Wargh gate 2.0

Vi gick ut med att Tommy Wargh dragit på sig en ny skada efter matchen i lördags. Det hela följdes upp av att Tommy Wargh dementerade detta till vk igår, menade på en försiktighetsåtgärd och att Björklöven idag går ut med att Tommy står över veckans matcher pga långa resor.

Jag ställer mig personligen rätt frågande till detta. Två av varandra oberoende källor har alltså sagt samma sak att Tommy Wargh fått en smäll på ac-leden, en skada som i värsta fall innebär 3 månaders rehab. Men om det inte varit en luxation så är det 2-4 veckor att räkna med.

Det jag främst tycker är underligt är att Björklöven alltså väljer att spela Tommy under lördagens match och gör det rätt hårt för att sen plötsligt hävda att han inte klarar av att spela för att det är långa borta matcher och detta efter att man bekräftat att han skall undersökas av läkare idag. Antingen är en spelare redo för spel eller inte. Man borde kunna spela hemma som borta om man är redo, hade inte Jonas Emmerdahl utgått pga skada hade inte Tommy Wargh spelat i lördags, det är jag fullt medveten om men varför riskera något redan i lördags för att sen inte vara redo för spel nu? Jesper Thörnberg i sin tur var inte redo för spel i lördags men hans knä klarar dessa långa bussresor? Sedan kan man ju fundera över om det nu är så att bussresorna är det största bekymret så varför kan man inte flyga ner Tommy likt man planerat att göra om Jon Palmebjörk hunnit få tillökning? Hade Tommy varit skadefri så hade man aldrig gjort så här, Löven har 5 backar tillgängliga och två svåra bortamatcher, säger sig självt att han vilas pga något annat än knät.

Jag har förståelse för att Björklöven kan välja att mörka skador eller att man inte säger var skadan sitter utan väljer att definiera de som överkropp eller underkroppsskador, men detta är lite löjligt. Att fabricera en historia allt eftersom blir sällan bra, det blir bara skrattretande då historien allt för ofta inte går ihop.

Frågan är om vi kommer få klarhet i hur det verkligen ligger till, men jag kommer välja att lita på våra källor.

 

5 thoughts on “Wargh gate 2.0

 • 21 september, 2015 kl. 16:27
  Permalänk

  Varför kan inte löven göra som alla andra klubbar och låna in nån som kan lira några matcher? Om det nu är kris vilket jag tycker när man åker iväg med 5 (6) backar

  Svar
 • 21 september, 2015 kl. 16:40
  Permalänk

  Hellström kom hem!

  Svar
 • 21 september, 2015 kl. 18:50
  Permalänk

  Med facit i hand är de lätt att peka finger och tycka det va nonchalant att vänta på ”rätt” back. Men de är inte första gången vi drabbats av flera skador tidigt på säsongen. Bli de en till skada nu pga överbelastning el dyl så är det väldigt kritiskt och vi måste värva in ”fel” back eller ta in korttidslån vilket heller inte skulle göras… Men men, litar på att Dalle fixar de

  Svar
 • 21 september, 2015 kl. 20:22
  Permalänk

  Hela den här situationen luktar säsongen 13/14… Hoppas att spelet stämmer i morgon. Lite orolig BIK som ni vet kör ”prison rules” så någon blir garanterat skadad.

  Svar
 • 22 september, 2015 kl. 22:59
  Permalänk

  Vad var’e ja sa! Hoppas Dalle har handlings kraft att agera!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: