Veckans matcher & träningar

Ny viktig matchvecka väntar. Den gångna veckans tre matcher blir dock ”bara” två matcher den kommande veckan och således sex viktiga poäng i den intensiva jakten på slutspel. När spelar vi och vilka kommer vi att möta?

Dag: Onsdag 14 februari

Plats: A 3 Arena

Motståndare: Modo Hockey

På onsdag väntar alltså säsongens ”sista”derby mot Modo, i alla fall under grundserien. Modo tog idag en mycket viktig seger via 1-0 mot Vita Hästen i kampen om en plats i slutspelsserien och ligger just nu på en sjundeplats. Vi föll ju senast på hemmaplan efter straffar mot Troja/Ljungby. Ser vi formmässigt på lagen så har Björklöven har tre segrar på de fem senaste och totalt tio poäng och målskillnaden 15-10. Här kontrar då gästande Modo med fyra segrar på den fem senaste matcherna, totalt 10 poäng och en målskillnad på 12-9.

Så här långt under säsongen har vi tagit maximala nio poäng mot Modo via två x 3-2 och senast 4-2.

Ifjol föll vi ju i det första mötet i Fjällräven efter straffar med 4-3 men revanscherade oss med en härlig 5-3 seger i det andra mötet. Hemma vann vi ju en och föll i en, men ett litet historiskt övertag finns, både på isen och på läktaren. Fem segra på raken är inget man skojar bort. Hur blir det den här gången? Noterbart är att Fredric Andersson gjort mål i alla tre mötena denna säsong.

På temat Green Connection hittar ett antal f.d. Lövenlirare i hemmalaget. Tänker då på målvakten #30 Zajkowskij, backen #32 Aronsson, och slutligen forwards i #20 V Öhman samt #33 Stål Lyrenäs.

Matchen på onsdag sänds på Sportkanalen, C More Sport samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Biljetter till matchen hittar du HÄR.

* * *

Dag: Söndag 18 februari

Tid: kl. 16:00

Plats: A3 Arena

Motståndare: HC Vita Hästen

På söndag är det så dags för en sk. familjematch då Vita Hästen gästar A3 Arena. Tiondeplacerade Vita Hästen föll idag mot Modo borta med matchens enda mål, men har helt ok form via tre fullpoängare på de fem senaste. Björklöven har som sagt tre segrar på de fem senaste och totalt tio poäng och målskillnaden 15-10.

Så här långt under säsongen har vi bara tagit tre poäng mot Hästen på de tre inledande mötena. Vi föll borta med 3-4 efter förlängning och föll ju även hemma med uddamålet, men då efter full tid med 1-2. Vi vann senaste mötet med 3-2 på bortaplan efter förlängning.

Ifjol var det jämt skägg där vi vann de två första mötena, men Hästen tog de två senare. Med andra ord har Hästen vunnit de fyra senaste mötena, där vi bara tagit en poäng.

Innan mötet på söndag kommer Vita Hästen på onsdag att hinna med att möta Leksands IF hemma i Norrköping.

På temat Green Connection hittar vi hos gästerna nyförvärvet Henrik Nyberg.

Matchen på fredag sänds via webben på C More Hockey och på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Matchbiljetter hittar du HÄR.

* * *

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Inga träningstider finns ännu för den kommande veckan, men kan antas se ut som följer:

Måndag: kl. 11.00 – 13.00

Tisdag: kl. 11.00 – 13.00

Onsdag: kl. 11.00 – 12.00 (matchvärmning)

Torsdag: kl. 11.00 – 13.00

Fredag: kl. 11.00 – 13.00

Lördag: –

Söndag: kl. 11.00 – 12.00 (matchvärmning)

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckans två matcher mot i tur och ordning Modo och sedan då Vita Hästen?? Fältet som vanligen tämligen fritt..

* * *

Dessa spel och odds hittar du hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna under säsongen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: