Vilken straff

Ja, vad ska man säga? Många har säkert redan sett den. Någon kallade den fulsnygg och jag är nog benägen att hålla med. Vad säger man om en spelare som gör en sån sak? Som lagkamrat hyllar man givetvis finessrikedomen, men som motståndare? Skulle tro att Hamilton Bulldogs redan ruvar på hämnden. Killen är ett lättländare (och sådana har vi ju en viss förkärlek till),heter Kaspars Daugavins och spelar för Bingham Senators i AHL. Målvakten, Robert Meyer, är Schweiz/Tjeck och har nog lättare att hålla sig för skratt. Vad tycker du om straffen?

 +++

Tomas Wallgren, som Löven tidigare visat intresse för, är på gång till de djupa smålandskogarna. Tingsryd lär sitta i förarsätet om hans namnteckning, men även Troja/Ljungby ska vara intresserad av hans tjänster. Många tycker att Löven bör förstärkas, men det är knappast en spelartyp som Tomas representeras som klubben i första hand borde söka. Sedan vet jag inte om vi är i position att direkt välja bland utbudet av "Stjärnspelare" eller om vi för den delalen kommer att ha ekonomi att förstärka.

+++

Jag har sagt det förut och säger det igen. Missa inte chansen att vara med i Sveriges största grupp, dvs Löven4Ever som nu innehåller hela 42 lag, men verkar fortsätta att växa genom taket. Varför ollar jag handtaget så förbannat för denna tävling? Ingen aning egentligen, men när man märker att gruppen bara växer och nu är mer än 4 gånger större än motsvarande på både NSD:s och Hockeysveriges motsvarighet, ja, då får man väl bara hybris. jag har hört att Lövare håller ihop, men det här är ju knasigt. Nästan lite Hillbilly över det. ; )

0 thoughts on “Vilken straff

 • 7 oktober, 2010 kl. 15:06
  Permalänk

  Personligen tycker jag det är fräckt och coolt, men frågan är om han inte lyckas med konststycket att bli offside i målgården…

  Svar
 • 7 oktober, 2010 kl. 15:34
  Permalänk

  Fråga om det är en regelrätt straff (?), han drar ju pucken bakåt…

  Svar
 • 7 oktober, 2010 kl. 16:43
  Permalänk

  rce man får dra en puck bakåt… Men man får inte åka bakåt. Det lärde man sig i förskolan.

  Svar
 • 8 oktober, 2010 kl. 10:39
  Permalänk

  Svar till Läxa (2010-10-07 16:43)
  Det där är ju verkligen en tolkningssak. Reglerna säger att det är tillåtet för en spelare att göra en “360 snurr” under ett straffslag så länge puck och spelare kontinuerligt rör sig framåt mot målet.Med andra ord får du åka baklänges, men pucken måste åka framåt. Gör den det i denna straff? Ofta är de väldigt generösa med detta i Staterna samt att det ju är grymt svårt för domaren att hinna se om pucken verkligen dras bakåt.

  Svar
 • 8 oktober, 2010 kl. 10:51
  Permalänk

  Svar till Urban (2010-10-07 15:06)
  Jo, han är ju faktiskt före med kroppen, även om det likt pucktillbakadragandet är marginellt. Frågan är hur tolkningen lyder av att ett mål ska underkännas om anfallande spelare står i eller har sin klubba i målområdet när pucken går i mål, utom om han blivit fysiskt hindrad av en försvarande?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: