Visst är grönt skönt?

I förra veckan fick vi så se säsongens nya matchtröjor i hemmamötet med MODO i T3 Center. Som vanligt går åsikterna i sär i fall de numer större inslagen av gult är snyggt eller inte.

Titta själv och gör din bedömning, det står dig fritt att ha vilken uppfattning du vill och smaken är ofta likt baken både hårig och delad. Det finns liksom inget som är mer rätt än nåt annat.

Kim K mot MODO

#6 Kim Karlsson in action Foto: AXELLÖF

Det bloggen i stället tänkte uppmärksamma er på i dag är den debatt som de senaste åren ständigt pågått på supporterforumet tcim och ifall vi verkligen ska ha inslag av svart på hjälmar, handskar och byxor. Någon säsong efter det att vi bytte till svarta byxor körde vi med gröna överdrag men de senaste åren har vi som ni vet kört med svart.

Det stavas enligt Björklöven ekonomi och även om vi gillar att klubben numer hushållerar med varje krona går det inte att komma ifrån det vore mer clean och förbannat elegant om det svarta i stället fick vara grönt. Titta på bilderna nedan och ta del av debatten du med, är grönt skönt eller spelar det ingen roll?

LEJ svart LEJ grön 2

Bilderna lånade från tcim och AXELLÖF. Alla bilderna från MODO-matchen från AXELLÖF hittar du HÄR.

Till den här säsongen känns det väl sent att agera, men vi kommer försöka undersöka med Löven själva vad bytet till grönt skulle kosta i reda pengar och sedan kanske det vore nåt för företag att direkt sponsra till eller att pengarna från den senaste supporterinsamlingen eller en kommande öronmärks för detta?

Men vad tycker du som läsare, skriv en kommentar och bidra till debatten. Fältet som vanligt fritt.

13 thoughts on “Visst är grönt skönt?

 • 24 augusti, 2015 kl. 08:56
  Permalänk

  När jag tittar på bilden med gröna hjälmen, handskarna och byxorna så är det ingen tvekan alls. Det gröna är så grymt mycket snyggare!

  Svar
 • 24 augusti, 2015 kl. 10:33
  Permalänk

  Tycker inte att det är så viktigt! Viktigast är att alla pengar går till spelartruppen, så att vi når SHL. Sen när vi väl är i SHL kan man lyxa till det med grönt!

  Svar
  • 24 augusti, 2015 kl. 17:05
   Permalänk

   Ingen dum tanke Calle att vi kör på truppen tills vi är tillbaka i SHL, men beroende på hur mkt pengar det handlar om kanske det går att lösa?

   Svar
 • 24 augusti, 2015 kl. 10:52
  Permalänk

  Antagligen är det en väldigt stor prisskillnad på gröna och svarta byxor. Är det så då kan jag ta att det inte är lika snyggt. Skulle det kosta lika mycket så då hade vi säkert haft gröna byxor.
  Men det jag undrar över är om det inte skulle funka med överdrag till byxorna? Jag vet att Tre Kronor har sådana när landslaget spelar. Tycker inte att det skulle vara så dyrt.

  Svar
  • 24 augusti, 2015 kl. 17:07
   Permalänk

   Överdrag kanske kan vara ett alternativ Thomas..Iaf gällande byxorna. Vi får undersöka och återkomma i ämnet helt enkelt.

   Svar
 • 24 augusti, 2015 kl. 11:11
  Permalänk

  Självklart är det helgröna stället mycket trevligare, det kan en blind höna komma fram till, men här rör det sig ju om en ren prioriteringsfråga. Jag ser hellre att man lägger pengarna på kvalitet i truppen än att vi åker omkring som stylade modeller på isen. Handlar det till och med om en betydande skillnad i kostnaden ska man absolut inte ”offra” pengar på onödigheter.

  Svar
  • 24 augusti, 2015 kl. 17:10
   Permalänk

   Låter bra att du Olle likt Calle hellre lägger pengarna på truppen, men tanken är så klart inte att våra krigare ske bli stylade modeller. Tanken var mer att lyfta en debatt, innan vi vet skillnaden i pris blir det mest en teoretisk diskussion och lite fråga om tycke och smak.

   Svar
 • 24 augusti, 2015 kl. 12:10
  Permalänk

  Tycker inte heller att färg på byxor och hjälm är jätteviktigt. Däremot gillar jag skarpt de gula inslagen i tröjorna.

  Svar
  • 24 augusti, 2015 kl. 17:17
   Permalänk

   Kul att du kommenterade de gula inslagen Stefan `kil`. När man såg bortastället blev jag nästan än mer eld och lågor. Där är ju det gula inslaget grönt i stället och istället för grönt klassiskt vitt.

   Svar
 • 24 augusti, 2015 kl. 20:53
  Permalänk

  Hel grönt är mycket snyggare! Borde helt klart prioriteras, en mindre skandal att man år efter år spelar i svart. Är det ingen i föreningen som har nån smak?? Händer det ingenting tycker jag nästa supporter insamling borde gå till gröna byxor och hjälmar.

  Svar
 • 24 augusti, 2015 kl. 22:47
  Permalänk

  Har själv varit i kontakt direkt med Bauer, som säger att det är i princip ingen kostnadsskillnad, både byxor och hjälm finns i standardsortimentet i två gröna nyanser. Björklöven måste vara tydlig med kommunikationen då fans skrikit efter detta i åratal!

  Svar
 • 26 augusti, 2015 kl. 16:52
  Permalänk

  Hallåj har du fått något svar från löven ang grön färg? Får vi ett pris på vad det skulle kosta med ett byte, så skulle kanske ni på loven4ever kunna tänka er att hålla i en insamling? Skulle lätt kunna lägga en femhundring och det tror jag det är många som skulle kunna göra.

  Svar
  • 27 augusti, 2015 kl. 21:06
   Permalänk

   Frågan ännu inte ställd Stefan Andersson! Vi lär återkomma i ämnet och besked kommer ges så fort vi har någon ny info..

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: