Wallson alltså

Det är Sportexpressen som går ut med nyheten att Hans Wallson ska vara det tränarnamn som Björklöven jobbar hårdast på och att man ska vara inne på de sista detaljerna i förhandlingen och när man kommit i hamn med detta kommer han att presenteras som ny huvudtränare i IF Björklöven.

Per Kenttä signade en antal spelare under säsongen och nu ska tränaren vara nära. Foto: Lucas Norlin

– Vi har ett antal kandidater och det är ingen hemlighet att vi ska ha in en ny huvudtränare, säger Per Kenttä.

Inte en helt kall potatis att slänga in Wallson som ju som bekant haft lycka en bit norrut. Jag säger som jag alltis gör dessa dagar. jag litar på Per Kenttä och tror han på Wallson så gör jag det också.

Hans Wallson var en av ledarna bakom Skellefteå AIK:s framgångssaga för några år sedan då han ledde laget till två SM-guld och två SM-silver under sina fyra säsonger som klubbens huvudtränare.

Efter det tränade Wallson ZSC Lions i Schweiz. Men har sedan slutet på 2017 varit utan hockeyjobb.

3 thoughts on “Wallson alltså

 • 22 april, 2020 kl. 13:44
  Permalänk

  Wallson vore ett välkommet bidrag från Marklundarna, en tornedaling med huvet på skaft o fötterna på jorden. Torde passa perfekt i Löven och kommer samarbeta effektivt med PK. Signa asap.

  Svar
 • 22 april, 2020 kl. 15:01
  Permalänk

  Onekligen tuuungt namn om Jesus landar honom! Kan han föra Marklunds till såna framgångar, vad kan han då inte göra med fantastiska Lövare?!
  Fasen, nu efter Cooper-deppen/ sorgen så blev jag hoppfull på nytt!! #gokenttä

  Svar
 • 22 april, 2020 kl. 15:22
  Permalänk

  Vi får hoppas att det går i lås. I sådana fall den viktigast värvningen Löven gjort på decennier. Har alltid tyckt att Wallson tillhört dom absolut bästa tränarna i Sverige. Skadar inte heller att han och Kentä har nära nog exakt samma syn på vilken hockey man ska spela. Nu kommer väl en del i vanlig ordning att klaga högljutt att han har varit i Skellefteå. Det är ju bara löjeväckande och vittnar om att en del tycker att det viktigare att man inte har en bakgrund i Ske-å än att det är bra för Löven. Då är man ingen riktig supporter. Dessutom skönt att blåsa ett antal SHL-lag på en supertränare

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: