Viktig seger mot AIK

Efter en riktigt gastkramande match vinner Björklöven över AIK med 3-1, en match som kunde slutat precis hur som helst. Matchvinnare blev Stefan Andersson som 7.53 in i den tredje perioden bombade in 2-1 i powerplay.

Övriga målskyttar i hemmalaget blev Stefan Öhman som satte den viktiga kvitteringen och Lucas Sandström som avslutade målskyttet i tom kasse.

Vi fick se en match som kantades av många utvisningar och vi inledde med två redan innan sex minuter hunnits spelats vilket gav AIK ett spelmässigt övertag och kunde också logiskt ta ledningen efter 9.45 genom lagets specielle målskytt Malte Strömwall som effektivt utnyttjade en snabb spelvändning fint framspelad av Jesper Frödén. Dessa två skulle visa sig vara AIK:s klart vassaste duo matchen igenom. Björklöven kunde dock kvittera mycket vackert då Lucas Sandström rundande AIK kassen och kunde hitta Stefan Öhman som enkelt kunde lägga pucken i ett tomt AIK-mål och 1-1 efter den första perioden kändes rätt bra om man ska vara ärlig.

I den andra perioden jämnades spelet ut och matchen utvecklades mer och mer till en kamp i varje närkamp. Länge sedan man såg Löven spela så fysiskt. Det man kanske minns mest från perioden är när Jon Palmebjörk tilldömdes ett matchstraff efter att ha tacklat AIK:s Andreas Hjelm in i sargen samtidigt som denne fick ett felskär och det hela såg väldigt otäckt ut, men Hjelm kunde fortsätta matchen. Frågar du ett löv var det en olyckshändelse, frågan du ett AIK:are var det skitfult. Hur som helst, den renderade i 5+20 minuter och alltså ett fem minuter långt powerplay för AIK som likt matchen igenom förblev mållöst.

I en avslutande perioden vände utvisningarna till lövens fördel och vid det tredje försöket på kort tid kunde alltså Stefan Andersson bomba in det matchvinnande målet. I slutet försökte AIK desperat nå en kvittering med att exmpelvis plocka sin utmärkte målvakt Robin Rahm med hela 3 minuter och 44 sekunder kvar av matchen. Detta skulle visa sig vara en fruktlös satsning så vi efter några missade försök att sätta pucken i tom kasse kunde helt stänga matchen, detta via Lucas Sandström som satte spiken i kistan med sitt 3-1 mål.

I vårt försnack hade vi nämnt följande nycklar och förhoppningar inför matchen:

 1. Komma ut starkt och äga T3 Center.. så har det inte sett ut på isen.
 2. Stoppa Malte Strömwall, även om ingen erkänner.. 2 p/match är respekt.
 3. 14 dagar sedan sist i T3 Center, mycket publik och fin inramning. Vi vill se glädje och stolthet..

..och hur blev det?

Vi kan inte säga att vi kom ut så starkt som vi hoppades på och som vi såg mot Vita Hästen borta. Tidiga utvisningar gav AIK greppet och till slut också ledningsmålet.

Vi kan inte heller säga att vi inledningsvis satte stopp för Malte Strömwall. Han fick bra ytor tidigt och kunde också göra matchens första mål. Bättre koll på honom ju längre matchen led och vi ska ärligt säga att killen är bra, så pass bra att han omöjligt kan bli kvar i Hockeyallsvenskan säsongen ut.

Hur var det då med publiken? ja, i våra ögon alldeles för få, men ju längre matchen led så var det kanske just publiken och då främst Green Devils som kanske vände matchen i Björklövens favör. Riktigt bra tryck i den tredje perioden och kanske ska vi tacka den ojämna domaren för det? Han eldade publiken matchen igenom.

Matchens Björklöv

#47 Kevin Lindskoug gjorde som vanligt en mycket stabil insats och höll laget kvar i matchen i den första perioden och stod för många excellenta räddningar matchen igenom och som hyllades av många AIK supportrar matchen igenom. Lagets bäste spelare. #28 Lucas Sandström är en spelartyp som sådana här matcher passar som handsken. 15 st Lucas i ett lag och man kan omöjligt förlora. Maken till slitvarg finns inte. #57 Stefan Andersson sliter otroligt mycket matcherna igenom och fick också bli matchvinnare. Spelade även fram till 3-1 målet.

Matchens?

Sjukdomsepedemin. Först blir Stefan Öhman, Rasmus Edström och William Quist sjuka, där Öhman sägs vara längst från spel. Sen spelar han samtidig som Alex Hutchings insjuknar efter förmiddagens matchvärmning. Hur är läget i laget och vem blir sjuk härnäst?

Och hur tänker eller känner du själv efter i kväll eller kanske våra val av Löv, fältet som vanligt fritt.

3 thoughts on “Viktig seger mot AIK

 • 3 oktober, 2015 kl. 21:09
  Permalänk

  Kevin Lindskoug, underbart att han hittar formen igen efter förra matchen.
  Domaren är ju tokblind, om nu Palmes lilla knuff är ett matchstraff så skulle ju AIK haft dubbla efter knuffarna på Grundström i första. Nä, usel insats av chefen…under hela matchen.
  Idag var det ändå 2 steg framåt av Löven, 1a femman såg ut att ha kul, de andra försökte. Boxplay lysande
  Men va har hänt med Hetta? Ska han nånsin börja skjuta direktskott igen som gjorde succe i början? Nu tar det ju 3 år innan han får iväg skotten.
  Bra stark seger idag
  Löven4ever (skåne)

  Svar
 • 3 oktober, 2015 kl. 21:25
  Permalänk

  Ja domaren var nog den sämsta jag sett på många år. Dessutom rent medvetet partisk. Det var skrämmande att se. Pinsamt matchstraff på Jon, och en mängd konstiga utvisningar. Håller med om att Hetta har blivit tveksam. Skjuter aldrig direkt nu. Vi pratade om det flera gånger under matchen.
  Men vilken krigarinsats av Löven idag ! Och Kevins räddning på Oscar Steens direktskott, kan det bli årets räddning ?

  Svar
 • 4 oktober, 2015 kl. 09:04
  Permalänk

  De va så fruktansvärt skönt å se Stefan panga in 2-1 idag! Sa till brorsan hela matchen att jag hoppades och de va dags att han fick stänka in en i pp. Att målet dessutom gjordes på en utvisning som va helt felaktig va bara ödets ironi och va grädden på moset

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: