Wälitalo: Löven är intressant!

Bloggen tycker det varit oförskämt tyst runt lagbygget, Jens-Lars ska ha fått sin budget och de enda vi med bestämdhet vet är att Waldehagen fått ett kontraktsförslag. Just ja, vi hörde ett pip…..pip också! Vi kände att det var hög tid och började lyssna runt lite själva med killarna, har det fått ett förslag och hur tänker de kring med nya förutsättningarna egentligen? Först ut, men knappast sist är Daniel Wälitalo som ser Löven som ett intressant alternativ och han skräms inte av de långa bussresorna heller.

Hej Daniel, har du hunnit smälta sillen och har yrseln sen allt dansande runt midsommarstången lagt sig?

– He he! Jo, det har hunnit lägga sig!

Löven har inte en enda spelare i dagsläget kontrakterad, har du fått ett förslag och vad är i så fall din spontana kommentar? 

– Jag har varit i kontakt med Löven och vi har diskuterat kommande säsong! Jag kan inte riktigt säga hur det ser ut just nu, men helt klart är att Löven är ett intressant alternativ för mig.

När bloggen snackade med Jens för en tid sedan menade han att nästan alla spelare i Löven måste ha något vid sidan av hockeyn nu för tiden, vad har du tankar, idéer och plan runt det?

– Ja, man har ju inte samma budget som tidigare, så det är ju en helt naturlig konsekvens när man hamnar i ettan. Jag kan abolut tänka mig att jobba vid sidan av, men det får ju absolut inte bli så mycket att det går ut över hockeyn. Nu mitt senaste år i Norge så gjorde jag inget annat än spelade hockey, och våra träningar var kl 16:00 och då blir dagarna väldigt sega. Så då är det nog väldigt skönt att ha något att göra på förmiddagen för att få dagarna att flyta på.

Div 1 Norra har väl inte det allra bästa ryktet, långa bussresor och skiftande kvalité på lagen. Vad har du för inställning till serien och vilken tror du är den bästa respektive sämsta ettan? 

– När det gäller resor så är det inget märkvärdigt, att spela allsvenskan medför mer resande så det är absolut inget problem. När det gäller kvalitén så är den ju ingen hemlighet att den inte är den bästa fram till jul, men efter jul så är den slagkraftig med de övriga div 1 serierna. Sämsta serien är svår att utse, men den klart starkaste är F serien med bl.a Karlskrona, Nybro, Olofström osv. Tingsryd gick upp till allsvenskan därifrån förra säsongen.

Försäsongsträningen då, vilka kör du med och hur hårt kör ni?

– Jag har tränat med Löven sedan jag kom hem från Norge, vilket har varit jättebra. Vi har kört på som vanligt i sommar med 7-9 pass i veckan.

Hur stora är chanserna att vi får se dig i den vackra grön-gula tröjan i höst?

 – Hur stora chanserna är kan jag tyvärr inte svara på just nu, har inget klart än…
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: