Veckans matcher & träningar

Ny viktig matchvecka väntar. Förra veckans tre matcher blir dock ”bara” två matcher den kommande veckan och således sex nya viktiga poäng i den intensiva jakten på slutspel. När spelar vi och vilka kommer vi att möta?

Dag: Onsdag 7 februari

Plats: Scaniarinken

Motståndare: Södertälje SK

På onsdag väntar nu återigen en bortamatch då vi gästar klassiska Scaniarinken för ett möte med 9:e placerade SSK, hemmalaget föll senast borta mot Tingsryd AIF 1-5 medans vi i fredags samtidigt rånade Leksand på alla tre poängen i Tegera Arena via 4-2. Hemmalaget har två segrar på de fem senaste, totalt sju poäng och målskillnaden 11-12. Här kontrar då gästande med Björklöven med tre raka fullpoängare och poäng i fyra raka matcher, totalt 10 poäng och en målskillnad på 14-9.

Formen talar mer för gästande och gröngula Björklöven.

Ser vi till förra säsongens möten lagen emellan vann vi båda i Scaniarinken med 3-0 och därefter 5-3, målskytt vid båda dessa matcher #7 Lindquist. Nu kanske det är bortaplan som gäller båda dessa lag då SSK även vann båda uppe i Umeå.

Så här långt under säsongen har vi tagit två segrar och SSK en, först vann vi hemma 4-1 efter mål av #20 Granlund, #90 Hutchings, #13 F Andersson och #18 Ottosson. Vi vann därefter borta med 3-2 efter mål av #21 Rainersson, #14 Murphy samt den nu stekhete #16 Talaja, hemma i Umeå blev det senast en suddenförlust och då var det #33 Jonsson som noterades för vårt mål.

Hemmaplan verkar alltså inte heller vara helt avgörande när dessa möts, även det talar då mer för gästerna.

På temat Green Connection hittar vi hos SSK inget just nu, under säsongen hade vi bl.a. coachen Waltin och rivhjärnet Henrik Nyberg.

Matchen på onsdag sänds på Sportkanalen, C More Sport samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Dag: Fredag 9 februari

Tid: kl. 19:00

Plats: A3 Arena

Motståndare: IF Troja-Ljungby

På fredag ska vi vid hockeyfesten säsongen 17/18 så möta liga:an och nykomlingen IF Troja-Ljungby som i går föll borta mot BIK Karlskoga med 2-6. Hemmalaget Björklöven har i skrivande stund en rätt bra form med tre raka fullpoängare och poäng i fyra raka matcher, totalt 10 poäng och en målskillnad på 14-9. Gästerna kontrar med har två segrar på de fyra senaste totalt fem poäng och målskillnaden på dessa matcher 12-16.

Formen talar då alltså mer för vårt gröngula Björklöven.

Säsongen 13/14 när vi senast möttes i HockeyAllsvenskan vann vi båda möten i grundserien (4-0, resp 4-3 s.d.) hemma i Umeå och säkrade sedan vårt kontrakt inför kommande säsong genom 3-0 hemma mot just Troja-Ljungby i den negativa kvalserien. Så här långt under säsongen har vi vunnit de två inledande mötena med nykomlingen, först 4-1 borta efter mål av #33 Jonsson, #18 Ottosson, #13 F Andersson, #90 Hutchings, därefter 5-2 hemma i A3 Arena (då T3 Center) och kassarna den gången från #13 F Andersson, #37 J Andersson, #33 Jonsson, #21 Rainersson samt #18 Ottosson. Senaste mötet lag emellan vann nykomlingen på hemmaplan med 3-0.

#18 Axel Ottosson har gjort i två av tre möten med nykomlingen, nytt mål på fredag?

Återigen lite oroande att både form och statistik på förhand egentligen verkar tala för två segrar denna vecka, först då SSK och sedan även Troja/Ljungby. Det är ju på något sätt inte direkt vår allra bästa gren att slå in öppna dörrar och faktiskt palla trycket mot ett på papperet lite ”sämre” motstånd, vi har så här långt hellre gillat att som lite av en under dog slå ur underläge eller egentligen kanske bara spelat på vår topp i möten mot de mer klassiska lagen.

Innan mötet på fredag kommer Troja-Ljungby på onsdag att hinna med att möta Leksands IF hemma i Ljungby.

På temat Green Connection hittar vi hos gästerna ”teddybjörnen” #55 Fredriksson, forwarden #23 Thörnberg och sedan har vi backen #51 Nielsen som var här på try out förra gången vi hade Fredrik Grönberg som sportchef.

Matchen på fredag sänds via webben på C More Live och på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Inga träningstider finns ännu för den kommande veckan, men kan antas se ut som följer:

Måndag: kl. 11.00 – 13.00, kl. 14.00 – 15.00

Tisdag: kl. 11.00 – 13.00

Onsdag: –

Torsdag: kl. 11.00 – 13.00

Fredag: kl. 11.00 – 12.00 (matchvärmning)

Lördag: –

Söndag: –

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckans två matcher mot i tur och ordning klassiska SSK och sedan då nykomlingen Troja/Ljungby i hockeyfesten på fredag?? Fältet som vanligen tämligen fritt..

* * *

Dessa spel och odds hittar du hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna under säsongen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: