Veckans U, jr & Dam resultat

Nytt veckoslut och ny koll hur de övriga lagen kring A-laget skött sig under veckan (dvs. U16, J18 samt J20) och våra gröngula damer. För varje vecka som går höjs temperaturen och så här slutade då veckans matcher.

J20 Elit Norra

Laget fixade ju fortsatt kval med minsta möjliga marginal och har under slutspelet blandat och gett. Under helgen två matcher, i går 3-1 hemma mot SK Lejon och i dag 2-3 efter övertid hemma mot Bodens HF.

Det innebär att laget slutade på 2:a plats i slutspelet och bara poängen efter SK Lejon, där bara det första laget gick vidare i kvalet. Värt i sammanhanget att notera att SK Lejon i dag avgjorde med bara 4 sekunder kvar på matchen, men med bättre målskillnad hade de ändå möjligen gått vidare om de vunnit på övertid.

Sedan lite märkligt hur hela det här slutspelet och kvalet är uppbyggt. För att få spela i J20 Super Elit krävs att representationslaget spelar i minst HockeyAllsvenskan vilket innebär att inget annat lag förutom Björklöven i dagsläget egentligen hade kunnat gå hela vägen.

Säsongen därmed över för vårt J20 och att det inte ens blev ett slutkval till SuperElit för vårt äldsta juniorlag känns väl som ett litet misslyckande. Nu får man ta nya tag till kommande säsong och med en rejäl dos kvalitativ försäsongsträning kan säkert laget ta kliv framåt under kommande säsong.

* * *

J18 Allsvenskan

Vårt J18 har under veckan matchat mot Luleå HF i sextondelsfinalen av säsongens J18 SM-slutspel. Matchserien i bäst av tre matcher och 1-7 hemma i T3 Center i torsdags hade alltså Luleå två matchbollar.

Löven vann i går med 3-2 och fick därmed tidigare i dag spela den tredje och helt avgörande match. Tyvärr förlorade laget i dag med 4-5 efter full tid vilket innebar att Luleå säkrade sin plats i åttondelsfinalen.

Säsongen alltså därmed över för vårt J18 och att laget tog sig till Norra Allsvenskan riktigt bra gjort, där sedan tre segrar på 18 matcher vilket gjorde att man ställdes mot nämnda Luleå som slutade på plats 6 i tabellen i slutspelet.

Nu får man ta nya tag till kommande säsong och med en rejäl dos kvalitativ försäsongsträning kan säkert laget ta kliv framåt under kommande säsong.

* * *

U16 Elit

Säsongen redan över för vårt U16 där slutspelet med de 16 bästa lagen i Sverige precis påbörjats. Nu får man ta nya tag till kommande säsong och med en rejäl dos kvalitativ försäsongsträning kan säkert vårt U16 ta kliv framåt under kommande säsong.

* * *

Björklöven Dam

Lördag: Haninge Anchors HC –Björklöven 0-11

Söndag: SDE HF – Björklöven 3-2

Kvalet till SDHL har alltså rullat vidare med en seger, en förlust och vill ni läsa mer om de matcherna läser ni bl.a. mer om det HÄR. Så här långt och efter helgens matcher nu bara tre matcher kvar, elva poäng och 13 mål upp till SDE HF på plats två i tabellen. Det börjar minst sagt se rätt tufft ut.

Under veckan väntar nu IF Sundsvall Hockey på onsdag kl. 19:00 i Sundsvall Energi Arena. Kommande helg blir det så två raka hemmamatcher med Göteborg HC 1 på lördag med matchstart kl 17.00 och Färjestad BK på söndag. Då släpps pucken kl 12.00. Bägge matcherna spelas i T3 Center.

* * *

Totalt tre segrar av sex möjliga av våra lag vid sidan om A-laget, vilket inte blir en okej vecka men vi får väl hursom se fram emot damlagets fortsatta kval och en möjlig resa mot SDHL.

* * *

Isak Stenlund-Ädelgran gick nästan poänglös under veckan i Play Off 2 när hans Sundsvall mötte Vimmerby HC. I torsdags förlust med 2-3 borta, i går seger hemma 5-4 och i dag torsk med 2-3 i tredje avgörande. Där noterades dock Isak för Sundsvalls andra kasse.

Totalt har Isak på 14 matcher i Sundsvalls tröja svarat för 10 poäng (4+6).

Huddinges Niklas Lundström bidrog i allra högsta grad när laget redan i går säkrade sin plats till Kvalserien till HockeyAllsvenskan kommande säsong.

I onsdags föll laget hemma i Björkängshallen med 1-2 på övertid, i fredags vann man möjligen lite överraskande borta mot IF Troja/Ljungby med 4-2 för att sedan i går säkra biljetten genom att vinna med 2-1 på övertid. På dessa tre matcher noterades Niklas för 95,28 i räddningsprocent och släppte alltså bara in fem mål på 106 skott.

Fredrik Hetta spelade absolut en avgörande roll när Kristianstad i veckan slog ut Nybro Vikings HC i Play Off 2. I första mötet när Kristianstad vann borta med 1-0 assisterade Fredrik till målet och i går när laget säkrade sin plats i Play Off 3 satte Hetta avgörande kassen i PP efter 79:34 minuter.

Totalt på 15 matcher med Kristianstad under säsongen har Hetta noterats för 18 poäng (11+7).

Play off 3 inleds till veckan för Hettas Kristianstad IK, men redan nu vet vi alltså att Lundströms Huddinge IK kommer spela i Kvalserien med bl.a. VIK Västerås HK och Waltins SSK.

Matchdagar i PO 3 blir onsdag, fredag och en ev. tredje på lördag.

* * *

Kommentarer, tankar.. fältet som vanligt fritt.

2 thoughts on “Veckans U, jr & Dam resultat

 • 12 mars, 2017 kl. 21:40
  Permalänk

  Helt sjukt hur mycket tid och fokus damlaget får! På björklövens hemsida skrivs det om damlaget före och efter matcherna. J20 har åkt ut men det står inte ett piss om det på hemsidan…. detta j20 är ju för fan en otroligt viktig del av herrlaget. Men Björklöven fortsätter tramset med värdegrund för damhockeyn!? Vem fan bryr sig ärligt om denna tråkiga hockey? 100-200 pers på läktarna! Intresse förtjänar man! Jag blir påtvingad nått jag är helt ointresserad av så fort jag ska läsa nyheter om Björklöven. Helt otroligt!

  Svar
 • 12 mars, 2017 kl. 21:57
  Permalänk

  Riktigt tråkig inställning för att vara en Lövenskribent…

  J20 Gick vidare till slutspel trots att dom i November var tretton poäng efter Vännäs. Dom gjorde det med minsta marginal via en grym sista match i grundserien mot Lejon. Väl där slog dom alla tre lag som dom hade före sig i tabellen. Boden som dom inte vunnit en match mot i serien slog dom där två gånger. Dom slog också Lejon och Sundsvall och lade in en puck i tom bur idag då Boden tog ut målvakten, tyvärr hade domaren just blåst felaktigt för 6 man på plan för Boden. Hade målet godkänts hade Löven förmodligen varit vidare.

  J18 höll på åka ur J18 Elit förra året och gjorde den sämsta säsongen någonsin förmodligen. I år tog dom sig till J18 Allsvenskan och har matchat massor av underåriga killar där för att skaffa sig erfarenhet inför nästa säsong. Trots detta så hotade dom i slutspelet ett Luleå som känt sig tvungna att förstärka med spelare dom egentligen har i J20 inför sista matchen. Dom hotade så bra att matchen avgjordes i slutsekunderna och ett klart skakat Luleå klarade sig med andan i halsen.

  U16 klättrade förbi Timrå i tabellen i år och radade upp betydligt fler segrar än föregående år. Dom vann också den prestigefyllda Modo Cupen.

  I SM-kvalet var dom tre sekunder ifrån att gå vidare då ett utspelat Timrå förmodligen slöt en pakt med Djävulen och lyckades kvittera. Dom gjorde även en riktigt bra match mot Modo men hade tyvärr inte marginalerna på sin sida. Hur gick det året innan undrar man då? Jo dom vann inte en match…

  Så även om du anser att alla har misslyckats så pekar fakta på att våra juniorer krympt gapet mot övriga föreningar rejält den här säsongen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: