Wallmark:-Han har faktiskt löjligt mycket hockey i sig!

Vi passade på att ta en snack med Lucas Wallmark innan han åker över till Carolina och NHL och här berättar han hur han följer Björklöven under säsong, om Peter Anderssons betydelse i Charlotte Checkers och vem det egentligen är som har löjligt mycket hockey i sig.

Lucas Wallmark har kört på is med Björklöven hela augusti. Foto:Lövenbloggaren
Tjena Lucas, hur är läget just nu?
-Tjena. Läget är mycket bra för dagen.
Vi förstår hur mycket det betyder för Björklöven som klubb för de enskilda spelarna att du är med och kör på försäsongen, men vad betyder det för dig?
-Såklart betyder det mycket för mig med, väldigt roligt att vara tillbaka i T3 och köra. Där man är uppvuxen och sprungit hela barndomen, så det är grymt skoj!
..och annars kring Lövens försäsong, vad har du fått för intryck av UPC och även kvalitén på själva övningarna som coacherna med fystränare Öhman i spetsen vill eftersträva?
-UPC är en fantastiskt bra anläggning, där du har tillgång till allt. Det är bra kvalité på allt löven gör både on ice och off ice.
Du har ju tidigare tränat med två lag norrut från SHL och senast då Luleå, hur nära SHL-nivå skulle du vilja påstå att Löven är rent fysiskt sett till försäsong?
Löven står sig bra fysiskt, väldigt bra. Så jag hoppas dom tar med sig det in i serien!
..och hur funkar det för er som nu tränat på egen hand under sommaren, hur ser en ”normal” camp ut och kommer ni göra liknande tester som här eller hur funkar det?
Det är ett litet annat tänk där borta fysmässigt så det är lite olika tester där jämfört med vad man kör här hemma.
Hur mycket brukar du följa Björklövens framfart under säsongen och på vilket sätt?
Förra säsongen såg jag nästan varje match, det är perfekt tid för mig oftast börjar matcherna 13.00 min tid.
Om du kikar lite i spåkulan, hur tror du att säsongen kommer att gå för Björklöven?
Jag tror att löven har något väldigt spännande på gång. Känns tryggt med Jocke som styr skutan, verkligen rätt man för detta. Tycker det är bra fart på träningarna och många som ser sugna ut
Inför förra säsongen pratade du mycket om #37 Jacke Andersson, du såg t.o.m. hans tröja i taket i framtiden, tror du Jacobs genombrott kommer denna säsong?
-#37 Andersson har faktiskt löjligt mycket hockey i sig så jag hoppas verkligen han får ut det i vinter & får visa vilken klassback han är. Men det är många som ser bra ut i år, så jag ser framemot seriestart.
Någon annan spelare som du tycker stuckit ut under den här tiden?
-Det är många som ser bra ut i år, så jag ser framemot seriestart.
I Charlotte Checkers dessutom en Lövenbekanting i båset, kanske en liten trygghet och vilka egenskaper ser du som de främsta hos Peter Andersson?
-Såklart väldigt skönt att kunna bryta av med lite svenska ibland. Peter är kanon, gjorde ett superbra jobb med våra unga backar i Charlotte som tog enorma kliv.
Ifjol satte du målrekord för rookies i i din AHL-klubb Charlotte Checkers.Hur uppmärksammades det?
Det var skoj att kunna slå ett rekord, fick lite blommor som doftade gott i lägenheten.
Nu sticker laget ned till Sundsvall för de avslutande två matcherna i SCA-cupen. Vad gör du då?
Var på Umåker i går och i dag blir det en god matbit med gumman innan jag återvänder till USA i morgon.
Sedan måste vi få kolla vad du tänker kring insamlingen Supporterspelaren där fansen samlat ihop över 280 000 kr för att kunna spetsa Fagervalls armé?
Det är ju helt fantastiskt att så många bryr sig och vill vara med och hjälpa till att bidra. Hockeyn är het i Umeå. Hoppas att Green Devils som vanligt är och hjälper till som den 6:e spelaren kväll efter kväll i vinter också!
Tack så mycket Lukas och lycka till där över.
Tack, detsamma! Nu kör vi. ??

One thought on “Wallmark:-Han har faktiskt löjligt mycket hockey i sig!

  • 2 september, 2017 kl. 13:57
    Permalänk

    Skulle ni inte kunna få Lucas autograf på en bild, tröja eller klubba att auktionera ut till Supporterspelaren? Jag skulle bjuda!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: