What´s up?

Ja, vad händer egentligen inom Björklöven just nu? Efter extra bolagsstämma och årsmöte som blev extra årsmöte har det varit tyst, oroväckande tyst. Visserligen pratade Björk om att överklaga ännu en gång eller att inleda en civilprocess med skadeståndsanspråk på svenska hockeyförbundet. Men efter dessa uttalanden är det endast Hellgren/Molin eller egentligen Hellgren som agerat genom kontraktsförlängnigar eller nyförvärv.

Vad gäller ännu en överklagan eller att stämma förbundet lägger jag mig platt, det spelar ingen roll att motiveringen från nämnden var luddig eller hur påverkade de än blivet av Sundsvalls kampanj. VI HAR SJÄLVA SATT OSS I SKITEN OCH VI FÖRTJÄNAR DEN. Nu gäller att spotta i nävarna, säkert några extra gånger.. det lär nog krävas. Umeå och Björklöven, eller i vart fall dess supportrar, förtjänar så mycket bättre än Div 1 hockey. Även om säkert 2010/2011 kan bli kul med en och annan seger för omväxlings skull.

Frågor och funderingar:

Nya styrelsen? På extrastämman var Björk på plats, vid det "extra" årsmötet fanns ingen på plats..  Hur arbetar ni i dag och vad är er strategi och plan? Vilka mål har ni satt upp och finns det någon vision?

Ekonomin? Björklövens vänner kom som sända från ovan och startade en rejäl kampanj för att rädda klubben och namnet. Det ska ha sålts aktier och ett antal sponsorer lovade pengar.. vad hände med dessa pengar nu när det blev Div 1 och hur går det med aktierna egentligen, undertecknad har då i alla fall inte hört nåt?

– Kansliet? Vem eller vilka arbetar och vilken service kommer i framtiden finnas på kansliet? Björk sa ju rätt tidigt att organisationen skulle slimmas, men vilka tjänster är i dag tillsatta av Björklöven och finns det ytterligare några som kommer återanställas eller rekryteras?

Sporten? VK har tidigare spekulerat i att Hellgren kommer ta A-laget och Molin sköter juniorerna. Officiellt har inget besked lämnats och ifall A-truppen som börjats fyllats på allt eftersom så har juniortuppen mycket att önska, ifall vi nu ska ha något juniorlag? Men vad gäller egentligen, vem tränar vad tillsammans med vem och när är trupperna klara?

De ideella kommittéerna? Den f.d. styrelsen påbörjade arbete med att organisera kommittéer inom områden som Evenemangsinramnig/Försäljning och marknad/Policies och värdegrund samt en kommitté som skulle arbeta med strategisk varumärkesutveckling. Är dessa kommittéer något för framtiden och vem eller vilka ser till att dessa verkligen blir verklighet? (ursprungligt inlägg på .com)

Det finns säkert många många fler frågor, men de här var i fall de första jag kom att tänka på. Vilka är dina frågor och funderingar, lämna gärna en kommentar och gör din röst hörd. På något sätt känns inte tystnaden så bra.. men det kanske bara är jag?

0 thoughts on “What´s up?

 • 22 juli, 2010 kl. 09:20
  Permalänk

  Nån som vet va som hände med aktierna man köpte? Man bör väl få nån form bevis på att man är aktieägare? eller va vet ja.

  Svar
 • 22 juli, 2010 kl. 11:06
  Permalänk

  Instämmer, tystnaden skrämmer. Att inga spelare skrivit på sedan några dagar tillbaka förstärker intrycket. Hoppas någon kritar på snart så jag slipper oroa mig för det, åtminstone…

  Svar
 • 22 juli, 2010 kl. 12:13
  Permalänk

  Man blir mållös, som laget varit länge. Men är inte detta Björklöven i ett nötskal? Ingen annan hockeyförening i Sverige beter sig märkligt som Löven. Man blir så j-a arg och frustrerad. Vill de inte ha publik i höst eller vad f-n har de för mål? Bara baklängesmål tydligen…ska i a f se Löven-AIK på Viasat Hockey ikväll.

  Svar
 • 22 juli, 2010 kl. 23:01
  Permalänk

  Bara att instämma. Den talande tystnaden är lite skrämmande även om det står juli i almanackan. Själv så kollar man dagligen om det hänt något nytt positivt. På spelarfronten har det hänt mycket den senaste veckan men vad som händer på styrelsenivå etc är mer ovisst…

  Svar
 • 23 juli, 2010 kl. 09:41
  Permalänk

  Svar till erka (2010-07-22 09:20)
  Ja, du erka… vad säger man? I samband med den extra bolagsstämman var jag i kontakt med Björklövens vänner, eftersom jag inte hört nåt om aktierna sedan jag betalat för dom.

  Den 14 juni sa man ”Förra veckan påbörjades det att överföras aktier till köpare. Kommunikationen från oss har varit dålig och den hade kunnat varit bättre. Du finns inte i aktieboken just nu men du kan om du vill bara gå till bolagsstämman. Enligt dem jag har pratat med ska ingen dörr låsas.”

  Eftersom jag fortfarande hört nåt är det väl samma läge i dag. Klart vi kommer att få aktierna, men när?

  Svar
 • 23 juli, 2010 kl. 09:45
  Permalänk

  Svar till Fredrik (2010-07-22 11:06)
  Fredrik, vad gäller lirare är väl Joakim x 2 mer eller mindre klara? Även om inget ännu är undertecknat så lär visst såväl Törnkvist som Vikström ha bestämt sig. Unga, lovande och från stan, sånt gillar vi!

  Svar
 • 23 juli, 2010 kl. 09:53
  Permalänk

  Svar till janne (2010-07-22 12:13)
  Stor humor janne, vad gäller frustationen känner jag igen mig direkt. Klart de borde eller måste gå ut med besked till såväl sponsorer som till fansen. Alla måste ju få veta vad som gäller. Men med fler baklängesmål och mållösa framåt kommer det tyvärr bli fler förluster.

  Skönt iaf att det ännu visas repriser, lär ju tyvärr dröja innan det finns direktsända matcher på tv:n. Men är det verkligen så illa att Löven är den förening som beter sig märkligast i Sverige?

  Svar
 • 23 juli, 2010 kl. 09:58
  Permalänk

  Svar till MickeS (2010-07-22 23:01)
  Skönt att höra MickeS, ja inte tystnaden alltså.. utan att vi känner samma sak.

  En del kan kanske stavas semester och att de brände krut på överklagan av konkursen. Jag tror ändå det är viktigt att styrelsen så snabbt som möjligt lämnar besked runt de olika frågeställningar jag listat. Det finns så klart ännu fler intressanta frågor, men med ovanstående fick man iaf en viss bild.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: