Vi kikar på kvalet till hockeyallsvenskan

Samtidigt som vi krigar för en plats i slutspelsserien så pågår ett playoff som vi inte för så länge sedan var inblandad i och det under många säsonger, dvs kvalet till hockeyallsvenskan.

Megazone

Hur har det då gått i omgång 1? Först ut var ju Vännäs som överraskade med att vinna den livsviktiga hemmamatchen mot Östersund där exlövet Daniel Palmebjörk avgjorde i förlängningen. I övrigt då? ja, här är resultaten.

PO1

Tankar om dessa? Ja, alla bortalagen är de sk. bättre lagen så inga resultat är väl direkt överraskande utöver Vännäs, men framförallt Kristianstads förstaperiod mot Huddinge. Vad hände där? 7-2? 15-10 i skott och sju trillar in? I veckan signade SHL-laget Karlskrona HK Huddinges målvakt Tim Sandberg, men efter att ha släppt in sju av de 15 första skotten så undrar man ju vem som är mest lurad? KHK eller Tim själv? Nu tror jag själv att Huddinge ändå fixar biffen, men hur är det möjligt? Vore lite sadistiskt roligt om KIK kunde sätta första målet på lördag. Tomi Mustonen satte förresten 2-0 målet.

I övrigt? Både Kiruna och Piteå vann sina matcher. Härligt, men den norrländska lycka som vara för evigt. NI kommer ändå ”lottas” mot varandra i nästa omgång om ni tar er vidare Den är sen gammalt som Johan Edlund skulle uttryckt det.

Fjolårets provspelare Jonathan Nielsen gjorde 5-0 målet för Troja/Ljungby.

Henrik Nyberg och Johan Lorraine gjorde varsitt mål och Tobias Björklund hade en assist i Södertäljes segermatch mot Halmstad. Bra publiksiffra förresten.

Joakim Törnqvist spelade fram till 2-2 målet när Kiruna vände 0-2 till en 3-2 seger mot Örnsköldsvik.

Joel Wännström höll nollan och Magnus Isaksson satte 4-0 målet när Piteå tog ett steg närmare PO2 mot Lindlöven via just 4-0.

Sen avslutar vi väl att återknyta till Vännäs härliga seger över Östersund, det enda lag som tydligt deklarerat sin målsättning som hockeyallsvensk. Här svarade utöver Daniel Palmebjörk för segermålet även Daniel Spigerhäll för 1-0, Samuel Aho för assisten till 2-2, Jan Isaksson för 3-3, assist från bl.a. Fredrik Eriksson.

Vi kommer givetvis följa utvecklingen av detta kval…

Megazone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: