Veckans matcher & träningar

Veckan som gick bjöd på två matcher, först den bleka insatsen i Ljungby med 0-3 mot nykomlingen Troja och därefter befriande och otroligt sköna 4-2 i går kväll borta mot MODO Hockey i Fjällräven Center. Nu väntar två nya matcher den kommande veckan och således chans till sex mycket välbehövliga poäng.

När spelar vi och vilka kommer vi att möta?

 

Dag: Onsdag 3 januari

Tid: kl. 19:00

Plats: Himmelstalundshallen

Motståndare: HC Vit Hästen

Liganian HC Vita Hästen som senast föll med 2-0 borta mot Leksand hade dessförinnan tre raka segrar, två av dessa kom just hemma i Himmelstalundshallen. Vita Hästen är förövrigt ligans 4:e bästa hemmalag via 29 poäng på 15 hemmamatcher. Gästande gröngula Björklöven som bortalag är inte på något sätt bättre, tyvärr bara 15 poäng på lika många matcher och endast tre fullpoängare.

Så här långt under säsongen har vi bara tagit en av sex möjliga poäng mot HC Vita Hästen via 3-4 på bortaplan efter SD, i den matchen tre snabba i PP (redan efter 10:48) för Hästen och tidigt momentum. Däremot föll vi mycket oväntat med 1-2 hemma i Umeå efter den senaste derbyfesten i Övik. Med några extra dagar till nästa match kan vi verkligen hoppas att ”baksmällan” efter derbyt hinner gå över. I bägge mötena under säsongen har #90 Alex Hutchings gjort mål. Hett tips som målskytt även i detta möte?

På temat Green Connection hittar vi hos hemmalaget tränaren Jonas Johnsson.

Matchen på onsdag sänds på C More Live samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

 

 

Dag: Söndag 7 januari

Tid: kl. 16:00

Plats: A3 Arena

Motståndare: Södertälje SK

Återigen en väldigt viktig match när hemmalaget i A3 Arena tar emot gästande Södertälje SK som senast föll borta mot Troja/Ljungby med hela 6-0. Hemmalagets form är som vanligt lite svårbedömd, men man har hursom tagit åtta poäng på de fem senaste där gästerna kontrar med bara en straffseger på de fem senaste matcherna och faktiskt fyra raka torsk på bortais. Björklöven är ligans 7:e bästa hemmalag via 27 poäng på 14 matcher där SSK kontrar med 22 poäng på 15 matcher och är med det ligans 7:e bästa i den grenen.

Så här långt under säsongen har vi även här tagit sex av sex möjliga poäng mot SSK via 4-1 hemma och 3-2 borta. Noterbart är att #16 Roope Talaja satt hälften av sina mål (ett av två) mot just SSK. Ny kasse på söndag?

#16 Talaja har satt ett av sina två mål mot SSK, nytt mål på söndag? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Under de tre senaste säsongerna vi möts har vi vunnit fyra av sex möten i Umeå, även om vi lite överraskande föll båda mötena i fjol mot då klara jumbon Södertälje. Innan mötet på söndag ska vi som bekant möta Vita Hästen borta på onsdag medans SSK samtidigt hemma i Scaniarinken tar emot Timrå IK.

På temat Green Connection hittar vi numer inga i SSK då Mats Waltin tidigt fick foten och Henrik Nyberg numer lånats ut till Huddinge IK i HockeyEttan.

Matchen på söndag sänds på C More Hockey samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Så här tränar då Björklöven under den kommande veckan:

Måndag: –

Tisdag: kl. 11.00 – 13.00

Onsdag: –

Torsdag: kl. 11.00 – 13.00

Fredag: kl. 11.00 – 13.00

Lördag: kl. 10.00 – 11.30

Söndag: kl. 08:30 – 09:30 (Matchvärmning SSK) och kl. 09:30 – 10:30 (Matchvärmning Löven)

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckans match och då den mot HC Vita Hästen och klassiska SSK?? Fältet som vanligen tämligen fritt..

* * *

Dessa spel och odds hittar du hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna under säsongen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: