Westerlund missar Almtuna

Filip Westerlund utgick efter en smäll mot huvudet mot Pantern och nu står det klart att han missar morgondagens bortamöte med Almtuna.

 

Filip Westerlund missar tyvärr mötet med Almtuna. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Till vk.se uppger tränare Joakim Fagervall att Filip utgick ju efter en smäll mot huvudet mot Pantern och man nu inte vågar chansa och som i stället har med Niklas Pavel i matchtruppen.

Tanken nu är att Westerlund ersätts i powerplay av nu får Marcus ”Messy” Jonsson. – Det ska bli kul att få chansen där. Jag var både på blå och framför mål på träningen i dag. Vi ska väl bestämma lite hur planen är där, säger ”Messy” och fortsätter. – Vi ska inte krångla till det i powerplay utan se till att få pucken på mål bara.

***

Ja, riktigt tråkigt att Filip nu inte kan spela, men beslutet att ersätta honom med Messy i PP känns mycket märkligt och att beslutet helt verkar bestå i att spelarna har samma fattning på klubban. Messy har kanske den bästa inställningen i laget, främst i slutspelstider som dessa, men någon lirare på blålinjen är han definitivt inte.

Så här ser då i så fall PP-uppställningarna ut.

PP1: Jonsson, Stenqvist, F Andersson, Farley, Lindqvist.
PP2: Åkerström, J Andersson, Ottoson, Talaja, Hutchings

Här hade jag alla dagar i veckan plockat in Jacob Peterson eller Cody Murphy på Westerlunds plats. Att fortfarande envist fortsätta med backar av samma klubbfattning i de bägge uppställningarna är så märkligt. Vi tappar ju ett hot hela tiden då direktskott bara kan komma från vänster i PP1 och höger i PP2. Mer lättläst för motståndarna än en barnbok.

6 thoughts on “Westerlund missar Almtuna

 • 11 mars, 2018 kl. 19:34
  Permalänk

  Murphys skott borde ju vara användbart i pp

  Svar
  • 11 mars, 2018 kl. 19:39
   Permalänk

   Titta, glömde helt bort honom. Känns som att löven ska göra det så enkelt son möjligt? Att inte låta kreativiteten flöda i spelets viktigaste specifika del känns märkligt, näst intill inkompetent.

   Svar
 • 11 mars, 2018 kl. 23:38
  Permalänk

  Den enda anledningen till att köra två rightare resp två leftare är om de ska skapa rotation och rörelse, men det gör vi ju inte.

  1 3
  2
  4 5

  2 med puck här. 4 och 5 rightare. 5 rör sig in mot slottet. 4 går in i banan för att skjuta direkt, vilket även 5 kan göra på pass genom slottet. 3 rör sig ned mot 1:ans plats och bör då åka över målvaktens synfält. 1:an går mot blå. 5:an tar treans osv. Lite platsbyten tycker jag saknas i PP. Blir för statiskt

  Svar
  • 11 mars, 2018 kl. 23:39
   Permalänk

   Ska vara

   1…….3………..
   ……………..2
   4………5

   Svar
  • 12 mars, 2018 kl. 07:00
   Permalänk

   Finns ju hundratals varianter men man är ju tydlig att det inte är aktuellt här utan den enda tanktiken är backskott och ska man prompt bibehålla den av någon anledning så måste man skifta så vi får inen leftare i varje par vid blå. Låt 13 bli skytt i stället för 6 och sätt 14 till höger alt i slottet.

   Svar
 • 12 mars, 2018 kl. 00:06
  Permalänk

  Ett byte från #6 till #12 i ordinarie backuppställning känns inte som ett lyft direkt. Att sedan #6 byts mot #33 i pp är bara… mysko.

  Skulle haft en Trotter i pp… Fortfarande inget nytt om honom?

  Almtuna borta lär inte bli lättare än Pantern hemma.

  Såg förresten matchen Lyxfällan IF mot Timrå, skiftade sen till den inspelade matchen Löven-Pantern… Ojojoj vilken skillnad på tempo, kamp och kvalitet. Det är som en helt annan nivå, och ändå lär det bli oerhört svårt för nåt av dessa lag att rå på ett SHL-lag i nästa led…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: