– Vi har saker att uträtta här

Han kom in unders säsongen som en rätt otrolig värvning, men sen dess har vi lärt oss att även om en spelare haft färska meriter från Tre Kronor likt honom eller jagar med blåslampa av SHL-klubbar kan man hamna i Björklöven. Så blev det med Olle Liss och han blev snabbt en publikfavorit, så pass att han blev den stundande säsongens supporterspelare. Olle är nu redo för en hel säsong i Björklöven och för klubbens hemsida berättar han om den påbörjade försäsongen.

Olle är redo! Foto: Lucas Norlin

– Det är skönt att vara igång och vara med laget igen, säger han och fortsätter lite om de nyligt gjorda testerna. -Jo, det är upp och ner. Man ligger bra på en del, mindre bra på en del, finns mycket att jobba på, men det känns stabilt. Han är dock inte nöjd med sin sprint, han vill ha snabbare fötter. Han är nöjd med fystränare Stefan Öhman som menar att Steffe vet när det är dags att trycka på och när det är dags för vila.

När det gäller hans nya kontrakt och han egen förhoppning att hålla sportchef Per Kenttä på gaffeln så beskriver han PK som en hård nöt. Att han sen trivdes tipp-topp i både laget och stan så blev valet att stanna väldigt enkelt. – Vi har saker att uträtta här. Sitt pill med motorcykeln verkar ha sett dagens ljus så nu söker han nya utmaningar.

Han blev ju som sagt supporterspelaren 20/21 och det beskriver han som sjukt häftigt. När han sen försöker utveckla resonemanget blir han tafatt och fumlig, vilket är precis som det ska vara. Blir man folklig och älskat i Umeå efter 26 matcher, ska det vara svårt att ta in. – Eeeh.. eeeh.. ja, en ära så klart, eeh.. eeh.. att men att få…eeeh…eeeh..ja men, vad ska man säga.. nä, men det är asså ….(djupt andetag).. ja..eeh.. du ser engagemanget som blir efter, men bara den där insamlingen till att börja med..eeh, nu var väl kanske allt det formella redan klart.. innan just den där insamlingen, så det var kanske inte där det föll på den lotten, men det är sjukt häftigt och jaga ska försöka görs alla supportrar så nöjda jag bara kan.

Får vi se Olle jubla även kommande säsong? Foto: Lucas Norlin

Medan Olle laddar för en säsong till i Hockeyallsvenskan glöds han åt sin gamle barndomskompis Fredrik Händemark, som vi ju sett i Hockeyallsvenskan med Pantern och som nyligt skrev ett NHL-kontrakt med San José Sharks.

– Att ”Frippe” har kommit hela vägen till NHL är så sjukt häftigt, och ingen förtjänar den här chansen mer än honom sett till hur seriös han har varit hela vägen. Jag är riktigt glad för hans skull, säger Olle till Hockeypuls som liksom Händemark gick hockeygymnasiet i Leksand och tillhörde klubbens ungdomsorganisation.

– Fredrik har alltid stått på sig och han låter inte nån köra med honom. I Leksand blev han placerad i ett fack, så då tog han ett steg tillbaka och fick en omstart i Pantern. Där fick han visa att han är en komplett hockeyspelare, och det är kul att det går vägen för såna personer som vågar bryta mönstret, fortsätter han.

Än är Händemark dock inte komplett enligt Björklövens hårdskjutande forward. – Jag har lärt honom allt jag kan (skratt). Men ja, det skulle väl vara skottet då som det finns mer att hämta av än. Vi får ta och träna lite på att skjuta i sommar. Sen är han komplett.

Även Händemark öser lovord över sin ”Bror”. – Olle är en av mina bästa barndomspolare. Vi åkte mycket allmänhetens åkning ihop och spelade fotboll när vi var små. Vi lekte, bråkade och höll på. Han var som en bror för mig och är det än i dag. Även om inte hörs på ett tag så är det precis som vanligt och samma tugg när vi väl gör det.

Kanske kan de sammanföras i en gröngul tröja om nån eller några säsonger?

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt eller tysk fotboll? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “– Vi har saker att uträtta här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: