Viktigt trendbrott (5-1) mot Oskarshamn

Till sist en rätt resultatmässigt sett väldigt klar seger med hela 5-1 hemma mot liga tvåan IK Oskarshamn i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 5-1 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-0, 2-1, 2-0), skotten 21-21 inför 2 919 betalande i T3 Center den här kvällen.

Våra målskyttar i tur och ordning: #37 J Andersson, #18 Ottosson, #90 Hutchings x 2 , samt #24 Hage.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu bara har egentligen en rätt liten lista över indisponibla i #4 Emmerdahl, #42 Wikström, #14 Murphy samt #51 Ericsson.

Sedan denna gång backen #28 Åkerström samt #21 Rainersson som extraspelare, dessa fick dock ingen speltid under matchen.

Laget hemma mot IK Oskarshamn:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Extra: Simon Åkerström

Forwards:

Mattias Granlund – Fredric Andersson – Alex Hutchings

Austin Farley – Axel Ottosson – David Lindquist

Roope Talaja – Tobias Hage – Isak Stenlund – Ädelgran

Nicklas Johansson – Andreas Vikström – Marcus Jonsson

Extra: Erik Rainersson

* * *

Matchen som sådan?

Möjligen är det som psykolog Jansson säger att vi inte pallar ett underläge, men när vi däremot får ledningen rullar det bara på och tuppkammen växer en aning.

I kväll ett rätt tidigt mål i PP och sedan rullar det liksom bara på, även om #35 Werner svarade för några fina parader kändes det pga. eller tack vare ledningen tämligen soft.

Skönt hursom att efter tre raka torsk få studsa tillbaka och med tanke på inramningen och kvällens publiksiffra otroligt viktigt med seger och då särskilt mot ett ”topplag” som IKO. Känns i sammanhanget bara märkligt att nämna de som ett topplag även om de tack vare de välförtjänta poängen ligger där de gör i tabellen. Det här var för övrigt andra gången under säsongen, senast mot TAIF i omg 9, vi vinner samtliga tre perioder.

För när det händer är vi som ni säkert förstår rätt svårslagna.

Special teams?

Björklövens PP i kväll mäktiga 50% (6:22 min) och i kväll var vårt BP 100% (6:00 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #57 S Andersson, 21:29 min
 2. #37 J Andersson, 20:50 min
 3. #8 Pukka, 19:42 min

Tekningar?

 1. #24 Hage, 67%
 2. #18 Ottosson, 58%
 3. #13 F Andersson, 57%

Övrigt?

Vi delade alltså skotten med 21-21, vann återigen i så viktiga grenen tekningar med 34-23, även seger med klara 16-9 i viktiga grenen blockade skott även om vi slutligen delade grenen tacklingar med 5-5.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • På något sätt försöka hitta tillbaka till ”hemmaspelet” igen med lite mer check, som tänder publiken och på så sätt ger energi till laget.
 • Bättre effektivitet vid våra målchanser samt ett stabilare special teams.
 • Sedan som vanligt att värdera lägena. Det är misstagen man vinner eller förlorar på.

Sedan ville vi även se att laget skulle studsa tillbaka efter en tid med lite halvbleka insatser och tappade poäng, tåget börjar gå och så länge vi står kvar på perrongen kommer vi tyvärr närmare ett negativt kval än ett positivt slutspel.

..och hur gick det?

Mycket kändes egentligen så bra i kväll, vi får ett rätt tidigt mål och tack vare det sänks axlarna en aning och allt blir så mycket roligare. Vi städar bort nåt PK med samma gubbar i hela två min och därefter blir även boxen starkare. På något sätt kändes vi lite mer ”hemma” igen och stundtals klev vi upp även om vi alltid värderade våra lägen.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Väldigt mycket.. ett effektivt special teams, vi släppte bara en balja, en rätt het #90 Hutchings som efter fyra mållösa matcher återigen nätar och då dessutom två gånger om. Sedan då att supporterliraren #16 Talaja iaf visar lite känslor, så här långt möjligen en lite beige insats men om vi genom Roope fått in lite mer attityd och känslor inte alls mig emot.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 26 matcher (hälften kvar) och hela 78 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#18 Ottosson, motorn som driver vår just nu bästa lina.

två loggor

#35 Werner, en viktig keeper som trots allt höll oss kvar när Oskarshamn hotade.

en logga

#90 Hutchings, dubbel målskytt i kväll och efter fyra utan känning bra med Alex i zonen.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot IK Oskarshamn i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

 

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

4 thoughts on “Viktigt trendbrott (5-1) mot Oskarshamn

 • 13 december, 2017 kl. 23:19
  Permalänk

  Mycket var bra ikväll; Ottosson outstanding på planen, Werner gör en av dom bästa matcherna för säsongen och att den tilltänkta målsprutan Hutchings får näta dubbelt upp.

  Att vi gjorde två PP mål var ytterligare en bra sak och även att BP var 100 % och man kan väl inte begära mer och jag säger inte att det var dåligt. Jag tycker ändå att boxen är för liten även om rörligheten blivit bättre men som sagt man kan svårligen begära mer än att man stänger igen helt i den spelformen. Men tycker att Ohamn spelade ett BP som kändes bättre ( trots att dom släppte två) dom stressade våra gubbar något otroligt så dom fick ingen tid alls i off zon. En annan sak är att jag fattar inte att Vikström ska vara inne i början av i princip alla BP och teka i egen zon då det innebär automatiskt att vi förlorar teken och får börja med att försvara oss. Jag köper inte alls hans officiella teknings stats den känns inte förankrad i verkligheten.

  Till sist och återigen kan ingen ta av Schilken domarlicensen han är för bedrövligt dålig !!! Man fattar inte att han inser det själv och tar några steg ner på karriär stegen och släpper upp någon ny från div 1 för det kan omöjligt bli sämre i alla fall.

  Svar
 • 14 december, 2017 kl. 00:02
  Permalänk

  Förstår inte heller hur man kan sätta in #11 som tekare i viktiga lägen. Ofattbart.
  Ser inte heller var Fagervall ser i honom i övrigt? Oerhört tydligt att han inte platsar på allsvensk-nivå. Gör ju inte ett rätt i matcherna bortsett från att då och då täcka något skott (omöjligt att inte lyckas med det med så mycket speltid i boxplay).
  Visst, han har ingen offensiv roll, men ett (!) poäng på ca 40matcher i Löventröjan samt -8 i +/- i år talar sitt tydliga språk…

  Svar
 • 14 december, 2017 kl. 00:14
  Permalänk

  Shilken är kung. Blindare domare finns inte på denna planet haha
  Skönt att vi har 1 första keeper som levererar. Har saknats en längre tid. Werner har varit bra nästan hela säsongen nu. Glöm ej när de kom 2 mot noll i Vårat pp!
  Ottossons kedja riktigt bra idag oxå. Gillar att Linkan kämpar på som attsingen även fysiskt nuförtiden. Härligt med Hutch som ni påpekar. Viktigt för honom o laget. Han kommer göra mål nästa match ska ni se
  Sen är det svårt att veta med vår ojämnhet hur pass bra vi var eller hur pass dåliga Oskarshamn var ikväll men otroligt skönt att ta ner dem på jorden

  Svar
 • 14 december, 2017 kl. 06:03
  Permalänk

  Alltså,denna match kunde ha slutat hur som helst.
  Bjudning efter bjudning i andra framför allt från löven av backarna,dräller med passningar i egen zon ,Oskarshamn stressar högt på löven så ser ut som yra höns,tacka Werner för en kanoninsats.
  Annars så har det blivit torsk.
  Jäkligt bra med3 p..kan dom bara få bort slarvet ser de ganska bra ut.
  Skittriss med Cody!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: