Veckans matcher & träningar

Två matcher spelades veckan som gick, som gav härliga sex poäng via 4-0 borta mot Almtuna och då 3-2 mot Tingsryd. Nu väntar hela tre matcher den kommande veckan mot lag som historiskt är våra tre absolut värsta motståndare.

När spelar vi då och vilka är dessa tre lag?

 

 

 

Dag: Måndag 17 januari

Tid: kl. 19:00

Plats: A3 Arena

Motståndare: IK Pantern

Tabellfyran Pantern mötte Modo borta i lördags och vann med 2-0 vilket innebär att laget inte släppt ett enda mål i de två senaste matcherna. Malmölaget har tagit poäng i sina sex senaste bortamatcher via fyra trepoängare, en tvåpoängare och en enpoängare. Grym bortaform med andra ord. Laget är totalt sett ligans fjärde bästa bortalag via 27 poäng på 17 bortamatcher, med en match mindre än topp 3. Seger i Umeå och de kan vara bästa bortalaget. Björklöven så sin sida är just nu seriens femte bästa hemmalag, med 31 inspelade poäng på 16 matcher, där lag 1-4 har fler spelade hemmamatcher.

Så här långt under säsongen har vi bara tagit en av sex möjliga poäng mot Pantern via 2-3 på bortaplan efter SD. Däremot föll vi hemma med 1-4 hemma i Umeå. Historiskt så har vi bara tagit en trepoängare av Pantern och det var i lagens första möte i hockeyallsvenskan i september 2015 då vi vann med 4-1. Sen dess har vi på nio möten bara tagit fem poäng via en övertidsvinst och tre övertidsförluster, med målskillnaden 15-36.

På temat Green Connection hittar vi hos Malmölaget den assisterande lagkaptenen Anders Grönlund, som lirade i gröngult säsongen 2010/11.

Matchen på onsdag sänds på C More Hockey och via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

 

 

Dag: Onsdag 19 januari

Tid: kl. 19:00

Plats: Johanneshov

Motståndare: AIK

Återigen en match mot ett lag som vi historiskt har mycket svårt med, även om vi vann i det senaste mötet i Umeå.

AIK kommer närmast från ett möte med Leksand där man alltså vann med 3-2 på bortaplan trots att Leksand vann skotten med 52-19!! Imponerande minst sagt. AIK:s målman Erik Kjellgren beskrev bombardemanget han utsattes för som -Inga problem.

AIK är just nu ligans sjunde bästa hemmalag med 30 inspelade poäng på 17 matcher, men är grymt formstarkt och har tagit poäng i nio raka matcher med 21 av 27 poäng! Vi ar poäng i fyra raka matcher och är seriens tionde bästa bortalag med 23 poäng på 18 matcher.

Så här långt under säsongen har vi broderligt delat på poängen via varsin säker hemmaseger. Vi vann med 4-1 och AIK tog sin hemmaseger via en femetta. Austin Farley har gjort mål i bägge mötena med Stockholmslaget. Ser vi historiskt så var et länge sedan vi vann på hovet. Det har spelats 10 matcher sedan senaste vinsten som var den 20 januari 2008, dvs nästan exakt 10 år sedan! På dessa tio matcher har vi en övertidsvinst och en övertidsförlust och då åtta nollpoängare med målskillnaden 46-15!

På temat Green Connection hittar vi inget sedan Robin Axbom lämnade AIK för spel i Alp League.

Matchen på söndag sänds på C More Hockey och på webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Dag: Fredag 19 januari

Tid: kl. 19:00

Plats: Plivit Trade Hallen

Motståndare: Västervik IK

Trettondeplacerade Västervik kommer närmast från en tung hemmaförlust med 2-3 mot Oskarshamn trots 38-28 i skott. Vvik är ligans 8:e bästa hemmalag via 30 poäng på 18 hemmamatcher. Björklöven är som vi skrev ovan seriens tionde bästa bortalag med 23 poäng på 18 matcher och hinner ju möta AIK innan detta möte.

Så här långt under säsongen har vi nollats av Västervik via 0-2 borta och 1-6 hemma och på de sex mötena lagen emellan sedan Västervik gick upp i hockeyallsvenskan vittnar om en nästan total Västervik dominans med 5-1 i segrar och 21-7 i målskillnad.

På temat Green Connection hittar vi nada i Västervik.

Matchen på onsdag sänds via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Tyvärr har det inte gått att hitta vilka träningstider Björklöven har i veckan Björklöven under den kommande veckan, men en inte för vild gissning är det ser ut som följer, då det bore röra sig om en kort bortaturné:

Måndag: 11.00 – 12.00 (Matchvärmning)

Tisdag: 11.00 – 13.00

Onsdag: 11.00 – 13.00

Torsdag: –

Fredag: –

Lördag: –

Söndag: –

 

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckans matcher mot Pantern, AIK och Västervik?? Fältet som vanligen tämligen fritt..

* * *

Dessa spel och odds hittar du hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna under säsongen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: