Warum, darum?!

I dag är dagen då allt faller på plats, kommer Sirviö få förlängt? Eller får han istället en enkel resa med RG-line? Kommer det presenteras på en flodig presskonferens, där hela nya organisationen kommer namnges eller blir det en ny märklig förlängning av deadline innan vi får veta något? Som vanligt den här säsongen är frågorna många och svaren färre än poängen.

Våra lokaltidningar spekulerar hej vilt och verkar stundtals skjuta från höften. R2 och Jocke kör vidare nästa år kontra ev förlängning plus att en serbokrat eventuellt ska in som junioransvarig. Allt eller något kanske klarnar i alla fall, men ska vi nu bli nöjda om vi (mitt 10/11 och kollegans 10/11) trots allt blir bönhörda i våra tankar och förhoppningar kring kontinuitet?

Vad gäller Arto kan jag köpa det, hoppas bara han i så fall utformar kontrakten så att det möjliggörs ev utlåning eller andra möjligheter när lirarna underpresterar. Säkert inte populärt med prestationsbaserade kontrakt, men otroligt bra för föreningens ekonomi  och enligt mig ett framgångsrecept. Om det funkar inom vissa yrkeskårer (säljare etc.) borde det väl funka här. Jag menar ge killarna lön ifall laget vinner och det spel lirarna presterar underhåller och lockar publik.

Jockes vara eller inte vara är inte lika solklart, han har själv tvekat på ifall han är rätt man eftersom den kortvariga effekten av tränarbytet uteblev. Jag fattar inte hur det alltid kan se så "hungrigt", "fokuserat" och "djävulskt bra ut" på alla träningar när det liknar skit på matcherna!! Eller så är det helt enkelt för att de på träning lirar mot varandra eller sig själva och tillåts anfalla på sitt alldeles egna öppna försvar.

Om nu Serben kommer är jag hart när övertygad om det blir bra, vi får iaf in en kille med hjärta för märket på bröstet och med stor anknytning till klubben. Det om något borgar iaf för kontinuitet och långsiktighet. Man skulle ju nästan tro att vi styr klubben själva eftersom även Wikström nämndes i mitt 2010/2011. Jag citerar mig själv… "Här ser jag dessutom att Serben skulle kunna fungera som någon form av sportchef för juniorerna så att hans erfarenhet från andra juniorlag etc. kan nyttjas på ett bra sätt."

Men vi sköter ju inte klubben, då det hade inte sett ut som det gjort det lovar jag.

+ + +

Örebro i kväll då? Kommer som vanligt ett inför senare i dag, men jag blir inte förvånad ifall Örebro ställer upp med en rak fyrbackslinje och en defensiv mitfältare. Å andra sidan har deras svängdörrshockey gett ständiga kassar i alla möjliga mål så under parollen "Full fart framåt!" kanske de chockar med Sven Dahla Dahlqvist på topp?? Den som lever får se..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: