Vikström: – Säsongens största domartabbe oavsett serie!

En bit in i maj och full fart på silly season, när bloggen hörde att coach Erik ”Serben” Vikström var tillbaka i stan så klart läge att höra hur tankarna går inför kommande säsong och även om då den berömda matchen borta mot Värnamo.

Tjena Erik, eller är det okej med Serben? – Tjena, kärt barn har många namn och i Umeå är det väl flera som känner mig som Serben är Erik..

Men då kör vi på det Serben, jag har förstått att du är tillbaka i Umeå efter tre säsonger med Mjölby HC i div 2, stämmer det? – Ja, jag har flyttat hem till Umeå och familjen efter tre säsonger med Mjölby. Jobbar och står i med allt som familjen önskar.

Kan tro det är uppskattat och efter att ha vunnit vårens Alltvåa slutat ni till sist trea i Kvalserien Södra till Hockeyettan 17/18 med tre poäng upp till Halmstad HF, hur vill du summera säsongen och även din tid i Mjölby? – En fantastisk säsong där målet var avancemang till div 1. Då vi tidigt visste det var två lag som Gick upp så satsade vi för det. Seriens bästa kedja som gjorde 198 poäng (!?!?!) tillsammans. Samt ett brett lag som gjorde vi hade chansen.

För de som ev. missat det märkliga avgörandet när ni mötte Värnamo kan du väl berätta lite om det, en rätt dråplig situation eller hur? – Den korta versionen är att domaren gjorde säsongens största domartabbe oavsett serie när han trodde Overtime var tio min i stället för fem trots kraftiga påtryckningar från oss, vi gör mål efter nio min i OT.

Sen efter vi duschat !!!!! Inser domaren sitt misstag och vi måste efter samtal med förbundet lägga straffar 90 min efter avslutad match. Vi överklagar naturligtvis i två instanser med blir tyvärr negativt. Värnamo vinner straffarna och vi blir då piskade att vinna de återstående två matcherna som vi gör med det poäng vi blev av med i Värnamo gör att vi missar avancemang.

Märkligt och surt, men spelade säsongens sportsliga resultat in i valet att lämna Mjölby och flytta hem till Umeå och familjen efter tre säsonger, eller var det något annat? – Nej, det var inget som gjorde att jag ej valde att förlänga. Jag och familjen bestämde att vi tar en säsong hemma i Umeå

När jag kollade på Eliteprospects såg jag att du nu coachat i hela 14 säsonger på lite olika nivåer och även inte mindre än fyra av dessa i Danmark. Vilket eller vilka uppdrag ser du så här långt som de allra roligaste och kanske mest utvecklande? – Jag har varit tränare sedan 1997 och sedan 2004 haft det som arbete. Alla uppdrag jag haft har haft sin charm och jag har gjort resultat i varje lag samt utvecklat spelare.

..och hur går dina egna tankar kring ev. coachuppdrag för kommande säsong om det nu är det du helst vill jobba med? Ska det helst vara seniorer, eller kan det vara juniorer eller kanske ungdomar? – Jag kommer bli hemma i vinter i Umeå och finns det en öppning någonstans i moderklubben och dem önskar min rutin och hjälp så visst finns jag till hands.

Trots allt bara försommar och även om det är en stund innan semester kan du väl bjuda på något smultronställe, vad får man absolut inte missa att göra i sommar? – Familjen har en stuga i Sörmjöle vilket är mitt smultronställe, en underbar plats att hämta energi i.

Stort tack att du tog dig tid Serben, ha en fin gröngul sommar! – Tack det samma!

3 thoughts on “Vikström: – Säsongens största domartabbe oavsett serie!

 • 9 maj, 2017 kl. 07:31
  Permalänk

  Man undrar ju hur just smeknamnet ”Serben” kom till??!!!

  Svar
 • 9 maj, 2017 kl. 17:40
  Permalänk

  Klart Serben ska signas. Kriterierna uppfyllda

  * Stuga i Sörmjöle.
  * Känner klubben & Bedros. Han som anställde och sparkade honom
  * Vore en klassisk Lövenvärvning

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: