Veckans matcher & träningar

Efter veckans möten med Tingsryd och AIK (i dag dessutom tre möjliga poäng mot Västervik) som så här långt givit tre poäng i jakten på en slutspelsplats, så väntar nu den sista grundseriematchen för den här säsongen. Vilka står då på schemat?

Dag: Onsdag den 7 mars

Tid: kl. 19:00

Plats: NHK Arena Arena

Motståndare: Timrå IK

På onsdag tar vi oss an klara seriesegraren Timrå IK på bortais, ett lag vi ändå brukar kunna lugga på poäng även om vi spelar borta. Sett till de fyra senaste säsongerna har vi 4-4 i inbördes möten när vi mötts i Timrå. Tidigare under den här säsongen har vi dessvärre 0-3 i inbördes möten efter 0-3 (h), 2-3 (b) och sluten s 2-3 senast vi möttes i A3 Arena. Killarna som lyckats göra mål mot Timrå är #24 Hage, #19 Farley samt #8 Ottosson. Så det är väl främst Axel vi kan hoppas av dessa, sedan hade det ju smakat mumma om även #90 Hutchings kunna hitta nätet igen. Vi har ju många som jobbar hårt och åker skridskor, men det gäller även att få puckuslingen i mål.

Timrå kommer närmast från en stärkande seger 2-1 borta mot Leksand och har faktiskt tre segrar och totalt 11 poäng på de fem senaste med målskillnaden 9-6. Vi vann som bekant senast mot AIK med 4-2 och har totalt skrapat ihop fem poäng på de fem senaste matcherna, vi kontrat med målskillnaden 11-13. Sett till tabelläge och vad som står på spel borde vi vara så mycket mer motiverade i denna match, och det helt oavsett hur bra Timrå gått under säsongen och även i våra inbördes möten så här långt under 2017/18.

På temat Green Connection hittar vi hos hemmalaget den norska OS-målvakten Henrik Haukeland.

Matchen på onsdag sänds iaf via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Några av matcherna i den sista omgången kommer så klart att visas på C Mores övriga kanaler, här lär väl matcherna släppas efter kvällens omgång när de vet vars pulsen är som starkast.

* * *

Dag: Lördag 10 mars

Tid: kl. 18:00

Plats: ?

Motståndare: ?

Om vi tar till slutspelet som den här säsongen benämns Svenska Spel Trophy så spelas den första omgången på lördag, det är även lag 3, 5 och 7 som börjar hemma. Omgång två spelas på måndag den 12:e mars och då blir det följaktligen lag 4, 6 och 8 som spelar hemma. Men mer om det längre fram om det nu skulle bli nåt gröngult slutspel säsongen 17/18.

Ev. match på lördag sänds iaf (vad vi vet så här långt) på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Matchbiljetter vid en ev. hemmamatch hittar du som vanligt HÄR.

* * *

 

 

 

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Följande preliminära träningstider gäller för den kommande veckan, men mycket beror ju så klart på om det blir något slutspel eller inte;

Måndag: kl. 16.00 – 17.30

Tisdag: kl. 11.00 – 13.00

Onsdag: kl. 11.00 – 12.00 (matchvärmning)

Torsdag: kl. 11.00 – 13.00

Fredag: kl. 11.00 – 13.00

Lördag: –

Söndag: –

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckans avslutande grundseriematch mot Timrå? Fältet som vanligen tämligen fritt..

* * *

Dessa spel och odds hittar du hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna under säsongen!

2 thoughts on “Veckans matcher & träningar

 • 4 mars, 2018 kl. 19:11
  Permalänk

  Låt oss då hoppas att Fagerwall tar tag i de gigantiska problem han har med laget. Ett spelarmaterial som borde prestera bra mycketmer än de gör idag. Att Löven förlorar mot ” de sämre lagen” beror på att spelarna tror dom är bättre än vad dom är. Andra lags spelare gör som tränaren säger men inte Spelare i Löven. Stora Egon med dålig uppfattning om sig själva. Detta måste Fagerwall ändra på inför kvalspelet annar blir det som vanligt i Löven. Fiasko! Att spela ett enklare spel och med större marginaler borde truppen kunna klara av. Hoppas på en betydligt bättre inställning och ett tryggare spel i fortsättningen.

  Svar
 • 5 mars, 2018 kl. 19:20
  Permalänk

  Skönt att slippa en måstematch i sista omgången även om en bättre placering är viktigt men ganska mycket utanför egen kontroll bortsett från poängen man måste ta för att få möjlighet till bonuspoäng.

  Känns ju lite hattigt att spela match på onsdagen och inte vart man spelar på lördagen. Kunde ju tryck in 1 match till någon vecka med bara 1 match. Då hade dom ju haft en hel arbetsvecka och pusha för slutspelet.

  Kanske spelar mindre roll när hela kvalserien är förstörd. Är ju ganska mycket pengar som går förlorat för dom klubbar som har publik. Skulle lätt kunna tänka mig ett bättre system. Bästa HA upp direkt och sämsta SHL ner direkt. Sedan spelar 7 lag från HA och 3 lag från SHL en serie med 9 hemmamatcher och lika många bortamatcher. Bara som en parentes. Någon större diskussion måste ju dras igång om det här miserabla slutspelet. Som var det mest spännande inom svensk hockey.

  Lite kul att alla lag förutom Timrå och Leksand har något att spela för inför sista omgången, om jag inte tänker fel någonstans.

  Såg också att Zach Hamill hade gjort en gästkrönika på Hockeyallsvenskan hemsida. Kul.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: