Vem kunde ana?

När man på 80-talet drömde om att spela i NHL, men la mer tid på autografen än på själva träningen, så trodde man inte att man skulle få uppleva denna dagen.

Hittade en gammal lagbild av Bodens IK:s juniorlag från någon gång senare delen av 80-talet, där man själv återfinns på övre raden som femte spelare från vänster, men mer intressant eller ska jag kanske säga oroväckande? Fjärde från vänster är Stefan Klockare och nionde fr.v är Fredrik Öberg. Denna duo ska alltså efter dagens nyhet om att Öberg ersätter Hans Wallson, leda laget vi inte nämner vid namn. Vem hade kunnat ana det då? Samtidigt jäkligt kul för dessa att återförenas igen. Vad var då Öbbes kommentar när bloggen gratulerade honom till jobbet? – Det var ju enda laget som ville ha mina tjänster, hehe.

image1

Å andra sidan är det fler som jobbade på bra från det här Bodenlaget. Öbergs axelgranne utan utrustning är självaste målvaktstränargurun Erik Granqvist. Min axelgranne är forne SHL-spelaren och numera Lukeå Hockeytränaren Petter Nilsson. Snett nedanför mig är exlövet Robert Wallmark. Spelaren längst ned till vänster Mårten Fredriksson är idag Koordinator på SOK gällande utmanarstöd, kravanalyser och video. Sen bör kanske spelaren innan Öbbe nämnas även om det är rätt pinsamt. Peder Larsson spelade i Kalix säsongen 98/99 och någon kanske inte har förträngt en viss 1-2 förlust på hemmaplan? Det var nämligen han som avgjorde.

Så var den historielektionen över. Eller förresten, ni undrade vad som är på matchtröjans vänstra arm? En lämmel med hockeyklubba. Fråga mig inte varför…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: