– Vi kan göra skillnad!

Sajten noterade för en tid sedan ett inlägg på forumet gröngult.se och eftersom det var okej från skribenten på forumet så lyfter vi mer än gärna inlägget i dess helhet. Att den gröngula familjen är stark, det vi sedan förut.. men det här initiativet lite för bra för att inte lyftas även på sajten.

Foto: Lucas Norlin

”Aldrig någonsin har vi supportrar kunnat göra större skillnad än nu!

Varför skriver jag så?

Jo, dels är vi i en extrem situation där hela världen lever i stor osäkerhet och idrottslag är några av de hårdast utsatta, vilket gör att man ännu mer kommer behöva stöttning av fans och sponsorer för att klara sig så bra som möjligt. Sedan har vi aldrig någonsin haft en bättre ledning i form av såväl styrelse och Per Kenttä som gör bästa möjliga av varje situation, så nu får vi äntligen maximal valuta för våra bidrag och uppoffringar.

Båda dessa faktorer gör att jag tycker att vi som supportrar aldrig någonsin har kunnat göra större skillnad än just nu. För några år sedan handlade en supporterspelare om vi skulle bli 11:a eller 10:a i tabellen, nu kan det göra hela skillnaden för avancemang till SHL eller att klara pandemin så bra som möjligt.

Massvis med lag i SHL och HA går ut i media och säger att de blöder kraftigt och att de bara klarar x antal månader. Löven är såklart också hårt drabbade och även om jag känner mig trygg i att styrelsen löser detta på ett bra sätt så gör varje litet bidrag enorm skillnad. I slutändan tävlar man ändå mot övriga lag. Så det är egentligen inte nödvändigtvis sitt eget resultat som är det viktiga (så länge man överlever såklart), utan ens resultat i jämförelse med övriga lag. Kan vi supportrar bidra till att Löven klarar sig bättre än övriga lag så är oerhört mycket vunnet!

Det kan handla om alltifrån:

*att överleva pandemin ekonomiskt
*att ha bäst möjligheter att spetsa truppen under säsongen (medan andra lag kanske måste släppa spelare?)
*att gå in i nästa säsong med bra förutsättningar

När jag hör att SHL-lagen blöder så tänker jag direkt: ”Vad händer om vi går upp i år och fixar ekonomin på ett bra sätt? Kommer det då vara ett halvt blödande SHL som är svagare än någonsin och att det är optimalt läge att komma in som nykomling? Kommer vi direkt slåss om slutspel och SM-guld?”

Nu har ju VK som sagt gjort sitt för att försöka bromsa detta engagemang så mycket som möjligt och det är till stor del därför som jag skriver detta för att försöka vara en motpol till tidningen som hellre skapar en häftig krönika än värnar om stadens största idrottslag. Av vad jag har hört så verkar det som att deras utspel, tyvärr, har fått effekt och att Löven bara kommer sälja stödbiljetter till ett fåtal matcher i år.

Däremot är ju Swishnumret alltid öppet, så fortsätt att använda det och stötta Löven mot SHL och framtida SM-guld! Om inte annat så är ju varje swishad krona ett slag i ansiktet på VK, vilket inte heller ska underskattas.

Om nu Löven inte kommer vilja/våga ”tigga” pengar, så får vi helt enkelt fortsätta att ta ytterligare egna initiativ!

Aldrig någonsin har vi supportrar kunnat göra större skillnad än nu, så ta vara på den chansen! Det här är något man vill kunna berätta för sina barn och barnbarn i framtiden!

Swisha ditt stöd till: ”1234275913”

Tips på Swish:
119 kr – märk ditt bidrag med ”hellre pengar till Löven än 1 månad VK!”

*

Kommentarer, reflektioner eller tankar..?! Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

11 thoughts on “– Vi kan göra skillnad!

 • 29 september, 2020 kl. 19:43
  Permalänk

  Näe, det räcker nu! Har säsongskort för dryga 5000kr, har lastat in 1500kr.. Är bara en vanlig knegare..

  Svar
  • 30 september, 2020 kl. 09:36
   Permalänk

   Det är väl så att kampanjen #fyllhallen kanske inte vänder sig till oss som har säsongskort i första hand. Om vi inte ( vilket jag hoppas inte några gör ) begär återbetalning av våra inbetalda pengar så har vi bidragit med mycket ändå. Det kanske är mer dom som går på enstaka matcher som kan vara med att bidra även om jag, du och många med oss utöver kostnaden för säsongskortet köper #fyllhallen biljetter och bidrar på andra sätt ändå.

   Sedan är det upp till var och en var man har sin gräns för hur mycket man kan och vill hjälpa Björklöven, men jag hoppas att den gröngula familjen växer och att vi är generösa.

   Svar
  • 30 september, 2020 kl. 14:56
   Permalänk

   Någon som tvingar dig eller? Haha

   Svar
 • 29 september, 2020 kl. 20:23
  Permalänk

  Varför inte intervjua Marcus Isacson som chef över sporten på lokaltidningen om vad det är som han finner så osmakligt med att föreningens supportrar stöttar Björklöven i med och motgång? Engagemang borde ju vara nåt positivt, men han tycker ju tydligen inte det. Fråga gärna om statens bidrag till hans eget arbete när ni ändå är igång…. (samma folk som betalar det)

  Svar
 • 29 september, 2020 kl. 20:29
  Permalänk

  Nu är då fyll hallen igång igen!!

  Svar
 • 29 september, 2020 kl. 21:01
  Permalänk

  Ett fantastiskt inlägg. Nu jävlar visar vi lövare vad vi kan. Biljetter inhandlade. 👍👌💚💛

  Svar
  • 29 september, 2020 kl. 21:20
   Permalänk

   Det är ju verkligen chansen för er söderlövare att köpa biljetter till Lövens hemmamatcher då inte många av er har årskort.

   Svar
   • 29 september, 2020 kl. 21:30
    Permalänk

    Japp, jag kommer köpa flera soffbiljetter till varje hemmamatch. Hoppas mina söderlövarvänner hänger på.

    Svar
 • 30 september, 2020 kl. 08:16
  Permalänk

  Att som söderlövare,gammal umebo,försöka att få info om löven är minsann inte lätt.L4E,ni gör ett jättejobb!!!
  På ideell basis,kan jag inte annat än att göra vågen…närapå varje dag.Mitt intresse att betala VK,för en träningsrapport,typ,känns helt främmande.Att mitt älskade Löven gör diverse insamlingar i dessa osäkra tider,är fullt förståeligt.RF seghet,när det gäller att kompensera lidande klubbar är nästan häpnadsväckande.Varje krona in räknas!!
  Det som irreterar mig en aning är att en seriös klubb,inte endast kan tänka på innevarande säsong.Utan bör även ha en tanke på nästa.Om intresset nu är så stort som klubben beskriver,vore det närapå tjänstefel att inte använda sig av sina fans.
  Regering och FHM,tar ju beslut som klubbarna måste förhålla sig till.
  När inga långsiktiga beslut kommer,så måste ju klubben agera,både mot sina sponsorer och sina fans.Har själv skickat pengar,fast jag inte kan se så många matcher på plats i A3.Jag skickar hellre pengar till Löven,än att för mig,ett helt ointressant prenumeration hos vk.
  Tror och hoppas,att om löven tar sig upp,så kommer umeåregionens sponsorer att stå i kö,för att stödja klubben. Så svältfödda är dom på framgång.Så,styrelsen i Löven!Var progressiva,dock med ansvar!!
  Tack än en gång,för en utmärkt blogg!!!

  Svar
 • 30 september, 2020 kl. 11:09
  Permalänk

  Det var ett mycket bra inlägg på gröngult, vi måste försöka hjälpas åt så att Löven kommer igenom den här situationen och helst ändå starkare än innan. Jag tror att många med mig har fått mindre inkomster under pandemin men samtidigt gjort av med mindre pengar så förhoppningsvis så finns det ett utrymme hos många att hjälpa Björklöven i den tuffa situationen som råder nu. Och det är upp till var och en att känna var sin gräns går för att kunna hjälpa till och stötta.

  Ojdå nu blev det visst osmakligt VK !
  Marcus Isacson, hur tänkte ni när ni lägger löven bloggen bakom en betalvägg och ska försöka tjäna pengar på oss lövensupportrar ? Och det just efter din krönika, förmodligen tänkte ni inte alls !

  Din krönika måste vara ditt absoluta lågvatten märke som krönikör och journalist ! Krönikan är för mig och alla andra jag pratat med helt obegriplig, ingen fattar ditt syfte med den.
  Under den rådande pandemin gör nog alla företag och föreningar……. allt för att kunna överleva för det finns en framtid även efter pandemin. Och när jag tittat runt i idrotts Sverige så håller i stort sett alla klubbar på med olika insamlingskampanjer för att klara sig igenom detta (även Skellefteå AIK som dessutom får in 40miljoner + i tv pengar) så varför du skulle spy galla över just Björklöven det kan man undra över ?
  Citat från krönikan ”Statskassan har ju för den delen också betalat en betydande del av föreningens löner under våren då spelare och ledare varit permitterade”. Vad jag vet så har även VK haft många korttidspermitterade också och fått pengar från statskassan, avdelningen man ska inte kasta sten när man sitter i glashus.

  Björklöven är kanske det lag i Sverige som lyckats bäst med sina kampanjer och det säger en hel del om den trogna och stora supporterskara som vi gröngula är, så det kanske var lite dumt av dig att bita den hand som föder dig. Det är nog en del av oss som varit med och betalat din lön, tidigare i alla fall, men det har förmodligen blivit färre efter din krönika, vi gröngula är nog en större kraft än du anar.

  Till sist så hoppas jag att vi alla tar ansvar för att minska smittspridningen så att samhället kan återgå till någon typ av normalläge. Och när/om regeringen nu börjar på öppna upp för publik igen så STANNA HEMMA från matchen om du känner dig det minsta sjuk eller förkyld. För om det blir smittspridning som kan spåras till arenor, teatrar….. så stänger nog regeringen ner snabbt igen. Och det är självklart inte bara därför utan vi måste få ned smittspridningen och hjälpa sjukvården att härda ut.

  Ta hand om er alla gröngula hjältar därute.

  Svar
 • 30 september, 2020 kl. 17:10
  Permalänk

  Självklart blir det till att köpa minst ett par biljetter / soffplats till varje match. Tror VK förlorar mer än dom tjänar på sitt kortsiktiga beslut att lyfta in bloggen på betalsida. Inte bra för varumärket iaf. Synd att inte kunna läsa Gustavs utmärkta blogg, när man som invandrad umebo hamnat i Skåne. Av princip är det nu slut på tidigare Vk abonnemang. Köper hellre några biljetter för pengarna.
  💚💛ML I H-borg

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: