Vikten av första målet, vinna 1:a perren

Just nu alltså en 11:e plats för vårt Björklöven efter 16 omgångar. Vi har tyvärr haft förtvivlat svårt att göra mål och hur viktigt har det då varit med att få första målet för att vinna matcherna?

Även om nu tabellplaceringen pga. olika antal matcher lagen mellan kanske ljuger en aning så kan ingen säga annat än att våra blott 19 poäng så här långt eller ett snitt på 1,19 per match är på tok för dåligt. Nu stoltserar vi med sju raka torsk och vi har bara tagit en av 21 möjliga poäng sedan omgång 10 och bortasegern 3-1 mot Sundvall. Just Sundsvall är förresten det enda lag som gjort färre mål än oss. Där har vi så här långt sex mål till godo.

Skulle vi däremot jämföra oss med det målgladaste laget i ligan, kvällens motståndare BIK Karlskoga, snittar de 1,51 mål mer framåt än vad vi gör de släpper å andra sidan in flest mål också. Men de har så här långt gjort 28 mål fler.

* * *

Nu tänkte jag på nytt botanisera lite i all tillgänglig statistik som finns och kolla vikten av att få första målet och kanske vinna även första perioden, hur viktigt är det egentligen med ett tidigt momentum i matcherna?

I hur många matcher av våra 16 matcher så här långt har vi gjort första målet? – I bara sex matcher..

..och hur många av de matcherna vann vi till sist?

– Tre stycken och en pinne i hemmamötet med Leksand, totalt alltså 10 poäng.

I hur många matcher har vi så här långt vunnit första perioden? – fyra matcher!

..och i hur många av dessa matcher vann vi till sist? – Tre matcher, totalt 9 poäng.

Vad säger då det här, ja dels att första perioden föga förvånande är viktigare än just det första målet men även att vi på hemmaplan i T3 Center trots underläge och även oavgjort efter första perioden kunnat vända och till sist vinna matchen. Det har hänt vid två tillfällen.

Andra kalla fakta så här långt är att vi endast tagit ledningen vid tre bortamatcher och att vi vid två av dessa tillfällen vunnit första perioden men trots det bara hållit ut och vunnit en av matcherna.

Hemma i T3 Center däremot har vi så här långt aldrig förlorat när vi gjort första målet och även ledat efter första perioden, nu har det inte hänt ofta.. men att komma ut starkt hemma i T3 Center och dels få ledningen, men även få med sig hela arenan betyder så mycket.

Johan Löf / AXELLÖF

Supporterklubben Green Devils tifo från premiären. Arkivfoto: AXELLÖF

Har vi dock så här långt kunnat vinna trots underläge och även att vi förlorat första perioden? – Nej!

Har vi så här långt vunnit oavsett att vi förlorat första perioden eller hamnat i underläge? – Jadå, i både hemmamötet med AIK och matchen efter borta mot Sundsvall hamnade vi i underläge redan i första i perioden och kunde hämta upp till 1-1 innan paus och senare avgöra.

Men summasummarum klart mycket bättre att få första målet, inte minst hemma i T3 Center.. dels tänder det publiken och supporterklubben Green Devils sedan kan vi alla tillsammans skapa energi till laget i våra hjärtan och ge inramning nog att hemmakrigarna håller ut första 20 och då är det enligt ovan rätt mycket vunnet.

* * *

Nu bara tre timmar till kvällens match, det återstår att se ifall målglada BIK Karlskoga eller målfattiga Löven kommer vinna matchen. Har du ännu inte köpt biljett och tänkt dig till T3 Center i kväll kan du göra det genom att klicka på bilden nedan.

BIK 151028

Finns det andra frågor eller funderingar av intresse, nåt du vill bloggen ska botanisera i och nagelfara är det bara att skriva en kommentar på inlägget eller på valfritt sätt kontakta bloggen. Vi försöker sedan så gott vi kan..

2 thoughts on “Vikten av första målet, vinna 1:a perren

  • 28 oktober, 2015 kl. 16:20
    Permalänk

    Bara Harry Trotter kommer ju vara värd biljetten. Nu blev han väl bestulen på en poäng i Vik? Och fick lite begränsad speltid i början. Var väl förstå tävlingsmatchen för säsongen. Ska bli riktigt kul och se vad som kan hända mot lag som spelar lite hawaii. Intressant att följa.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: