Veckans matcher & träningar

Två matcher spelades veckan som gick, dels bortasegern mot Vita Hästen efter förlängning och hemmaförlusten, även den efter förlängning mot SSK . Nu väntar två nya matcher den kommande veckan och således chans till sex mycket välbehövliga poäng.

När spelar vi och vilka kommer vi att möta?

 

 

 

Dag: Onsdag 10 januari

Tid: kl. 19:00

Plats: Gränbyhallen

Motståndare: Almtuna IS

Tabelltrean Almtuna som senast föll med 2-0 borta mot Leksand hade dessförinnan poäng i fyra raka matcher. AIS är förövrigt ligans 9:e bästa hemmalag via 28 poäng på 16 hemmamatcher. Gästande gröngula Björklöven som bortalag ligger på samma nionde plats i bortastatistiken med 20 poäng på 17 matcher, men endast fyra fullpoängare.

Så här långt under säsongen har vi bara tagit två av sex möjliga poäng mot Almtuna via 3-4 på bortaplan efter SD. Däremot föll vi hemma med 2-4 hemma i Umeå.

På temat Green Connection hittar vi hos hemmalaget både William Quist och Lucas Sandström, men ingen av dessa kommer finnas med i denna match. Wille lider fortfarande av sviterna efter hjärnskakningen han fick i vårt förra möte och Lucas är ju som bekant avstängd igen.

Matchen på onsdag sänds på C More Sport, Sportkanalen samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

 

 

Dag: Fredag 12 januari

Tid: kl. 19:00

Plats: A3 Arena

Motståndare: Tingsryds AIF

Återigen en väldigt viktig match när vi hemma i A3 Arena tar emot gästande Tingsryds AIF som för tillfället ligger på 13:e plats i tabellen och som senast vann mot HC Vita Hästen med 3-1. Björklöven föll å sin sida senast hemma mot Södertälje med 1-2 efter förlängning. Björklöven i skrivande stund ligans 8:e bästa hemmalag via 28 poäng på 15 matcher där TAIF kontrar med också vara på plats 8:a, men då förstås i bortatabellen med 21 ihopspelade poäng på 16 matcher.

Så här långt under säsongen har vi broderligt delat på poängen via varsin säker hemmaseger. Vi vann med 6-1 och TAIF tog sin hemmaseger via 6-3. När vi vann hemma var ju Austin Farley verkligen i sitt esse och satte tre mål och svarade för två målgivande passningar. Nu har HAN varit rätt blek ett tag. Kan TAIF som motståndare få igång produktionen igen? den kedjan ihop med Axel Ottosson och David Lindqvist var för övrigt stekhet den matchen och skrapade ihop hela 12 poäng.

Får vi åter se Axel Ottosson jubla mot Tingsryd på fredag efter ett Farleymål? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Under de tre senaste säsongerna vi mötts har vi vunnit fyra av fem möten i Umeå.

Innan mötet på fredag ska vi som bekant möta Almtuna borta på onsdag medans TAIF redan i morgon tar sig an BIK Karlskoga på bortaplan och hinner även med att möta Leksand hemmaplan på onsdag.

På temat Green Connection hittar vi Alex Levander, den 20-åriga Luleålånet i TAIF som är hockeyfostraad i Björklöven.

Matchen på söndag sänds på webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Så här tränar då Björklöven under den kommande veckan:

Måndag: 11.00 – 13.00

Tisdag: kl. 11.00 – 13.00

Onsdag: –

Torsdag: kl. 11.00 – 13.00

Fredag: kl. 11.00 – 12.00 (Matchvärmning)

Lördag: –

Söndag: kl. 10:00 – 11:30

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckans match och då den mot Almtuna och Tingsryd?? Fältet som vanligen tämligen fritt..

* * *

Dessa spel och odds hittar du hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna under säsongen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: