– Vi ska se till att ta oss vidare. Det är inget snack!

Många hade velat ha honom kvar i Björklöven, men fick inget nytt kontrakt efter fjolårssäsongen. Han tog nya tag tillsammans med tre andra exlöv i Södertälje SK, klubben som satsade mot SHL, men hamnade under chockartade former i HockeyEttan. Nu har marschen tillbaka till finrummet börjat, men ikväll fick man på pumpen och det rejält. Möt Henrik Nyberg.

Megazone

Johan Löf / AXELLÖF

Exlövet Henrik Nyberg hade ingen rolig kväll i Norrbotten. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Det som skulle bli ett steg mot nästa playoffomgång förvandlades ikväll över 60 minuter till en kommande match om liv och död för Henrik Nybergs Södertälje SK.

Antar att du just nu slickar såren efter en tung förlust mot Piteå idag. Vad hände egentligen?
-Inte mycket som gick vår väg idag. Som tur är har vi två matcher på oss.

Ni är ju ganska tunga favoriter i playoff spelet. Kan det ha legat er i fatet?
-Kanske.. Men det ska inte spela någon roll. Deras målvakt får man hylla.

Då snackar vi Joel Wännström är fostrad i Teg och Björklöven. Men kan det här rent vara nyttigt? En liten väckarklocka om man så vill?
-Som du säger så kan det här vara nyttigt för vår grupp. Spelar vi som vi ska så ska vi vinna en sådan här match. Men det gör vi inte idag. Dem hade byggt upp det innan matchserien som ”David mot goliat” och det tycker jag mest är löjligt. Piteå har många skickliga spelare och är ett hårt jobbande lag och det visar dem inte minst idag.

Hur ser du på säsongen som varit? Björklöven har gjort samma resa som ni nu är mitt inne i och på något sätt mår kanske klubben bra av det. Fansen sluter upp och går samman på ett helt annat sätt och förstås även ni spelare. Håller du med?
– Ja. Jag tror att det inte bara behöver vara negativt att få en nystart på det hela. Känns som att det kan finnas ett värde i att man bygger något från grunden och satsar underifrån. Sedan återstår det att se hur lång tid det dröjer innan vi är tillbaka där SSK hör hemma, men jag ser det hela som en process. Precis som du säger, liknande resa som Björklöven gjort och fortfarande håller på att göra.

Hur ser du på säsongen så här långt?
-Rent sportsligt så tycker jag att den här säsongen har gått bra. Vi fick en tydligen bild av Waltin hur vi skulle spela i augusti och sedan har vi försökt dra lärdomar av dem minor vi gått på. Som jag sa tidigare så är det en process. Hur långt tid det tar får framtiden avgöra. Vi ska se till att ta oss vidare. Det är inget snack!

Vad ska ni då göra annorlunda för att vinna på lördag? Räcker hemmaplansfördelen?
– Vi har fantastiska fans som har stöttat oss hela säsongen, och hoppas på samma sak nu på lördag.

Megazone

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: