Veckans matcher & träningar

Tåget Björklöven rullar vidare mot nya segrar och nu står vi inför en tuff matchperiod med sex matcher på elva dagar varav fyra matcher den kommande veckan.

När spelar vi och vilka kommer vi möta, eller snarare, när spelar vi inte? Vi ska inte kritisera schemamakarna, men en match en vecka och med fyra den nästkommande luktar bra märkligt. Om det sen luktar som Fredrik Öbergs ljusblå fotbollssockar eller Emil Kåbergs brända handske låter jag vara osagt.

Dag: Måndag 9 oktober

Tid: kl. 19:00

Plats: Himmelstalundshallen

Motståndare: Vita Hästen

Vita Hästen ligger inför morgondagens möte på en tionde plats med sex poäng efter de inledande fem omgångarna men utan trepoängare! På den två inledande hemmamatcherna har man en 4-3 seger via förlängning mot BIK Karlskoga och en förlust mot Oskarshamn med 2-3. Fyra av lagets fem matcher har slutat med uddamålet.

Under förra säsongen vann vi det första mötet i Norrköping med 2-1, men lämnade det andra mötet med svansen djupt begravt i de bakre regionerna efter 0-6, trots jämn skottstatistik.

Matchen på onsdag sänds på C More Hockey samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Då sponsrar du också Björklöven.

* * *

Dag: Onsdag 11 oktober

Tid: kl. 19:00

Plats: T3 Center

Motståndare: IK Pantern

Ett av fjolårets succélag IK Pantern gästar alltså T3 Center på onsdag och de kommer till matchen som mittenlag, varken bu eller bä.

Under förra säsongen vann vi första mötet hemma med Pantern med 4-3, efter förlängning, som var den första segern på fyra möten med Malmöklubben. Vi nollades i andra mötet hemma med 0-5 och Pantern är lite av en skräckmotståndare för björklöven. Vi har bara vunnit två av åtta möten med laget som bara lever på farmarmentalitet. Fundera på hur en klubb har råd med många av hockeyallsvenskans toppspelare med ett publiksnitt på mellan 600-800 åskådare?

Matchen på onsdag ser du via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Har du tänkt köpa biljett till matchen gör du det HÄR.

* * *

Dag: Fredag 13 oktober

Tid: kl. 19:00

Plats: Gränbyhallen

Motståndare: Almtuna IS

Almtuna har inlett säsongen bättre än jag trodde och ligger i skrivande stund på en sjätte plats och kommer närmast från en stabil 5-2 seger över BIK Karlskoga och kommer innan fredagens möte med Björklöven hinna med att möta Leksand på bortaplan.

Under förra säsongen föll vi med uddamålet i bägge bortamötet med 1-2 och 3-4 . I första mötet tog vi ledningen och i det andra mötet ledde vi med 3-0.

Historiskt har vi att göra med två väldigt jämna lag. Av 39 möten har Almtuna vunnit 20 och Björklöven 19. dags att jämna ut statistiken?

Matchen på onsdag sänds på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Dag: Söndag 15 oktober

Tid: kl. 17:00

Plats: T3 Center

Motståndare: Tingsryds AIF

Tingsryd ligger i skrivande stund på en nionde plats, lite i paritet med vad vi trodde, men mycket kommer att hända innan denna matchen. Tingsryd kommer innan mötte i T3 Center hinna med att ta sig an såväl Vita Hästen på hemmais på onsdag som Leksand på hemmaplan fredag den 13:e.

Under förra säsongen föll vi i första mötet med Tingsryd med 4-5, men vann det andra mötet med 4-3, där Cody Murphy var het med två mål. Dags för en repris?

OBS notera tiden 17.00!

Matchen på onsdag sänds på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Har du tänkt köpa biljett till ”derbyt” på onsdag, men ännu inte gjort det gör du det HÄR.

***

Så här tränar då Björklöven under denna vecka:

Måndag: kl. –

Tisdag: 11 – 13

Onsdag: kl. 11 – 12 (matchvärmning)

Torsdag: kl. 11 – 13

Fredag: kl. 11 – 12

Lördag: –

Söndag: 9.30 – 10.30

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckans FYRA(!) matcher..?! Är det denna veckan vi anställt Stefan Öhman för? Fältet som vanligt fritt..

2 thoughts on “Veckans matcher & träningar

 • 8 oktober, 2017 kl. 21:00
  Permalänk

  Hoppas verkligen tränare och spelare förstår vilken chans vi har att på allvar efter dessa 4 matcher ha cementerat oss i den absoluta toppen. Att på riktigt fokusera och ta en match i taget. Vi kommer självklart inte bara att kunna enkelt hämta full pott men det är sannerligen en viktig vecka. Snälla, snälla vinn bara dessa matcher så går vi mot en strålande säsong.

  Svar
 • 9 oktober, 2017 kl. 01:15
  Permalänk

  I rimlighetens namn kommer det minst en förlust under veckan kanske två. Notoriskt svåra bortamatcher mot Hästen och Tuna kontra ett formtoppat Löven med firma Freddan-Hutch kan ge en minst sagt oklar utgång. Därför är det inte helt omöjligt att man vinner borta samtidigt som man torskar hemma i de matcher som enligt all läktarexpertis ”skall vinnas”. 6-7p på 4 matcher borde bli utfallet. Ett minst lika logiskt scenario är förlust i samtliga fyra matcher. Det är ändå Björklöven vi talar om och vi har sett ras tidigare under åren. Masiello lär stå någon fight i veckan och med tanke på det lilla vi sett av honom så lär det inte påverka utgången i någon större utsträckning då båda keeprarna förefaller jämna. Det är i PP och BP vi måste fortsätta vara bra. Kims eventuella medverkan kommer förmodligen inte föra något gott med sig i nuläget. Bättre att spara honom som joker till sämre tider.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: