Veckans matcher & träningar

Den kommande veckan spelar vi efter mötet med toppkonkurrenten BIK Karlskoga, två gånger om borta. Men vilka möter vi och hur har det sett ut tidigare mot respektive lag? Vi listar i vanlig ordning också lagets träningstider under veckan.

Först en aktuell tabell:

*

Dag: Onsdag den 8 januari

Tid: kl. 19.00

Plats: Hovet

Motståndare: AIK

I morgon onsdag väntar jumbon AIK på Hovet, ett AIK som i lördags föll borta mot Västerviks IK med 3-5. Inför matchen skiljde det hela 12 poäng mellan lagen och genom förlusten numer 15 poäng och 39 mål. Frågan är om inte AIK får börja rikta in sig på ett negativt kval?

Så här långt under säsongen har vi mött AIK två gånger, först 2-0 på Hovet och mål av #52 August Tornberg respektive #90 Alex Hutchnigs. därefter senast hela 8-1 i A3 Arena med mål från #13 Fredric Andersson, #90 Alex Hutchings, #11 William Eriksson, #96 Pontus Andreasson, #26 Oliver Larsen, #15 Tyler Vesel, #29 Alexander Wiklund och slutligen #77 David Lindquist.

Så här långt alltså 6-0 i poäng och hela 10-1 i mål i gröngul favör innan mötet i morgon.

#77 Lindquist senaste målskytt mot AIK Foto: Lucas Norlin

Sett till de tre senaste säsongerna har det gått så här när vi mötts på Hovet:

18/19 2-1 respektive 7-2.

17/18 5-1 respektive 3-2 (efter OT)

16/17 5-1 respektive 3-2 (efter OT)

AIK anno 19/20 är ju verkligen inte vad AIK var förra säsongen men efter segern senast mot BIK Karlskoga kan vi numer summera till 80 poäng vilket innebär fyra matcher Snabbare än vad AIK och Oskarshamn gjorde i fjol.

På ämnet Green Connection hittar vi hos AIK backen Gustav Bouramman som inlånad från Färjestad BK noterades för fyra assist på sex matcher tidigare hos oss den här säsongen.

Vänder vi på det har vi i Björklöven i dag inte mindre än fyra spelare i #12 Brian Cooper, #8 Alexander Deilert, #22 Fredric Weigel samt #91 Justin Crandall och då har ändå Andreas Hjelm lämnat för SSK. Samtliga dessa fem spelade alltså i fjol för AIK.

Matchen i morgon sänds på Sportkanalen och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Biljett till matchen köper du som Söderlövare eller tillrest Umeåbo HÄR.

* * *

*

Sedan oavsett match hemma eller borta, alltid viktigt att klä sig i de rätta färgerna. Kolla in shopen ovan för att se det senaste som kommit in.. 

*

Dag: Fredag den 10 januari

Tid: kl. 19.00

Plats: Plivit Arena

Motståndare: Västerviks IK

På fredag väntar så Västerviks IK, ett Västervik som enligt ovan senast vann hemma mot AIK med 5-3. Viktiga poäng för Västervik i kampen med Almtuna IS, nykomlingen Kristianstad IK och degraderade Mora IK i kampen om att undvika negativt kval. Just nu skiljer bara fyra poäng mellan Västervik på plats tio och Mora IK under strecket på plats 13.

Västervik hinner innan mötet på fredag även möta Timrå IK borta på tisdag NHK Arena.

Så här långt under säsongen två möten, först 3-4 på straffar i Umeå sedan Löven hämtat upp 1-3 redan i andra men efter en mållös tredje period och övertid avgjordes matchen på straffar. Målskyttar var #91 Justin Crandall, #90 Alex Hutchings och slutligen kapten #13 Fredric Andersson. Här kan vi även notera att #11 William Eriksson satte sin första straff och även hade chansen at avgöra tillställningen.

I det andra mötet revansch för Löven via 2-0 och även det mötet i Umeå och A3 Arena. Målskyttar den gången #5 Hardy Häman Aktell och #40 Sebastian Selin. Så här långt alltså 4-2 i poäng och 5-4 i mål i gröngul favör innan mötet på fredag.

#40 Selin senaste målskytt mot Västervik. Foto: Lucas Norlin

Sett till de tre senaste säsongerna har det gått så här när vi mötts i Plivit Arena:

18/19 4-3 efter straffar respektive 2-3.

17/18 2-0 respektive 5-3.

16/17 3-2 respektive 1-3

På ämnet Green Connection hittar vi hos Västervik backen Erik Ullman som lånades in från MODO för två matcher säsongen 14/15. Vänder vi på det har vi i Björklöven tre spelare med förflutet i Västervik i form av Fredric Andersson, Alexander Wiklund och även det senaste tillskottet i Olle Liss som säsongen 16/17 noterades för 34 poäng (23+11) och alltså bara två säsonger senare debuterade i SHL och landslaget. Vilken saga!

Matchen på fredag sänds i vart fall via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Det lär även tillkomma sändning på någon av CMores övriga kanaler även om detta inte är känt då detta skrivs. Biljett till matchen köper du som Söderlövare eller tillrest Umeåbo HÄR.

Således bara två bortamatcher denna vecka efter segern senast mot BIK Karlskoga, det återstår dock att se ifall headcoach Joakim Fagervall likt dåvarande tränaren Håkan Wirtala efter dessa matcher kommer att prata om en Snabbare is antingen på Hovet eller i Plivit Arena.

För visst minns du? Alltså att Wirtala sagt detta, men vilken var matchen och när?

Så här långt har dock inte Jocke varit så mycket för att bortförklara förluster och skylla på yttre faktorer. Jag tror vi kommer summera veckan till minst fyra poäng till, med det då även en garanterat bibehållen serieledning.

För dig som tänk spela på matchen, gör det innan nedsläpp, för tar Björklöven ledningen sjunker oddset snabbare förstås.

* * *

Björklöven tränar enligt följande under kommande vecka:

Taktikupplägg inför veckans två matcher. Foto: Lucas Norlin

Måndag: 11:00 – 13:00

Tisdag: 10:00 – 11:30

Onsdag: Kl. 11:00 – 12:00 (matchvärmning inför AIK på Hovet)

Torsdag: Kl. 10:30–12:30

Fredag: Kl. 11:00–12:30

Lördag: –

Söndag: Kl. 10:00–11:30

Tiderna är enligt Umeå Fritids schema.

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckan och våra två matcher on the road, först mot AIK på Hovet och sedan Västerviks IK i Plivit Arena på fredag? Fältet som vanligt rätt fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: