är detsamma som när jag spelade där för så många år sedan. Dom har kvar 3-4 spelare, men dom har tappat väldigt mycket av den identiteten som Bofors hade på den tiden.

Din kedja med Freddan och Sebbe går från klarhet till klarhet. Behövdes det ett slutspel för att riktigt kugga i? 
– Vi har alltid vetat att våran kedja är som bäst i lite tightare matcher, sen så tycker jag att vi har den rutinen att vi verkligen kan växla upp nu när allt ställs på sin spets. Vi har kommit upp mer i våran nivå. Men vi tycker att det finns ytterligare att plocka ut. 

1-1 i matcher när serien nu vänder hem för två matcher i A3 Arena. Vad är nycklarna till att rycka åt sig ett överläge i matchserien? 
– Vi måste hålla oss till vårat spel, spela det över 60 minuter och inte bli passiva så vi ger dom för mycket is att bygga upp fart på. Vi har ett brett lag som över tid ska mala ner dom i den här matchserien. 

Då återstår bara att önska er lycka till. 
– Tack! 

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: