Viktiga 4-1 mot SSK

Till sist en rätt resultatmässigt rätt klar seger hemma mot SSK i kväll. Slutresultatet skrevs till 4-1 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-1, 1-0, 3-0), skotten 19-21 inför 3 624 åskådare i T3 Center den här kvällen.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #20 Granlund (grattis Marcus, du vann två biljetter till matchen mot MODO), #90 Hutchings, #13 F Andersson samt #18 Ottosson.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi allt jämt har en liten lista över indisponibla i #4 Emmerdahl,#42 Wikström, #6 Karlsson, #14 Murphy samt #29 Stenlund-Ädelgran.

Sedan denna gång #57 S Andersson som extraback även om vi i praktiken rullar på sju backar.

Laget mot Södertälje SK:

Målvakter:
Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:
Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Niklas Pavel – Jacob Andersson

Stefan Andersson

Forwards:
Mattias Granlund – Fredric Andersson – Alex Hutchings

Erik Rainersson – Axel Ottosson – Austin Farley

Nicklas Johansson – Tobias Hage – David Lindquist

Marcus Jonsson – Andreas Vikström – Emil Norberg

Där backen #57 S Andersson då enligt ovan fick speltid.

* * *

Matchen som sådan?

Möjligen lite väl lätt inledningsvis, #13 Andersson tar den första och symboliskt viktiga tekningen och sedan då PP redan efter bara 14 sek. Visserligen uppställda PP:n och en del chanser men kanske ett lite skenbart momentum. Möjligen att vi slappnade av lite där? Vaket och bra av Fagervall med tidig time out redan efter 09:14. Tyvärr bortaledning en stund senare sedan Grossmann avslutat kliniskt.

Andra rätt trevande men möjligen i både Fagervalls och Waltins tycke en bra hockey, inte så publikfriande dock med både hängslen och livrem.

Sedan då återigen en befriande tredje där både energi och vår fys verkar tala till vår fördel, visserligen inga 5-0 denna gång med 3-0 och tre nya pinnar räcker så gott. Viktigt med nytt mål i PP av #90 Hutchings och att vi senare, bara 35 sek därefter, följer upp med 3-1 i ett flygande anfall och ett fint avslut signerat kaptenen #13 F Andersson. Här gillar jag också att han efter rundan vid båset åker ner till #35 Werner i kassen för att klappa om och ”köra näven”.

Därfter rätt lugnt och stabilt, härligt också att vi fick med #18 Ottosson i protokollet.. Visserligen tom kasse, men garanterat lite befriande för Axel.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 33% (4:24 min) och i kväll var vårt BP 100% (8 min).

Här skönt att återigen att uppställningen med Andersson/Hutchings får näta.. sedan på vilket sätt med snabbt avslut i första kryss dessutom. Det gör vårt PP mer svårläst och på sätt än bättre, här gillar jag även Fredrics sätt att röra sig med puck. Fredric blir aldrig helt stillastående och på så sätt aldrig lika pressade som våra andra play makers.

Annan statistik?

Återigen mest istid på #49 Backman med drygt 25 min, därefter kaptenen #13 F Andersson på 21:24 och därefter hans viktiga vinge #20 Granlund på 20:54 min.

Lite överraskande föll vi i kväll i grenen tekningar, vi noterade hursom 67% på #24 Hage, 58% på #18 Ottosson och bl.a. 46% på kaptenen #13 Andersson som fick ta rätt mycket tekningar.

Slutligen vann vi såväl blockade skott med 10-6 och tacklingar med 10-9. Möjligen små detaljer, men det tyder ändå på karaktär och att man är beredd att ”göra jobbet”.

När det gäller det fysiska spelet noterbart att återigen forwards stod för de flesta av dessa och bara en tackling från backen #12 Pavel som för övrigt hade näst mest istid av backarna.

Bland kuriosa kan även nämnas några dueller mellan gästernas #8 Grossmann och vår egen unga junior #21 Rainersson när det skiljer ca 600 NHL-matcher och även ca 20 kilo ifall uppgifterna på eliteprospects stämmer. Men Erik backar inte för det, kul att se!

Våra tre nycklar inför kvällens match

  • Effektiviteten
  • Enkelt spel ur egen zon
  • Rakt mot mål

..och hur gick det?

Svårt att klaga på fyra kassar och 22,22% i effektivitet, stundtals enkelt ur egen zon även om SSK iaf inledningsvis kunde checka fast oss och störa oss i uppspelsfasen.

I bland kör vi enkelt och rakt på kassen, när ex.vis kaptenen #13 F Andersson sätter trean med ett klassiskt och rappt slagskott svårt att klaga på ”rakt på mål”.. Eller när #7 Lindquist tvingar fram straffen. Gillar det drivet mot och på kassen.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Så mycket, dels tredjeperioden och även vårt special teams.. sedan var #35 Werner stabil i buren och svarade för flera fina parader. Vi har även verkligen fått i gång duon #13 F Andersson och #90 Hutchings.. väldigt viktigt.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 49 matcher och faktiskt hela 147 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#90 Hutchings, tre pinnar och bl.a mål i PP. Pass bakom ryggen etc. Klass!

två loggor

#49 Backman, vår gigant som i kväll ”bara” spelade drygt 25 minuter. Felfri och återigen prisad i bloggen!

en logga

#35 Werner, möjligen en lite otacksam kväll men efter Grossmanns klassavslut flera avgörande räddningar. Given på vår lista.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot SSK i kväll.

Vad tyckte du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: