Veckans övergångar & nyheter

Det har trots allt hänt en del under veckan även om årets gröngula silly season just nu ärligt känns rätt ljummen. Inte minst efter den HÄR intervjun signerad hemsidan.com och då med Björklövens sportchef Daniel Johansson från i början på veckan.

Just nu alltså två målvakter, sju backar och 13 forwards på kontrakt eller säsongslån i Björklövens trupp och det enda Dalle säger sig söka efter innan laget kommer gå på is i augusti är en back. Men då vare sig en uttalat rätt rutinerad, eller en uttalat extremt skridskoskicklig eller ens en uttalat fysiskt stark defensiv back. Även om man så klart inte bör sabba en pågående förhandling genom att kommentera eller önska rent konkreta namn är det väl helt självklart att man borde kunna vara så öppen med att kunna säga iaf vad det är man söker.

Visserligen står så klart klubbarna i HockeyAllsvenskan knappast högst i näringskedjan så man får väl ta det som blir över och vad det verkar känns marknaden på bra svenska backar rätt skral just nu. Men oavsett borde man kunna precisera vad man tycker truppen behöver, inte bara att man inte vill låsa fast sig för då blir känslan tyvärr just den att man ”tar vad man kan få”.

Jag gillar definitivt inte snacket eller beskrivningen om en ”modern rörlig tvåvägsback med ett bra förstapass”. Inte för att det är något direkt fel på en sådan, den kan väl egentligen lite ut av allt men utmärker sig inte heller på något som helst sätt.

Sedan slog ju VK rätt hårt på den största trumman inför deras live-TV och silly season-snack tillsammans med MittMedia..

Silly season 160615

Det herrarna kom fram till var väl att Timrå IK i dagsläget rankas högst av dessa lag och att ifall det finns någon slags derbyrivalitet mellan lagen torde det väl möjligen vara mellan SHL-degraderade MODO och då nyss nämnda Timrå. Klicka förresten på bilen om du missade 68 minutersklippet.

Här hade iaf jag hoppats och trott att Erik Åström skulle ha mer att komma med än att bara referera till den ovan nämnda intervjun.. Men det hade Erik tyvärr inte och han trodde likt de övriga att Timrå verkligen blir att räkna med i vinter. De har visst för övrigt både ligans bästa målvakt och forward, lite oense var herrarna dock på backsidan även om alla var rörande överens om att AIK´s Roger Melin var ligans klart bästa coach med förra säsongens nykomling Tingsryds AIF´s Magnus Sundquist som liten outsider.

När det gäller vem de som såg som ligans sämsta coach tycker jag vi låter bli att nämna hans namn.. Har du sett klippet vet du vem de tyckte. Själv tycker jag vi lämnar alla banderollerna dithän och konstaterar kort att förra säsongen har varit och även om den verkligen inte blev vad någon av oss gröngula inför vare sig hoppats på eller egentligen trott har den nu varit. Men de som förtjänade kritik har fått det, jag tycker nu vi lämnar det så.

Den här säsongen 2016/2017 har såväl sportchef som coacher getts alla möjligheter och de även tillåtits vara än mer delaktig i lagbygget och även getts större utrymme utifrån GM Fagervalls spelidé med förvärv som bl.a. Pavel, Hage, Högberg, Jonsson och Murphy. Nu finns det inte längre några ursäkter, bara ansvar. Ingen förväntar sig heller annat än minst slutspel i vår.

Punkt.

* * *

Sedan har Björklöven under veckan även haft årsmöte med föreningen och årsstämma med bolaget, klart mycket lugnare detta år 2016 och helt ärligt rätt skönt utan kuppförsök likt det vi såg i fjol. Vi välkomnar så klart de nya i styrelserna, de blev för övrigt..

 • Johan Jarl (Norrporten), 251 matcher i Björklöven och bl.a. lagkapten i det lag som avancerade 12/13.
 • Sune Joelsson (Motorcentralen)
 • Mia Eskilsson (IKEA Centres Umeå)

..och sedan då Lars Briell med 10 säsonger (376 matcher och bl.a. 2 säsonger i högsta ligan) med den gröngula tröjan som suppleant. Helt klart lite mer hockeyskills i styrelserummet även om vi framöver får försöka luska fram vad de nya i gänget främst tänkt bidra med. En styrelseplats i Björklöven tycker jag ska förpliktigar mer än bara att kvittera ut ett diplom att hänga på väggen eller ha liggandes i någon låda på vinden. Jag har några sådana ifall någon är intresserad. Inte från styrelsen, men väl gamla diplom tänkte jag.

* * *

Sedan lite kort om veckans övergångar rörande HockeyAllsvenskan

Måndag 13 juni

Ville Korhonen, f, som lämnade Västerås och Sebastian Bengtsson, f, som gick från Västervik till KRIF.

Onsdag 15 juni

Marcus Lissäng, b, som gick från Vita Hästen till Södertälje på tryout och då ovan nämnda Korhonen som numer gått till Ässät.

Torsdag 16 juni

Äntligen officiellt att BIK Karlskogas Erik Thorell, f, går till TPS samt att Sebastian Dyk, f, officiellt är klar för Pantern (f.d. Asplöven). Sedan gick då även backen Felix Heljemo, b, från Oskarshamn likt Bengtsson till KRIF. Även klart att både Burt och Öhman lämnar IK Oskarshamn.

Bloggen lär återkomma med aktuella trupper och vad som hänt sedan sist till veckan, så länge får ni simma lugnt.

Klicka gärna på bilden nedan för att så länge lösa säsongskort i de rätta färgerna..

Säsongskort 16_17 2

* * *

Oavsett klart bästa i veckan att #6 Karlsson verkar vara i gång.. så satans skönt.

Johan Löf / AXELLÖF

#6 Kim Karlsson är efter ett halvår vid sidan av tillbaka i full träning. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

4 thoughts on “Veckans övergångar & nyheter

 • 18 juni, 2016 kl. 20:55
  Permalänk

  Är det någon här som har den blekaste aning om vad som händer med Hetta?
  Har ju skrivits o talats om att han skulle återvända till Pantern men det verkar ju aldrig bli klart….?

  Svar
  • 19 juni, 2016 kl. 08:08
   Permalänk

   Han sitter ju på ett kontrakt med 1 år kvar så om ingen klubb köper ut honom så blir han kvar.

   Svar
  • 19 juni, 2016 kl. 11:00
   Permalänk

   Han har själv sagt det aldrig var aktuellt.Bara dumma rykten när det gick dåligt för han!!
   Han är Lövare!!!!

   Svar
   • 20 juni, 2016 kl. 19:29
    Permalänk

    Ryktena lär ju kommit från någonstans Rob, Grundström och Båth.. Oavsett trovärdighet eller inte. Nu förnekade ju visserligen Hetta själv i en intervju med VK för en tid sedan att det varit på g. Men även om något någonsin skulle ha varit på g skulle även sportchef Johansson ha svarat att Fredrik står under kontrakt. Innan nåt ev. skulle blivit klart skulle alla inblandade ha förnekat. Så är det bara.. Men nu menar ju Dalle att forwardssidan tills vidare är stängd och då tyder väl allt på att Hetta blir kvar.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: