Vilken är den gröngula riktningen?

Frågan är klart befogad med tanke på de senaste dagarna och den knappa veckan sedan förra säsongen tog slut. Och då på tok för tidigt.

21143634380_aa12ebf1c0_z

Green Devils och ståplats H med vackert tifo. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone

Jag skrev den 3 februari ett rätt fylligt och på tok för långt INLÄGG om en klar och tydlig gröngul riktning, den behandlade alltifrån den vacklande juniorverksamheten till att jag tyckte VD borde särskiljas från sporten genom ett sportsligt råd eller liknande. På något sätt kanske mina böner till viss del besvarades då klubben 10 dagar senare tillkännagav att man bl.a. skulle tillsätta en GM (Jocke Fagervall enligt allt och alla).

Men det som hänt de senaste dagarna då, så här långt, inte mindre än fem spelare fått beskedet: – Tack, men nej tack! .. väcker ändå många frågor och rätt stor nyfikenhet.

När man följer Löven och nördigt plöjer all tillgänglig info, läser artiklar, läser inlägg på bloggar och forumet GrönGult (f.d.) TCIM pendlar allt mellan Avgå alla! ..till Sitt lugn i båten. När det gäller tider brukar det mesta för att inte säga allt ska ske om ca två veckor.

Det finns heller liksom inget mittemellan eller lite lagomt. Himmel eller helvete präglar rätt ständigt den gröngule rätt prövade men trogne Lövenfantasten, där det senare tyvärr blivit allt mer talande de senaste säsongerna.

Men nu genom att inte mindre än följande fem spelare (så här långt!?) får lämna:

#35 Ollikainen, #47 Lindskoug, #8 Ekelund, #86 Wargh och #54 Maegaard-Scheel

..vet iaf att säsongens, enligt ledningens ögon, riktning eller trupp inte var den rätta. Om sedan coachduon Jonsson/Åkerblom blir kvar och vad som är den tänkta riktningen känns i mina ögon rätt höjd i dunkel. Man kan alltid analysera och försöka tolka utifrån vad som sker, men lika lite som ledningen undantaget sportchef Johansson uttalat förtroende för tränarna under säsongen har någon officiellt uttalat vad som kommer ske när GM är på plats. Eller för den delen händer med sportchef Johansson då GM är på plats.

Jag hoppas och tror så klart att den blivande GM redan nu rycker och drar i trådarna, men på något skulle vi fans och alla samarbetspartners behöva få något positivt besked, lite klarhet och det helst rätt snabbt. Kanske lite mer info iaf. Allt lär klarna framöver vilken som är den tänkta gröngula riktningen, men redan nu tror jag vi alla behöver och även önskar nåt form av besked. Ett eller ett par nyförvärv skulle kunna ge en hint om vars man vill och kanske även hur man vill ta sig dit.

Ledningen pratar om SHL inom ett antal säsonger och även om vare sig spelarna, fansen eller samarbetspartners ska bestämma hur Björklöven ska ta sig dit får ledningen och klubben finna sig i att ”alla” vill tycka till, lägga sig i och det stavas mångt och mycket engagemang och passion. Den ska man vara rädd om och när det inte längre finns då ser det tyvärr rätt mörkt ut.

Så här långt har det säsongen 2016/2017 varit en rekordtidig och smått förvirrande silly season, nu hoppas jag som sagt det kommer något positivt hyggligt snabbt och även nåt form av besked kring den framtida gröngula riktningen.

Hur känner du som läsare.. är allt avgå alla eller sitt lugn i båten? Kanske finns det nåt därimellan, men visst skulle vi hursom behöva nåt form av besked iaf och gärna att någon tog fram den gröngula kompassen och tog ut riktningen.. och då även mer officiellt. Fältet som vanligt fritt.

Megazone

24 thoughts on “Vilken är den gröngula riktningen?

 • 5 mars, 2016 kl. 12:34
  Permalänk

  Sitt lugnt i båten
  I söndags spelade vi sista matchen
  Nu inväntar vi våran GM(Om det nu blir Fagervall)
  Han kommer styra upp skutan på land igen

  Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 12:54
  Permalänk

  Jag sitter inte lugnt i båten förrän herr sportchefs händer är bakbundna av antingen VD eller en den anslutande GM:en.

  Herr sportchef har uppvisat, ett flertal gånger under säsongen, sin totala brist på kompetens. Det går surr om att han inte kan föra sig bland spelaragenterna, inte kan förhandla och är allmänt arrogant.
  Och just nu, ser jag det som att han springer TJ:s ärenden och väljer att avsluta kontrakt med de spelare som har stått upp mot Tommy och gjort sin röst hörd.

  Jag har pratat med spelare i laget, och ingen där ville bli av med Kevin. Ingen håller med om det snacket som går att han inte är omtyckt av laget, eller att dom är less på att han gormar och skriker. Tvärt om.

  Däremot… Så är ett flertal spelare ordentligt missnöjda med både herr sportchef och herr Coach. Dessa spelare, bland annat Kevin har inte gjort någon hemlighet av att man inte är sådär jätteimponerad av TJ:s attityd och förståelse för andra individer. Till kevins skara sållar sig också ett antal ganska tongivande spelare i truppen.

  Som jag ser det nu, så behöver någon sätta stopp för Herr sportchefs tillåtelse att på egen hand förhandla avtal och skeppa spelare till höger och vänster. Han har inte kompetensen. Paus i allt som händer tills det att Luleå har spelar färdigt och det blir officiellt att Fagge kommer till oss.
  Annars kommer vi snart se att ryggraden i det som Björklöven vill göra till kontinuitet försvinner.

  Vad händer om vi tappar Karlsson, Qvist, Sandström, Hutchings, VEJ, Nicke J, palmebjörk?
  Dessa grabbar, med hjärta för klubben, och hjärta för varandra. Det man efterfrågar. Ska man tappa dom, på grund av att man har en tränare som man har gett alldeles för bra lön om man ser till insatsen, och en sportchef som verkar sitta och leka med lego på kontoret istället för att göra sitt förbannade jobb?
  Se till att göra någonting nu, styr upp skutan på rätt väg igen. Sedan så måste det också kommuniceras vad det är som händer.
  Björklöven måste väl förstå att att fans, sponsorer och spelare är upprörda?
  Gör något nu.
  Jävla lekstuga

  Svar
  • 5 mars, 2016 kl. 13:23
   Permalänk

   Skeppa spelare till höger och vänster??
   Det enda frågetecknet ä ju Kevin.Resten vill vi ju inte ha kvar

   Svar
   • 5 mars, 2016 kl. 13:32
    Permalänk

    Är du på riktigt nu?
    Vi vill altså inte ha kvar Palmebjörk? Kim Karlsson? Nicklas Johansson?

    Vakna nu, dessa herrar kommer tacka för sig p g a att de inte trivs i organisationen. Sedan kommer man istället signa upp Stefan Andersson, Stefan Öhman och några fler som inte har gjort något märkvärdig insats i år.
    Det är bättre att behålla de spelare som har hjärta – Kevin, Sandström, Nicke J, VEJ. Som vill, och brinner för det.
    Istället för 35+ lirare som såsar runt på isen och inte har koll på i på i princip någonting.
    Visst, vi kan behålla både Öhman och Andersson också – men med klara direktiv över vad som gäller angående deras kommande insats, och Max på 1 år till.

    Svar
    • 5 mars, 2016 kl. 13:36
     Permalänk

     Och utöver detta, så tror jag inte att man kommer lyckas värva några bra och stora namn till Björklöven till nästkommande säsong när det är sån lekstuga som också syns utåt i media.
     Björklöven borde jobba för att bygga en organisation som är attraktiv och lockar spelare att komma hit.
     Har en känsla av att vi kommer tappa ovan nämnda spelare till förmån för diverse div1 spelare från norra Sverige.

     Jag älskar Björklöven, och kommer alltid att följa laget. Jag har alltid gjort det och därför är det en sån stor besvikelse att DJ har fria tyglar just nu. Jag tror eller litar inte på honom för 5 öre.
     När han bevisar att han vet vad han sysslar med, då är jag den första att ändra uppfattning och be om ursäkt för detta, men! Han har haft en säsong på sig att leverera… Hur har det gått?

     Svar
    • 5 mars, 2016 kl. 19:34
     Permalänk

     Palmbjörk och Kim har kontrakt över nästa säsong, och även Öhman för den delen.

     Svar
     • 5 mars, 2016 kl. 21:32
      Permalänk

      Det har ju iofs ingen betydelse om de inte vill vara kvar i Björklöven?
      Ska vi tvinga dom att spela, och se dom såsa runt ännu mer för att dom är förbannade för att dom inte får lämna? Eller ska man Frigöra deras platser till förmån för någon som vill?
      Största problemet är att den frågan inte ens ska behövas ställas..

 • 5 mars, 2016 kl. 12:58
  Permalänk

  Att Fagervalls inträde i löven säkert bra men osäker om han är nån frälsare.
  Lyckades siså där i löven förut vad jag minns.
  Känns jäkligt konstigt att Kevin inte fick fortsätta..sjukt tragiskt.
  Fanns ju inga backar som hjälpte honom på bekostnad av D.J supervärvningar.
  Är de nån som ska bort är de han!!
  Måste verkligen vara bra målvakter på gång om detta är accept.
  Hoppas nu bara Kim inte slutar pga soppan.
  Många frågetecken nu och inga svar tycker jag.

  Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 12:58
  Permalänk

  Börjar tro att de mest negativa som skrivs kommer från Skellefteå troll som vill sprida förtvivlan och osämja, personligen tror jag att vi kommer få ett bättre lag nästa säsong, TJ kommer få jobba med rätt spelare enligt honom och ska löven ha en tränare så är det tränaren som bestämmer, ser fram emot nästa säsong och allt som kommar hända innan dess med lagbygget, forza löven

  Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 13:18
  Permalänk

  Vad är det som är så fantastiskt med Fagervall, tycker personligen det var kanon när han lämnade senast. Han har en merit och det är EHL guldet med Luleå ifjol.

  Svar
  • 5 mars, 2016 kl. 13:55
   Permalänk

   Fagerwall har eventuellt utvecklas som hockeyledare sedan sin förra sejour i Löven, tror du inte det? Meriter? Han har bara coachat topplag, både på HA- och SHL-nivå, så kom in i matchen Ola!

   Svar
   • 5 mars, 2016 kl. 16:42
    Permalänk

    Rimligtvis bör det vara så. Hoppas du har rätt Olle

    Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 14:04
  Permalänk

  Om det inte dykt upp någon ny mystiskt sponsor så borde väl över 50% av spelarbudgeten vara bränd på liggande kontrakt? Så att Palmebjörk inte är aktuell för kommande säsong är nog ingen vild gissning.

  Hur han ska hitta två målvakter med Kevin-klass eller bättre samt förstärka både backsidan och forwardssidan utan mer pengar är helt osannolikt utan rena chansningar.

  Ibland händer det omöjliga och Dalle kanske hittar nya spelare som har gått runt och burit på ett lövenhjärta i hemlighet och bara brinner för laget dom aldrig förut har spelat i?

  Närmare 2/3 av laget ska ju bytas ut.
  Och vi kommer se vart det slutar.
  Tittar vi i backspegeln med Dalles tidigare fynd i AHL, Piteå och Mariestad så är ju succén långt från given. Då räknar jag inte Trotter dit eftersom det inte var Dalles förtjänst.

  Det vi har är en Cool sportchef från piteå utan andra meriter och en tränare från Brynäs utan andra meriter som nu ska bygga om Björklöven totalt med förra säsongen facit i handen?

  Tror ens dom själva på den idén?

  Floppvärvarn och Mannen som tog ut målvakten. Kanske vi kan få se mer än 8 mål i baken vid 6-mot-5 kommande säsong?

  Svar
  • 5 mars, 2016 kl. 17:53
   Permalänk

   Instämmer helt,blir nog en massa JA-sägare som TJ kan mästra över och ”talanger” som Dalle hittat från Mariestad och Piteå.
   En grå massa ..

   Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 14:52
  Permalänk

  Skulle uppskatta om ni gjorde en analys av målvakterna i HA.

  Jag tittade lite snabbt på Kevins statistik och den förstärker mitt betyg på 4 av 5 på Kevin denna säsong. 91.75 i SVS% är inte dåligt med tanke på alla frilägen han fick emot sig och hönsgården som det var periodvis. Dessutom höll han 3 nollor och det var bara 1 målis som hade mer än 1 mer nolla och det var ju Johan Mattsson i Timrå som hade hela 5, lite kul för honom.

  Kanske Mattsson är ledig nästa säsong men annars tror jag det blir tungt att hitta två målvakter som är bättre än Kevin på pappret men det måste man ju ha eftersom man inte ens orkade förhandla med Kevin.

  Ska jag vara helt ärlig så hade bara den grejen gjort en sportchef under mig arbetslös.

  Sedan var väl Emmerdahl Grönis förtjänst då han var klar tämligen tidigt.

  Skulle vara kul att veta vem som egentligen styr Björklöven?
  Två pajasar utan gångbara meriter som misslyckas kapitalt med allt, ska nu bygga om Björklöven till en bandyklubb?
  Hockeysverige skrattar.

  Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 15:29
  Permalänk

  En högt forecheckande målvakt måste ju ligga högt i kurs med tanke på den spelidé som både Dalle och TJ förespråkar. Om inte de nämnda herrarna analyserat den alldeles för korta och gångna säsongen är det hög tid nu, för i mitt tycke (dock är ju jag ju bara en simpel hockeyfan och ingen expert) var inte den spelidén så framgångsrik. Svaret känner jag på mig redan lyder nåt i stil med ” Vi fokuserar på vårt, sitter lugnt i båten, vänder på varje sten, nånstansch hitta ljusglimtar, kontinuitet blablabla….” Snacka om dubbelmoral att ens prata om kontinuitet och att i ett lätträknat antal matcher matchat samma femmor. Lycka till att hitta två målvakter som är bättre än Kevin. Det är till en mycket stor del hans förtjänst som gör att ett negativt kval slapps undan.
  Om spelidén inför kommande säsong är densamma citerar jag härmed Einstein ” Idioti är att göra samma sak om och om igen, och förvänta sig ett annat resultat.” Nog sagt om kontinuitet. Punkt.

  Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 15:52
  Permalänk

  Sluta hoppas på tur, ”nästa säsong..”, det har vi hört i snart 15 år,
  Agera tillsamman, nu får det fan vara nog, ett satans straff att Björklöven bara får in ja-sägare och nollor i organisationen, någon i förenkningen anställde tex sopan Lind som fått sparken av SAIK! Totalt fiasko i juniorlagen, rakt igenom! Hockey bygger på hårt hårt och åter hårt arbete inget annat – fatta det styrelsen, inga mjuka tofflor! Skall vi skapa återväxt MÅSTE junior/ungdomslagen ha bättre tränare och mycket högre kvalitet i sin träning, det är så jävla dåligt skött idag så att ingen törs vara kvar i föreningen! Inget av juniorlagen FÅR träna mer på is, trots att det finns is?! Varför? Vem? En idiots beslut!!
  SAIK satsar mer pengar på att utbilda ungdomstränare, Löven satsar på fler administration som ändå inget gör!!
  Alla sopor skall AVGÅ NU eller riskera att KASTAS UT! Köper inga årskort och byter snart klubb oxå!!!

  Svar
  • 5 mars, 2016 kl. 23:35
   Permalänk

   men byt klubb då såna som dig behövs ändå inte jävla bitter ……

   Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 15:59
  Permalänk

  Låt Tommy få en chans att fullfölja kontraktet. Dalle har inte heller levererat, men med en GM på intåg ser jag ingen anledning att sparka honom.

  Svar
  • 5 mars, 2016 kl. 21:34
   Permalänk

   Vad ska GM göra enligt dig?
   Lära TJ hockey och DJ hur man sköter ett lag?

   Varför lyssnar man inte ens på spelarna?
   Felix var ju poängkung i Olofström innan han kom till Björklöven.
   Vad vill Wargh, Felix och Kevin ha i lön? Det är det ingen som vet eftersom ingen frågat.

   Det är ju inte försent för någon som bestämmer att rycka in innan fiaskot fullbordas av dessa klåpare.

   Annars kan jag sätta allt jag äger på att GM står i båset innan den 32/12-16.

   Det ironiska eller tragiska är ju att DJ och TJ hade tagit alla dessa spelare på statistiken om det inte var för att det var just i björklöven dom spelat.

   Allt gick i lås från Grönis sida att locka unga talanger till Umeå och få dem att trivas och vilja vara kvar.
   Dock har ju utveckling gått bakåt senaste säsongen men det är ju knappast Grönis fel.

   Och nu ska man byta ut hela laget liksom man kommer att få göra nästa säsong.

   ”Å vilken otur vi har med våra spelare” kommer det låta på kontoret för det är ju alltid spelarna fel när alla misslyckas?

   Jag kan också garantera att Löven inte kommer vinna en enda match mot laget som Kevin väljer.

   Kan ingen se vad som håller på att hända här? Och styra upp innan det blir div1.

   Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 21:59
  Permalänk

  Relevanta och bra frågor, delar G-B’s tankar. Vad man hört från flera håll så har viruset spridit sig fr MatsDanielsson som varit med och anställt alla inblandade misslyckade figurer tillsammans med fd VD. Bara vänner och ja-sägare sägs det i nästan hela jävla staben. Sedan degraderades JLind till USC och som har varit totalt useless för j-lagen och vid sin sida en Stenmark som har aldrig någonsin haft några framgångar likt sin namne i nåt lag(:-
  Inget sportsligt kunnande på viktiga nyckelpositioner innebär ett garanterat fiasko, nåt vi har fått uppleva ännu en sässe historien upprepar sig asså! A-lags o J-lagsfiasko och nu sparkar asså Dalle hela A-laget?

  Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 22:41
  Permalänk

  Jag vet inte om det är relevant här men Löven har en uppsjö blivande supertalanger i åldrarna 8-12 år där föräldrarna börjar knorra och se sig om efter andra klubbar eftersom Löven är en infekterad klubb som bara erbjuder en infekterad miljö att utvecklas i. Talangerna väljer Vännäs före Löven!

  Svar
 • 5 mars, 2016 kl. 23:23
  Permalänk

  Erkänner att man håller på Svart-gult men uppskattar och saknar mycket tidigare derbyn mot Grön-gult, vill gärna få uppleva det i närtid med vårt superSAIK och vinna stort!! Bor i Umeå sedan 3 år och vet av jobbarkompisar att J20 inte får rätt förutsättningar. J18-16 underpresterar sjukt mycke. U-lagen är tydligen helt utan utbildade tränare med bara favvopappor som ledare för egna barn (inte önskvärt eller tillåtet i SAIK) Talangerna kommer väl att flytta 10 mil N eller S om de inte ens får stödet från sin egen klubb? SAIK tackar nog bara för detta 🙂
  Biljetten till fortsatt fiasko torde då vara beställd för många år framåt, ett mycket dåligt agerande av en elitsatsande klubb med sikte på SHL, men man kanske inte förstår sig på hockey i ledningen….

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 06:36
  Permalänk

  Ska bli kul å se hur laget och föreningen kommer utvecklas nu när det är nya människor som styr, hoppas det blir kanon och ett jäkla driv i föreningen, vem vet de kanske styr upp skutan perfekt och hittar ett jättebra samarbete mellan leden från 8 åringar till A-lagen och får ett slagkraftigt lag till allsvenskan, att vara ny i en förening som enligt er ballat ur fullständigt kan inte va lätt, lär ta tid att fixa gammal skit, men men men det verkar ju kanske ändå gå åt hvete , ingen ide, vi borde byta lag, tar snart bilen till skellefteå, huvvaligen, när virus va tränare då minsann, jag känner en som känner en i laget som säger att det faktiskt inte är så, eftersom alla jätte jättebästa super spelarna får sluta och alla superdåliga dumma dåliga får va tränare, de är mörkt nu, vintern är lång och alla borde bara ge upp,, är det så vi bygger vinnare med fantastisk konstruktiv kritik och med en sjuhvetes negativ syn på förändringar, helt underbart att läsa allt som skrivs,

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: