”Vill man bara något tillräckligt mycket så..”

Jag läste en rätt intressant artikel för några dagar sedan, den handlade om Dmytro Timashov som tidigare noterats för fyra matcher med Björklöven och i eftermiddag spelar kvartsfinal i J-VM mot Slovakien.

Nu är det visserligen två år sedan och även om det som sagt bara blev fyra matcher såg man redan då att det här skulle nog kunna bli nåt. Då alltså ändå bara 17 år och fortfarande med galler.

Det intressanta var då en artikel där han berättar om sin uppväxt och att han som sjuåring flyttade till Sverige med sin mamma och att han året därefter för första gången ens fick se ett par skridskor. De paret fick han för övrigt från sin bonus-pappa Dima.

– Det var min första födelsedag i Sverige, jag fyllde åtta år, berättar han och fortsätter:

– Jag visste inte ens vad skridskor var, men det kändes kul att prova på skor med lite stålgrejer på. Jag hade inte åkt någonting i Ukraina, det är ett fattigt land och det finns inte så många isbanor där.

I dag upplever många barn att det är mer eller mindre kört om man som nioåring vill börja med ishockey. Dmytro Timashov är ett utmärkt exempel på motsatsen.

– Nästan alla i Sverige börjar när de är två-tre år. Min halvbrorsa började exempelvis åka skridskor när han var ett år. Men jag tror inte att det spelar någon roll om man verkligen vill något, då lär man sig fort.

Jag tycker verkligen att Dmytros historia är värd att uppmärksammas, den visar som sagt att allt är möjligt.. Nu kommer så klart inte alla som börjar lira hockey eller åka skridskor vid åtta års ålder få spela J-VM, men det kanske inte är alla som behöver ta sig hela vägen. Men jag tycker som sagt att historien är rätt vacker och jag kommer garanterat att följa Dmytro och de övriga juniorerna i eftermiddag i kvarten mot Slovakien.

HÄR finns förresten hela artikeln.

Dmytro representerar numer Québec Remparts i QMJHL och blev i somras draftad av Toronto Maple Leafs, det då alltså bara 10 år efter det han för första gången såg de där skorna med lite stålgrejor på. Rätt häftigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: