Wennerholm: – Löven får kvala!

Nu bara sju matcher kvar till vi ska göra bokslut för säsongen 16/17. Aftonbladets Mats Wennerholm gav sig i dag på att tippa avslutningen och som gröngul Lövare får vi hoppas att han INTE får rätt.

Kan Jocke Fagervall och Löven undvika negativt kval? Arkivfoto

Wennerholm skriver bl.a. följande i en artikel.

12. Västerås

Poäng: 56

Målskillnad: −27

Kvar att spela: Pantern (h), Oskarshamn (b), Tingsryd (h), AIK (b), Vita Hästen (h), Södertälje (h), Björklöven (b)

Tips: 12

Kommentar: Det verkar inte bli något lyft för Västerås och inget talar för att de ska ta in avståndet till lagen framför. Det är fem poäng upp till närmaste lag Modo, som egentligen är sex med målskillnaden inräknad. Här gäller det bara att hålla Löven bakom sig.

— — — — — — — — — — —

⁠ 13. Björklöven

Poäng: 54

Målskillnad: −40

Kvar att spela: Modo (b), BIK Karlskoga (h), Timrå (b), Almtuna (h), Pantern (b), Mora (b), Västerås (h)

Tips: 13

Kommentar: Vilken bedrövlig säsong det varit för fansen i Umeå. Och jag kan omöjligt se att det ska vända nu med sju omgångar kvar. Tufft spelprogram också, men lyckas de hålla jämna steg med Västerås kan sista matchen bli en rysare – mot just Västerås hemma.

* * *

När jag för en tid sedan jämförde återstående spelprogram tyckte jag att dessa talade för oss, nu har Västerås gjort bort sin hängmatch men genom bl.a. 4-3 hemma mot BIK Karlskoga och 3-2 borta mot MODO sitter de lite i förarsätet nu.

Jag kan dock inte ändra mitt tips, återstående schema och inte minst sista hemma mot VIK Västerås kan komma att bli helt avgörande. Snacka om rysare.

*

Wennerholm tippar vidare en final mellan BIK Karlskoga och Mora IK, svårt gå emot detta tips sett till tabellen i dag men bl.a. Timrå som nu ligger på plats fyra bara fem poäng efter (inkl. målskillnad) är i en hysterisk fin form och möter nämnda Karlskoga i Nobelhallen i sista omgången.

*

När det gäller slutspel tippar Wennerholm Vita Hästen som vi mötte i går kommer tappa sin plats till Almtuna. Det innebär i Mats tips att såväl Hästen, Oskarshamn, MODO som då Västerås spelat färdigt efter den 3 mars.

Inte alls omöjligt att Almtuna kan krångla sig förbi Hästen, här kan så klart även spelschemat tala för Almtuna när de har fyra hemmamatcher kvar att jämföras med Hästens två De båda lagen möts för övrigt i Uppsala i näst sista omgången. Rysare även det..

*

Din egen känsla med så här sju omgångar kvar? Slutspelståget känns det verkligen som det gått och nu hoppas jag bara vi inte står kvar på perrongen när det negativa kvalsspelståget dyker upp.

Jag vill bara att den här säsongen ska slut på så många sätt.. Otroligt mycket svarta rubriker kring så mycket som egentligen inte ens handlar om sporten, att då ens nämna två sparkade tränare och en 13:e plats i tabellen när vi säger oss drömma om SHL.

Sannerligen inte lätt att vara gröngul Lövare, men jag tror inte Wennerholm får rätt utan hoppas vi får ett långt och tidigt sommarlov.

5 thoughts on “Wennerholm: – Löven får kvala!

 • 16 februari, 2017 kl. 18:09
  Permalänk

  Wennerholm brukar alltid ha fel:)

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 18:20
  Permalänk

  Prata hellre om neg kval som är mest realistiskt ändå.
  Löven har varit ångest hela vägen i vinter man får bara hoppas man inte åker ner..men men med årets löven så kommer inte då jag bli förvånad men jäkligt besviken..snarare uppgiven då.
  Men klart att vi inte ska bara lägga oss ner nu..bara kriga på som fasen och hoppas..

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 18:49
  Permalänk

  Allting lutar åt neg. kval…Är också rädd att det avgörs i sista matchen….vilket kan bli fruktansvärt jobbigt. Nej det här va verkligen en bedrövlig säsong…hoppas jag har så fel och att man lämnar kvar Västerås på perrongen.

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 19:55
  Permalänk

  Hoppet är det sista man överger. Tror på att slänga mer puckar på mål och gå på returerna. Mentaliteten och konsten att se framgången i huvudet har aldrig varit viktigare. Tjatar vidare om direktskott!!!

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 23:27
  Permalänk

  Jag tror att det kan vara bra att vi åker ner till Ettan och samlar nya krafter, omstrukturerar och mobiliserar nya krafter genom ny organisation. Vi bör ha målsättning att vara ett etablerat lag i Allsvenskan år 2020 och sedan försiktigt öka målsättningen om att vara ett topplag i HA 2014-15 och sedan därifrån försöka ta oss upp i finrummet. Men detta kräver förstås en hel del från alla, att samtliga mobiliserar och ser detta långsiktigt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: