Vilka blir det?

I tider när vi själva längtar till i morgon och den nalkande PO-serien mot Nybro är det omöjligt att inte snegla ett eller egentligen två steg fram. I kväll är det den avslutande omgången i Allsvenskan och inför avslutningen är det alltså tre lag som slåss för sin existens och bara ett lag kan vara helt säker på att sitt allsvenska kontrakt blir klart i kväll. Läget just nu!

 

Kvällens matcher: Mora vs Sundsvall, Örebro vs Tingsryd och Troja vs Leksand. Noterbart är att  de utsatta lagens motståndare HAR något att spela för ikväll, eftersom bättre placering ger mer poäng till förkvalet till kvalserien. Krångligt? Som vanligt. Läs mer här.

Jag tror och hoppas att iaf Sundsvall får kvala, vilka som gör de sällskap känns inte riktigt lika viktigt. Får väl hoppas för Jockes (grattis till förlängt förresten!) skull att Tingsryd fixar sitt kontrakt i alla fall. Då blir det väl Sundsvall och Troja/Ljungby som får kvala då?

Matcherna kan som vanligt följas via swehockey!

+ + +

Visst vill vi väl alla se Sundsvall i kvalet igen? Tänk sedan om vi själva kunde ta oss hela vägen och till sist få göra upp om en plats. Tryck i arenan? Finns det sand i Sahara?

0 thoughts on “Vilka blir det?

 • 2 mars, 2011 kl. 16:53
  Permalänk

  Både Mora och Leksand har rätt mycket att spela för, de spelar för att behålla hemmafördel mot lag i playoff till Kvalserien…

  Svar
 • 2 mars, 2011 kl. 17:04
  Permalänk

  Leksand har ju 4:e platsen att spela för, ger ju en poäng mer i serien till kvalserien.som är nytt för iår. Men hoppas ändå troja kan 3 poäng ikväll.

  Svar
 • 2 mars, 2011 kl. 18:42
  Permalänk

  Svar till leksand (2011-03-02 17:04)
  Ok, läste bestämmelserna fel. Trodde förkvalet inleddes från scratch, men tydligen tar man med sig ”placeringspoäng” till förkvalet. Sorry, my mistake. : )

  Svar
 • 2 mars, 2011 kl. 18:44
  Permalänk

  Svar till Zorro (2011-03-02 16:53)
  Det äringet playoff utan ett förkval över 6 omgångar, men som jag skrev ovan så har de något att spela för, precis som i säger, pga placeringspoängen. Får uppdatera inlägget. ; )

  Svar
 • 2 mars, 2011 kl. 18:48
  Permalänk

  Det är lugnt 🙂 Men ja hoppas löven tar sig till kvalserien. Är det total kris om inte löven tar klivet upp iår eller? det verkar ju lite som att det blir svårare för varje år att gå uppåt i serierna.

  Svar
 • 2 mars, 2011 kl. 21:53
  Permalänk

  Svar till leksand (2011-03-02 18:48)
  Det gör vi med leksand.. Kris å kris? Som det verkar är ekonomin stabil och oavsett kommer spelarbudget etc. vara något högre kommande säsong. De mest inbitna känner att det är mycket av i år eller aldrig, men oavsett kommer vi igen.. det gör vi alltid.

  Men just nu har jag svårt att säga vart det är tuffast.. Div 1 till AS eller AS till ES.. känns tyvärr som det är rätt stängt både här och där, det känns jobbigt!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: