Viktig seger mot AIK

Till sist en grymt skön seger mot AIK med 3-2 efter periodsiffrorna (1-0, 2-1,0-1), skotten 30-34 inför hela 4 392 åskådare i T3 Center .

20161104_211619

Det börjar som sagt bli en skön vana att vi vinner mer än vi förlorar. Nu är vi fan riktigt bra! Våra mål i kväll från i tur och ordning: #7 David Lindqvist, #10 Jesper Thörnberg, #33 Marcus ”Messy” Jonsson. Samtidigt kanske det vore på sin plats med en förlust snart. Hur hanterar man sån här framgång som luttrat och härdad Lövensupporter? Inte van att man mår så bra över så lång tid?

Sen måste man förstås fundera hur vi alltid lyckas att INTE dra ifrån matcher där vi dominerar? Här borde vi stängt matchen tidigt i den andra perioden, men lika fullt är AIK med resultatmässigt ända in på målsnöret.

Sen är det förstås oroande med Tobias Hage för där jag satt så såg det verkligen ut som ett armbrott och får också oroande rapporter att det också kan vara så illa.. Väntar spänt på mer info.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer har en rätt kort lista över indisponibla #4 Emmerdahl, #6 Karlsson samt #21 Hetta.

Laget mot AIK :

Adam Werner (Niklas Lundström)

Simon Fredriksson – Niklas Pavel

Lukas Ekeståhl-Jonsson – Jacob Andersson

Stefan Andersson – Christian Bull

Emil Wikström

Jesper Thörnberg – David Lindquist – Lucas Sandström

Marcus Jonsson – Tobias Hage – Mattias Granlund

Nicklas Johansson – Axel Ottosson – Joakim Högberg

Cody Murphy – Stefan Öhman – Linus Boström

Isak Stenlund-Ädelgran

Special teams?

Björklövens PP återigen trubbigt och 0%, men denna gång härliga 100 % BP.

Mer statistik

Tekningar: 35-28, alltså en övervikt på 55,55 %- 44,45 %. Återigen ett positivt överläge. Tobias Hage 72,73 %, Stefan Öhman 60 %, Axel Ottosson 55,56 %, David Lindqvist 50 %.

Mest istid?

 1. #57 Stefan Andersson 21:39
 2. #51 Christian Bull 21:07
 3. #12 Niklas Pavel 21:02

Bloggens tre nycklar inför kvällens match?

 • Första målet och få något att jobba med.
 • Målvaktsduellen. Ifjol förlorades den klart här nere (72 % resp. 81 %) och den måste vinnas för seger.
 • Special teams. Lär bli tungan på vågen även denna kväll.

..och hur gick det?

Vi fick första målet och det byggde vi verkligen vidare på. Vi tog kommandot och släppte det aldrig. Skönt att vi kunde dra nytta av att AIK saknade många nyckelspelare.

Adam Werner vann statistiskt målvaktsduellen (94,12 % -90 %) men borde helt klart ha tagit första målet. Kroselj svarade för fler bra räddningar så vi säger väl oavgjort?

Special teams tog ett kliv idag i form av att vi stängde vårt boxplay. Tyvärr fick vi alldeles för få chanser i powerplay men de två lägen vi fick gav inte mycket att hurra för.

 

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#David Lindqvist

två loggor

#Marcus Messy Jonsson

en logga

#Jesper Thörnberg

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot AIK i kväll. Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

15 thoughts on “Viktig seger mot AIK

 • 4 november, 2016 kl. 22:30
  Permalänk

  Grymt skön seger. Helt underbar. Nu vill jag snart se Kim in action. Förjävligt med Hage om det är som ni befarar. Bra start på helgen. Tack Löven.

  Svar
  • 4 november, 2016 kl. 22:54
   Permalänk

   Riktigt härlig seger, men när det gäller Kim så måste vi vara sunda och inte få för oss att han måste in i laget. Vi måste låta han komma igång upp till 100 % både fysiskt och konditionsmässigt. Jag är glad om han gör comeback i december, inte förr. Dock helt underbar start på helgen! 🙂

   Svar
   • 5 november, 2016 kl. 12:35
    Permalänk

    Håller med angående Kim. Han ska vara 100% redo när han kliver in för match. Det förtar dock inte längtan över att få se honom in action nu. Vi är nu inne i en bra svit med vinster och man kan ju bara spekulera i hur de sett ut om vi haft en Hutchings i laget. Kan tänka mig att vi hade kunnat punktera matcherna snabbare istället för att det ska vara skitspännande ( i och för sig kul ) ända tills slutsignalen ljuder. Nu bara måste special teams förbättras avsevärt.

    Svar
  • 5 november, 2016 kl. 00:03
   Permalänk

   Men hur kan du säga att Pavel är bästa back.. denna övertro till Pavel är ju bara löjligt.. några sköna intervjuer och helt plötsligt är han den bästa backen i mannaminne!
   Näää. Han har spelat hyfsat stabilt. Men i 2 matcher i rad håller han ensam på att kosta oss segern. Idag en löjlig jag vet inte vad han sysslar med slängning/ tackling som kostar oss 1 mål i baken. Och sedan istället för att jaga puck ned i kortsargen vänta in aik spelaren bara för att försöka lyfta klubban vilket resulterade till hög klubba och boxplay i ett avgörande läge i matchen..
   i de 2 senaste matcherna har han varit klart sämsta back tätt följd av Fredriksson som fan spelar fast oss hela tiden i egen zon.
   Så håller ej med.
   Fortsätter pavel så här bör han bänkas och ersättas med valfri junis!

   Svar
   • 5 november, 2016 kl. 02:00
    Permalänk

    Som du säger, Pavel har spelat hyfsat stabilt., men har fortfarande mycket att lära om den allsvenska hockeyn. Svårt att sia om han varit sämsta back, men borde kanske få en del vila, reflektera och lära. Sen saknas ju komplement i dagsläget. Tyvärr har vi ju allt för många sk. sjundebackar i laget vilket kan bli vårt fall. Måtte SC våga agera, men det är väl föga troligt. Som Åkerblom sa till Lövenbloggen på VK:- Vi har det lag vi har. Vi satte ihop det i somras med noggrann scouting och kontroll. Vi är jättenöjda med det vi har och letar inga spelare i dagsläget.

    Med andra ord ett lag för VM-guld, eller hur?

    Svar
   • 5 november, 2016 kl. 07:49
    Permalänk

    Pavel har ju tyvärr inte imponerat någonstans. Såg inte matchen igår men senast mot Tingsryd satt man ju mest och blundade när han var inne på isen.. Det ena felbeslutet efter det andra. Och han som värvades som ”den nya Acke”, har han ens gått In i en närkamp? Sen att det inte finns så många att välja på är väl en sak, men samtidigt är det väl ingen social verksamhet? Spela på färre backar då, även om jag personligen kan tycka att Wikström borde ta Pavels plats alla dagar i veckan då han åtminstone vekar veta vad spela enkelt innebär.

    Svar
    • 5 november, 2016 kl. 09:27
     Permalänk

     Märks att du inte tittat så mycket hockey och i synnerhet inte lövens matcher. Pavel gör precis det han skall, han går in i närkamper, han spelar enkelt (snabb första pass) han visar offensiva kvalitér (rakt på mål).

     Han gör det bra!

     Svar
     • 7 november, 2016 kl. 12:00
      Permalänk

      Hmm, märks att du inte tittat så mycket hockey, hur märker du det, så kan man ju inte argumentera 🙂 Jag har själv spelat hockey i över 20 år och tittat på hockey i 40 år och kan omöjligt läsa ut det du beskriver ur föregående talares inlägg.. 🙂

  • 5 november, 2016 kl. 09:29
   Permalänk

   Pavel bästa back, några fel beslut kanske men långt mest stabila!

   Svar
  • 5 november, 2016 kl. 09:30
   Permalänk

   Pavel bästa back, några fel beslut kanske men långt mest stabila. Alla gör några fel varje match.

   Svar
 • 4 november, 2016 kl. 23:20
  Permalänk

  Trist när spelare måste åka till sjukhus. Då känns poäng mindre viktigt .
  Hoppas det går bra för Hage.

  Svar
 • 5 november, 2016 kl. 00:10
  Permalänk

  Ser helt okej ut. Men bull måste bort, pojken har inga kvaliteer överhuvudtaget….. förstår inte att löven varje säsong måste ha minst en back som är helt talanglös. Man är nervös varje gång han är på isen.

  Svar
  • 5 november, 2016 kl. 02:02
   Permalänk

   J-Landslagsback är alltid attraktivt och med dagens istid så sitter han väl säkert? Fast bara tills man värvar in en till back..

   Svar
   • 5 november, 2016 kl. 09:10
    Permalänk

    Nästa säsong när årets trupp är spikad som de verkar. Trodde verkligen de skulle finnas pengar kvar till spets, är budgeten redan spräckt? Istället för att skaka ur dom sista kronorna från grisen och få lite hjälp utifrån till spets så få vi nu vända på stenar för att kunna ge Broström ett nytt månadskontrakt….

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: