Veckans matcher & träningar

Hela tre matcher spelades förra veckan och även om spöket inte helt kunde däckas eller knäckas så ligger vi alltjämt på plats sex och fick ändå med oss tre poäng från förra veckan. Nu väntar två nya matcher den kommande veckan och således chans till sex mycket välbehövliga poäng i jakten på slutspel.

När spelar vi och vilka kommer vi att möta?

Dag: Onsdag 24 januari

Tid: kl. 19:00

Plats: A3 Arena

Motståndare: Timrå IK

Serieledande Timrå IK kommer närmast från en derbyvinst mot MODO med 2-0 hemma i NHK Arena, Timrå är för övrigt ligans femte bästa bortalag genom sina nio segrar och totalt 28 poäng på 18 matcher. Ligasexan och hemmalaget Björklöven kontrar med en 3-5 förlust borta mot Västervik senast, annars hyggligt formstarkt via tre segrar och totalt nio poäng på de fem senaste matcherna medans de ännu formstarkare gästerna under motsvarande period tagit 12 poäng. Löven för övrigt ligans femte bästa hemmalag med målskillnaden 53-39 och totalt 33 poäng på 17 matcher. Hemmalaget har dock vunnit fyra av sina fem senaste hemma i A3 Arena och inte förlorat vid full tid vid någon av dessa fem.

Så här långt under säsongen har vi tyvärr inte tagit något poäng mot Timrå eftersom vi föll 0-3 hemma och därefter 2-3 borta i NHK Arena.

På temat Green Connection hittar vi hos gästande Timrå IK målvakten Henrik Haukeland, statistiskt sett en av de bättre målvakterna i ligan.

Matchen på onsdag sänds på C More Sport, Sportkanalen samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Matchbiljett köper du för övrigt HÄR.

* * *

Dag: Fredag 26 januari

Tid: kl. 19:00

Plats: B-Ge Hockey Center

Motståndare: IK Oskarshamn

På fredag ska vi borta möta 7:e placerade IK Oskarshamn som senast föll med 2-3 borta mot Troja-Ljungby efter övertid, laget annars hyggligt formstarkt med två segrar av de fem senaste även om laget inte tappat poäng vid de fyra senaste. Oskarshamn är för övrigt ligans 10:e bästa hemmalag via 30 poäng på 18 hemmamatcher. Gästande gröngula Björklöven som bortalag ligger på samma tionde plats i bortastatistiken med 24 poäng på 20 matcher, men endast fem fullpoängare.

Så här långt under säsongen har vi bara tagit tre av sex möjliga poäng mot Oskarshamn via 1-6 på bortaplan och därefter finfina 5-1 hemma i A3Arena.

Innan mötet på fredag kommer dessutom Oskarshamn möta Leksands IF på onsdag borta i Tegera Arena.

På temat Green Connection hittar vi hos Oskarshamn backen Marcus Björk, Marcus för övrigt i mina ögon en person vi redan borde haft rätt bra koll på och möjligen inför säsongen erbjudit kontrakt. För drygt två år sedan var Marcus en av de 17 spelare jag nämnde i detta inlägg.

Matchen på fredag sänds via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Så här tränar då Björklöven under den kommande veckan:

Måndag: kl. 11.00 – 13.00

Tisdag: kl. 11.00 – 13.00

Onsdag: kl. 11.00 – 12.00 (Matchvärmning)

Torsdag: kl. 11.00 – 13.00

Fredag: –

Lördag: –

Söndag: kl. 10.00 – 11.30

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckans två matcher och då de mot Timrå IK och IK Oskarshamn?? Fältet som vanligen tämligen fritt..

* * *

Dessa spel och odds hittar du hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna under säsongen!

2 thoughts on “Veckans matcher & träningar

 • 21 januari, 2018 kl. 20:12
  Permalänk

  Då var det dags för en trepoängare. Motivering: Timrå är mätta och belåtna medan Löven består av hungriga vargar.

  Svar
 • 23 januari, 2018 kl. 03:26
  Permalänk

  Timrå känner nog flåset från Pantern och vill nog vinna serien före Leksand så speciellt mätta är de nog inte.
  Hoppas Riiska är klar till denna match, lär behövas mot Dahlén i den fina form han är i.
  Sen hoppas jag även Fagervall ställt 1 fråga till Björk ang nästa säsong. Finns bara de rätta färgerna ✌

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: