Weigel till Löven?

Ja Mrmadhawk har säkra källor på att Björklöven värvar in centern Fredric Weigl som tidigare spelat i AIK, men senast kommer från finska ligan och Jukerit.

Per Kenttä rustar för en längre vår?

Weigel hoppas va spelklar redan till lördagens match mot MoDo. Han har inte bara spelat med AIK i hockeyallsvenskan utan även 2 år med Södertälje, statistik hittar ni här.

Vad tycker ni läsare om detta?

16 thoughts on “Weigel till Löven?

 • 7 november, 2019 kl. 10:56
  Permalänk

  En oerhört bra spelare på allsvensk nivå, men är inte detta ett stort underbetyg till Tyler Vesel som center? Jag har svårt att tro att Weigl är värvad som tredjecenter, men om Vesel är fantastisk och Löven redan har Fredric Andersson tror jag inte Weigl skulle vara intresserad för en roll som tredje- eller fjärdecenter. (Jag vet att man inte kan lova någon speltid eller en specifik roll, men det är någonting man med säkerhet i alla fall diskuterat)

  Jag tror att detta pekar på att Löven inte är nöjd med Vesel som center och antingen tänker sig honom som tredjecenter eller kanske troligare att flyttar ut honom på en kant.

  Svar
  • 7 november, 2019 kl. 13:32
   Permalänk

   Det är så otroligt roligt att läsa dessa wanna be-tränarinlägg. Varför skulle de nödvändigtvis vara missnöjda med Vesel?

   Sluta spekulera så mycket och lev istället i tron att man bygger för ett avancemang och då behöver vi rusta ordentligt.

   Svar
 • 7 november, 2019 kl. 10:57
  Permalänk

  Spontant känns det som en sjukt bra värvning! Men varför en center just nu och på vems bekostnad?

  Svar
 • 7 november, 2019 kl. 12:18
  Permalänk

  Kenttä är inte gud utan guds pappa som skapade hela universum innan Marklund tryckte på fel knapp och orsakade thebigbang 😉

  Hittills har alla Kenttäs nyförvärv varit fantastiska och dramatisk lyft Löven och om det är sant med Weigel så landar vi ännu en kreativ spelare med spelförståelse vilket ju är gemensamt för alla Kenttäs nyförvärv.

  Hade Kenttä varit här tidigare hade Kim Karlsson fortfarande spelat och Tshchänsshlan Fagervall sorterat returflaskor inne på Coop vilket är lite sorgligt.

  För övrigt är avstängningen för Deilert helt horribel. Hur det än går i nästa mot MoDo så kan denna säsong bli hur bra som helst.

  /l

  Svar
  • 7 november, 2019 kl. 17:25
   Permalänk

   Linus vad du svamlar, Fagervall var en av anledningarna till att Kenttä valde Björklöven. Det är hans egna ord så det borde stämma, eller hur ? Och jag håller inte med dig alls att Kim skulle spelat i löven fortfarande även om Kenttä varit här långt tidigare.

   Svar
 • 7 november, 2019 kl. 12:31
  Permalänk

  Jag måste säga att jag blev riktigt överraskad angående detta, Trodde absolut inte att det skulle komma in en toppcenter, med allsvenska mått mätt, i dagsläget. Vesel, Freddan, Andreasson eller Weigel är ju inte några centrar för en brunkande fjärdelina direkt. Är Vesel eller Andreasson på väg bort? Eller är tanken att någon av dessa 4 herrar ska lira på en kant? Weigel är såklart ett riktigt starkt kort.

  Svar
  • 7 november, 2019 kl. 15:47
   Permalänk

   Klart att Weigel skulle användas som center, annars fyller han ingen funktion, och nästan lika säkert att Söder skulle fortsätta centra fjärdelinan. Freddans lina kommer nog att vara intakt tills vidare, så det mesta tyder väl på att PA kommer att lira vinge framöver.
   Weigel bör dessutom få många offensiva zonstarter då både Freddan och Vesel är tryggare i defensiven.
   Det som oroar är att Weigel knappast verkar vara någon moralhöjare i en grupp, men måste ju finnas många referenser inom laget då en handfull spelade i AIK ifjol, så det borde vara undersökt.

   Svar
 • 7 november, 2019 kl. 15:18
  Permalänk

  Fantastiskt bra spelare som om han funkar i gruppen kommer lyfta laget…. Blir ändå lite förvånad då han har ett rykte om sig att vara lite strulig. Räcker med att läsa några av hans tweets på twitter så förstår man varför!!!! Känns inte helt genomtänkt faktiskt men hoppas jag blir motbevisad

  Svar
 • 7 november, 2019 kl. 16:03
  Permalänk

  Med tanke på att Stenvall bänkades mot Västerås, Popovic inte har spelat en minut ännu och man därmed bara har fyra etablerade backare, Stenvall samt en inlånad FBK-are som bara spelat två matcher J20 i vinter. Då känns det klart tveksamt att man värvar en kanoncenter som Veigel om man som sagt inte har kopiöst mycket pengar över eller att man är lite missnöjd med någon av sina toppcentrar.
  Jag tror att Vesel helt enkelt flyttas till tredjekedjan.

  Jag hade inte tagit upp det om inte flera kommentarer på den här bloggen så tydligt hyllat Tyler Vesel som en mycket bättre värvning än Tambellini till Modo.

  Svar
  • 7 november, 2019 kl. 18:18
   Permalänk

   Jag tror inte ett dugg på att man är missnöjd över varken Vesel eller någon annan center, är det någon som ligger i riskzonen att få lämna så ser jag helt andra spelare. Jag är rätt övertygad att Andreasson kommer att spela på en kant vilket jag har för mig att han gjort mest tidigare. Så då blir centrarna, Wiegel, Vesel, Andersson och Söder.
   Många lyfter frågan om vi har råd med Weigel och då det dessutom lär landa minst en back till men jag är inte alls orolig för Kenttä är ekonom i grunden och har säkert full koll på budgetutrymme.
   Att det också är många som skriver att Weigel är en svår kille att ha i ett lag tror jag också vi kan glömma, Kenttä har ganska bra inside på det från alla våra killar som lirade i AIK med honom förra säsongen.
   Då jag efter deras första match skrev att Tambellini såg ut som en korplirare i jämförelse med Vesel så gjorde jag det med glimten i ögat och för att reta upp lite Modosupportrar som brukar kommentera här. Jag känner mig rätt nöjd med den jämförelsen speciellt då det verkar tagit som det var tänkt då både Modo supportrar och hockey journalisten från Ö-vik Per Hägglund verkar retat sig på det.
   Fast jag vidhåller att Vesel är bättre hockeyspelare än Tambellini. Må vara att Tambellini gjort fler poäng på färre matcher hittills men det är mycket hockey kvar att spela.

   Svar
 • 7 november, 2019 kl. 17:34
  Permalänk

  Precis Kolle. Kenttä och co hade hoppats mer på Vesel men han inte bevisat sig tillräckligt så därav Weigel värvningen. Detta visar också vilka som hade rätt i Tambellini vs Vesel…

  Svar
  • 7 november, 2019 kl. 18:21
   Permalänk

   Men kära Erik är du här igen, har inte Modo någon egen blogg ?
   Läs mitt svar till Kolle ovan.

   Svar
   • 7 november, 2019 kl. 19:16
    Permalänk

    Plocken du lever i förnekelse.

    Snart faller Löven det är sedan gammalt…

    Svar
    • 8 november, 2019 kl. 21:03
     Permalänk

     Antar att modoröv*rnas forum, bloggar och dylikt inte är så spännande att ödsla tid på 😀

     Svar
 • 7 november, 2019 kl. 19:17
  Permalänk

  Plocken du lever i förnekelse.

  Snart faller Löven det är sedan gammalt…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: