Veckans matcher & träningar

Efter en vecka med tre matcher som givit tre poäng så kommer nu den avslutande veckan innan vi ska göra bokslut för säsongen 16/17, iaf för HockeyAllsvenskan. Sedan återstår det att se huruvida det blir ett kval eller inte. Under den sista veckan nu återigen tre matcher och nio möjliga poäng som står på spel.

Med andra ord nu dags för nya utmaningar och denna veckas möjligheter och en Lövare ger som bekant aldrig upp!

Dag: Måndag 27 februari

Tid: kl. 19:00

Plats: Malmö Isstadion

Motståndare: IK Pantern

Ligatrean och Malmö-laget IK Pantern är i skrivande stund seriens fjärde bästa hemmalag med 15 segrar på 24 matcher, med 48 inspelade poäng och en målskillnad på 60-43. Vi kontrar för övrigt med att efter de nu fem raka bortasegrarna vara seriens 10:e bästa bortalag med 29 poäng på 24 matcher och en målskillnad på 57-75.

Vi har mötts tre gånger den här säsongen där vi vann den första matchen i T3 Center med 4-3 (eft.OT) i omgång 11, föll blytungt med 0-4 borta på Malmö Isstadion i omgång 24 och föll även senast hemma med hela 0-5.

Totalt alltså bara två poäng samt målskillnaden 4-12 trots två hemmamatcher mot Pantern.

Matchen i kväll sänds via webben på cmore.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Dag: Onsdag 1 mars

Tid: kl. 19:00

Plats: Smidjegrav Arena

Motståndare: Mora IK

I övermorgon onsdag möter vi seriesegraren Mora för fjärde gången och garanterat sista gången denna säsong. Mora är dessutom ligans bästa hemmalag med hela 19 segrar på 24 matcher, med imponerande 57 inspelade poäng och en jättefin målskillnad på 79-44.

Vi kontrar för övrigt med att efter de nu fem raka bortasegrarna vara seriens 10:e bästa bortalag med 29 poäng på 24 matcher och en målskillnad på 57-75.

Under säsongen har vi mötts tre gånger, först hemma i T3 Center där vi segrade med 3-1 i omgång 12, därefter föll vi 3-5 borta i omgång 25 för att i senaste mötet hemma i T3 Center förlora med samma siffror.

Totalt alltså bara tre poäng samt målskillnaden 9-11 trots två hemmamatcher mot Mora under säsongen. Två av målen mot Mora från #26 Linus Boström som knappast kommer med i målprotokollet på onsdag, men däremot har såväl #12 Pavel, #14 Murphy som #20 Granlund funnits med i protokollet genom mål eller assist i de två senaste matcherna.

Innan mötet på onsdag hinner Mora i kväll möta MODO hemma i Smidjegrav Arena.

Matchen på onsdag sänds på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Huruvida den kommer visas på någon fler av CMores kanaler oklart när detta skrevs.

* * *

Dag: Fredag 3 mars

Tid: kl. 19:00

Plats: T3 Center

Motståndare: VIK Västerås HK

På fredag är det så dags för säsongens allra sista hemmamatch i grundserien när vi gästas av VIK Västerås HK. Västerås är seriens sämsta bortalag med sju segrar på 25 matcher, med 22 inspelade poäng och en målskillnad på 48-78.

Vi är i skrivande stund seriens 13:e bästa hemmalag med 31 poäng på 25 matcher och en målskillnad på 71-98.

Vi har mötts tre gånger den här säsongen där vi föll 0-2 borta i den 13:e omgången, men därefter vann med 5-4 hemma i T3 Center, varpå Västerås återigen vann möte tre med 6-4 på hemmaplan i januari. Totalt alltså en seger samt målskillnaden 9-12 där vi kan konstatera seger för hemmalaget vid samtliga möten under säsongen.

Innan mötet på fredag hinner Västerås i kväll möta HC Vita Hästen hemma och på onsdag Södertälje SK även det hemma i ABB Arena Nord.

Matchen på fredag sänds på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Huruvida den kommer visas på någon fler av CMores kanaler oklart när detta skrevs.

Har du tänkt köpa biljett till på fredag gör du det HÄR.

* * *

Så här tränar då Björklöven (i T3 Center) under denna vecka:

Måndag: –

Tisdag: –

Onsdag: –

Torsdag: kl. 11 – 13, 14 – 15 och 16 – 17

Fredag: kl. 11 – 12 (matchvärmning Björklöven), 10.15-11.15 (matchvärmning Västerås, B-hallen)

Lördag: kl. 10 – 11:30

Söndag: kl. 10 – 11:30

* * *

Tankar och förhoppningar inför veckans tre avslutande matcher..?! Fältet som vanligt fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: