Veckans träningar & matcher

Som vi alltid brukar säga, ny vecka med nya möjligheter.. Hur ser då den kommande veckan ut när det gäller matcher och träningar? Vi spelade tre matcher föregående vecka där vi inte förlorade efter 60 min en enda gång,

..tyvärr ändå bara fem poäng in på kontot efter 3-4 (efter straffar) mot både Pantern och IK Oskarshamn samt då 3-2 mot BIK Karlskoga därimellan. Men nu är det så dags för en ny vecka, med bara en match på schemat. När vi sen startar om igen nästa torsdag kör vi de resterande sex matcherna varannan dag. I bland är man inte med på hur schemaläggningen gått till, men det är en annan femma.

Som vanligt lägger vi även in bokade träningstider för den eller de som vill spana in det gröngula laget även på träningarna.

Johan Löf / AXELLÖF

Säkerligen tight och tufft när vi ska oss an ligatvåan TAIF på bortaplan i morgon kväll. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone* * *

Dag: I morgon tisdag 9 februari

Tid: kl. 19:00

Plats: Nelson Garden Arena

Motståndare: Nykomlingen (??) Tingsryds AIF

I morgon är det dags för ytterligare en match av kvalkaraktär där det krävs helst vinst eller i vart fall poäng för chans eller dröm till fortsatt spel efter den 28 februari.

Tingsryd kommer närmast från en strafförlust (1-2) i lördags borta mot Leksands IF inför hela 7 413 personer i Tegera Arena.

Tingsryds AIF ligger i skrivande stund på 2:a plats i hockeyallsvenskan, två poäng efter ledande AIK men hela 13 poäng (14 om man räknar in målskillnaden) före trean IK Oskarshamn. Mycket talar i detta nu för en final mellan AIK och sensationslaget Tingsryd AIF, vilken säsong de gjort alltså. Hatten av, de ligger i detta nu tio platser före oss och har tagit 28 poäng mer och är även 36 mål bättre.

Laget är seriens näst bästa hemmalag med 55 i hopspelade poäng på 23 försök och en målskillnad 67-40. Vi kontrar med att vara seriens 10:e bästa bortalag med 25 ihopspelade poäng på 22 matcher och en målskillnad på 60-76. Den här säsongen har vi mötts tre gånger, vilket så här långt gett sex poäng. Vi började hemma med seger 5-1, föll därefter borta med hela 7-2 (?!?!), för att senast återigen plocka en trea hemma i T3 center.. 4-2 i den 33:e omgången. Nu äntligen dags för ett trendbrott så att bortalaget äntligen plockar en seger.

* * *

Johan Löf / AXELLÖF

Vill ni se den här synen är det bara kolla träningstiderna nedan. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Så här tränar då Björklöven under denna vecka:

Måndag: 11.00-13.00

Tisdag: –

Onsdag: 16.00-17.30

Torsdag: 11.00-13.00

Fredag: 11.00-13.00

Lördag: –

Söndag: –

Megazone* * *

För att kunna se matchen mot Tingsryds AIF via webben så kan du köpa dem via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore

4 thoughts on “Veckans träningar & matcher

 • 8 februari, 2016 kl. 09:54
  Permalänk

  Frågan är väl om Löven inte ramlade av slutspelståget. Både ettan och tvåan borta denna vecka. Behövs en hel del poäng för att springa ikapp tåget igen. Vill grabbarna går det men det återstår att se.

  Svar
 • 8 februari, 2016 kl. 12:23
  Permalänk

  Missade att det var 8 dagars uppehåll mellan Taif borta och VH hemma.

  Först efter omgång 48 kommer tabellen i takt. HA måste ju göra något det duger inte med en tabell som haltar hela säsongen. Det är milt sagt amatörmässigt.

  Svar
 • 8 februari, 2016 kl. 17:44
  Permalänk

  Tommymackan gör nog ett genidrag imorgon, superstjärnan Stefan Andersson spelar 40-50 minuter och öser in skott på mål från blålinjen där våra hungriga krigare står och slår in returerna. Vad tror vi på för resultat imorgon, vinst med 5-1 till Löven krigarna?

  Svar
 • 8 februari, 2016 kl. 18:50
  Permalänk

  En vinnande strategi mot Tingsryd är att spika igen i defensiven och kontra samt utnyttja PP.
  En idé är att minska Stefan Anderssons och Rasmus Bengtssons speltid i 5 mot 5 ordentligt, dom är inne på väldigt många mål bakåt. Stefan 44 mål på på 44 matcher. Bengtsson 20 mål på 17 matcher.
  Samma gäller i Boxplay, spela INTE 57 och 5.
  Då är dom pigga när det blir Powerplay.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: