Veckans matcher & träningar

Efter bortaturnén mot AIK och Västervik som gav ytterligare två segrar att lägga på högen spelar vi den kommande veckan två nya matcher. Vilka möter vi och hur har det sett ut tidigare mot respektive lag? Vi listar i vanlig ordning också lagets träningstider under veckan.

Först en aktuell tabell:

*

Dag: Onsdag den 15 januari

Tid: kl. 19.00

Plats: A3 Arena

Motståndare: Södertälje SK

På onsdag väntar Södertälje SK, ett lag som i den senaste omgången tog sig upp på en efterlängtad slutspelsplats efter att ha åsamkat topplaget BIK Karlskoga deras tredje raka förlust via en 4-3 seger och ett smått hopplöst glapp uppåt mot de norrländska topplagen i tabellen.

Så här långt under säsongen har vi mötts två gånger. Det första mötet var i Scaniarinken som slutade hela 1-6 i gröngul favör och även det andra möte spelades där nere, då med 2-3 seger för Björklöven efter straffar och med Pontus Andreasson som exekutor. Fredric Andersson och Justin Crandall har svarat för mål i bägge mötena. Nya mål nu?

Södertälje har ju under säsongen förändrat en del i truppen tränare och spelare har kommit och gått och senast i raden att lämna är backen Marcus Fagerudd som lämnade för Vita Hästen.

På ämnet Green Connection hittar vi hos SSK backen Andreas Hjelm, som ju gjorde så mycket nytta under de 15 inledande matcherna för Björklöven denna säsong.

Vänder vi på det har vi i Björklöven i dag inte mindre än tre spelare i Fredric Andersson, Emil Lundberg och Fredric Weigel.

Matchen i morgon sänds på Sportkanalen och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Biljett till matchen köper du HÄR. Glöm inte att det till den här matchen går att använda de sk. kompisbiljetterna. Redan nu är över 4 000 biljetter sålda så skynda att köpa om ni vill se matchen.

* * *

*

Sedan oavsett match hemma eller borta, alltid viktigt att klä sig i de rätta färgerna. Kolla in shopen ovan för att se det senaste som kommit in.. 

*

Dag: Fredag den 17 januari

Tid: kl. 19.00

Plats: A3 Arena

Motståndare: Timrå IK

På fredag väntar Timrå IK, ett Timrå vi hittar på tredje plats i tabellen och som i första hand jagar MODO om en plats i den hockeyallsvenska finalen.

Två möten lagen emellan har det blivit så här långt denna säsong, där Björklöven dragit det längsta strået i bägge mötena. Först blev det 3-1 i hemmamötet den 23 oktober, vilket följdes upp med en 4-1 seger på bortaplan någon månad senare.

Timrå IK hinner innan mötet på fredag på onsdag möta Mora IK, också det på bortaplan.

Hardy Häman Aktell satte det matchvinnande målet i senaste mötet med TIK.Foto: Lucas Norlin

På ämnet Green Connection hittar vi hos Timrå IK backarna Filip Westerlund, Jonathan Carlsson (16 matcher säsongen 07/08) och Albin Carlsson (1 match, 13/14) samt forwarden Oliwer Fjellström (2 matcher, 17/18). Samtliga som lånespelare, ej permanenta. Den ende inom Timrå just nu som innehaft ett permanent kontrakt i Björklöven är en sympatiske målvaktstränaren Peter Hirsch.

Matchen på fredag sänds i vart fall via webben på C More Hockey  och förstås via webben som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Biljett till matchen köper du HÄR.

* * *

Björklöven tränar enligt följande under kommande vecka:

Taktikupplägg inför veckans två matcher? Foto: Lucas Norlin

Måndag: 11.00-13.00

Tisdag: 10.30-12.30

Onsdag: 11.00-12.00 (Värmning inför Södertälje)

Torsdag: 10.30-12.30

Fredag: 11.00-12.30

Lördag: 11.00-12.00 (Värmning inför Timrå)

Tiderna är enligt Umeå Fritids schema.

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckan och våra två hemmamatcher mot Södertälje SK och sedan Timrå IK? Fältet som vanligt rätt fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: