Wälitalo:-De har byggt ett intressant lag

Säsongen 12/13 var han en stor del i det lag som tog steget upp i Hockeyn finrum, men efter en säsong i Hockeyallsvenskan och totalt 97 matcher över sex säsonger med Björklöven blev det dags för nya äventyr för Daniel Wälitalo. Via spel i Teg hamnade han i Västervik säsongen 14/15 och vi tog ett snack med Daniel om den tiden, men också om hans egen karriär och självklart då onsdagens mycket viktiga match.

Daniel hann med 20 matcher under sin säsong i Västervik och redan då kände han att något var på gång. – Ja, redan den säsongen så hade vi ett bra lag och var bara några poäng från allsvenskan. Så det kändes verkligen som Västervik var på rätt väg och verkligen etablerad som toppklubb i ettan. Att klubben sen tog klivet redan säsongen därpå överraskade dock även Daniel. – Ja, resan upp till allsvenskan gick snabbare än vad jag hade trott. Under säsongen han spelade i VIK så anslöt ju Linus Boström och där hade Daniel mer än ett finger med i spelet. -Det kan man väl säga, jag låg på både Västervik och Linus, hehe! Han var precis den typen av spelare vi behövde, han anslöt och gjorde ett riktigt bra jobb!

Att laget nu radar upp segrar kommer inte som någon direkt chock för honom. – Ja såklart så är det ju en anmärkningsvärt bra start, men dom har byggt ett intressant lag, och fått ihop lagdelarna. Han avundas inte heller lagen som kommer att få uppleva Västerviks hemmaarena för första gången. – Det kommer framförallt inte vara enkelt att komma till Plivit Trade Hallen och hämta poäng.

Hur långt det här kan bära är förstås omöjligt att säga, så någon sk. Tingsryd kan det inte bli tal om än. – Nä, det är allt för tidigt att säga, det är en lång säsong. Nu i början så spelar dom såklart på inspiration av att vara i allsvenskan för första gången. Det ska bli väldigt intressant att se hur långt det räcker.

När det gäller Daniels egen karriär, som inneburit en höftoperation som gjorde att han ifjol bara hann spela sex seriematcher och lika många cupmatcher i sin Vitryska klubb Yunost Minsk, är lite i väntans tider just nu. Han är friskförklarad och kör för fullt på is med Hockeygymnasiet. Tyvärr missade han en del klubbar under sommaren när han inte visste hur höften skulle fungera och just nu är det få lag som söker målvakt, men Daniel hoppas att det ska bli några öppningar inom kort. -Det gäller bara att hålla igång och ha tålamod, förklarar han.

När vi går in på läget i Björklöven så är han likt Linus väldigt diplomatisk. – Självklart så är det en tråkig och tuff start man fått. Man leder tre av fyra matcher men får inte till det i det defensiva spelet tyvärr. Kan man nu få med sig en seger på onsdag och få tillbaka lite självförtroende så tror jag det kommer det lossna. Hur slutar då onsdagens match om Daniel får tippa? – Jag tror på hemmaseger 4-2, avslutar han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: