Vikten av 1:a målet?!

Många gånger skriver vi på bloggen, man läser kanske i VK och man hör på läktaren snacket om det första viktiga målet. Hade vi bara tagit ledningen så hade det sett annorlunda ut. Visst känner ni igen?

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Så här långt alltså 40 matcher, vi har tagit ledningen vid 16 tillfällen vilket innebär att motståndarna tagit ledningen 24 gånger. Vårt skrala målskytte lite av signum för säsongen och snacket om att fördela målskyttet på flera enheter ser vi nu resultatet av.

Men de gånger vi tagit ledningen, hur många gånger har vi då vunnit?

  • 10 gånger (62,5% – 6 ggr mål i per 1, 3 per 2 samt 1 per 3)

De gånger vi tog ledningen och ändå förlorade, mot vilka var det?

  • AIK (h), Almtuna (h), KHK (b), Västervik (b), SSK (b) samt Oskarshamn (h).

Vi har alltså tappat ledningen lika många gånger hemma i A3 som borta, två av matcherna i mellandagarna och två gånger rätt nyligen.

De gånger vi hamnat i underläge, hur många av dessa har motståndarna vunnit?

  • 16 gånger, motsvarande ca 67%

De gånger vi hamnade i underläge och ändå lyckades vinna, mot vilka var det?

  • Vita Hästen (b), Tingsryd (b), BIK Karlskoga (h), Vita Hästen (h), IK Oskarshamn (h), Vita Hästen (b), AIK (h) samt nu senast Västerås (h).

Vi har alltså trots underläge kommit igen och vunnit tre matcher borta och fem hemma i A3 Arena. Det positiva sett till de lag vi kommit igen emot är att ca hälften av dessa torde vi kunna stöta på i ett ev. slutspel. Om vi nu tar oss dit.

Skulle vi samtidigt hamna i ett negativt kval så vinner vi alltid i Himmelstalundshallen även om nu Hästen skulle ta ledningen.

* * *

Slutsatsen av allt detta.. ja, första målet är viktigt.. vi förlorar ca 2/3 när motståndarna gör första målet, vi är inte lika duktiga på att förvalta det första målet men helt klart bättre att leda än att jaga.

Sedan är pucken platt och isen snabb, det är sedan gammalt och även om vi tar ledningen på onsdag mot Almtuna sett till säsongen inte givet att vi vinner.

Kommentarer, tankar eller reflektioner kring allt detta.. fältet som vanligt rätt fritt!

* * *

Dessa spel lägger du förstås hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: